Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Új törvény jön: Mi lesz a félkarú rablókkal?

Sürgető kérdés a pénznyerő automaták és az online szerencsejáték szabályozása, mindkét témában a törvénymódosításokat várhatóan még 2011 őszén az Országgyűlés elé terjeszti a kormány.
A szerencsejáték-iparon belül a két legsürgősebb beavatkozást igénylő terület a pénznyerő automaták és az online szerencsejáték szabályozása, mindkét témában a törvénymódosításokat várhatóan még 2011 őszén az Országgyűlés elé terjeszti a kormány - írta a Napi Gazdaság és a Népszava kedden Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Lázár János fideszes képviselő kérdésére adott válasza alapján.

Az ágazat felülvizsgálata ezzel nem zárul le, a tervek szerint 2012 első félévében áttekintik a kártyatermek szabályozását, és - ha szükséges - a teljes ágazatot lefedő új szerencsejáték-törvényt is kidolgoznak. A pénznyerő automatákat illetően felmerült az online felügyeleti rendszer bevezetésének lehetősége: a gépek működtetésének feltétele lenne, hogy a megjátszott tétek, kifizetett nyeremények összegének adatait online módon, valós időben megküldjék a felügyeleti szervnek.

Az elképzelést jelenleg is vizsgálja a tárca - írta a Napi Gazdaság. Az online felügyelet lehetővé tenné a pénznyerő automaták játékadójára vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát is. Az NGM elemzései szerint az egy gépre eső tiszta bevétel nagy szórást mutat, havi 200 ezer forinttól akár több millió forintig, emiatt a tételes játékadó általános, jelentős emelése több helyen ellehetetlenítené a legális üzemeltetést. Csakhogy a tételes játékadó 2005. szeptember 1-je óta változatlan, havi 100 ezer forint játékhelyenként, ami sok esetben indokolatlanul alacsony, s akár pénzmosás eszközévé is teheti az ágazatot - véli Matolcsy György.

A szerencsejáték-piac nagyobb átláthatóságát célzó intézkedéseket pártolja a Magyar Szerencsejáték Szövetség is. A nyerőgép-üzemeltetőket tömörítő szervezet elnöke, Schreiber István a Népszavának azt mondta, szeretnének részt venni az egyeztetéseken, hogy szakmailag megalapozott döntések születhessenek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó elé kanyarodott - meghalt egy motoros

Közúti balesetben meghalt egy motoros Vekerd belterületén hétfő este - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság . Tovább olvasom