Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Új telkek Győrladaméron

Az egy híján most ezernégyszáz lakosú Győrladamér történetének leggyorsabb gyarapodási időszakát éli. Az önkormányzat évente átlagosan 30 építési engedélyt ad ki, s immár három éve irányítja az oda költözők telekvásárlásait.
A szigetközi országút mentén 57 új telket alakítottak ki a közelmúltban Győrladaméron. Új utcát nyitottak, a Mátyás király utcát, ott 71 telket mértek ki, mindkét helyen közművekkel várják majd a házépítőket. Ugyancsak új utca lesz a Déry Tibor utca, ahol 39 telket mértek ki, ezeknek a közművesítése még folyamatban van. Valamennyi telek ugyan magántulajdonú volt, értékesítésüket azonban az önkormányzat irányította gesztorként: nyilvántartotta a fizetnivalókat, s eljuttatta a külön számlára utalt pénzt a tulajdonosoknak.
A Rákóczi úttal párhuzamosan ugyancsak új utcát alakítanak ki, ott 80 otthon épülhet. Tatai Zoltánné polgármester azt mondja, a telekközvetítésekből valójában nincs az önkormányzatnak haszna. Abból származik majd előnye, ha az új utcák új házaiban lakók révén közvetve nő a község bevétele. Egyelőre csak gondja van ebből a tevékenységből, és lesz is még, hiszen az új utcákban utat kell építeni. Mégis vállalják idén is, ahogy már tavaly, tavalyelőtt is. Ami az útépítést illeti, a Hunyadi utca évekkel ezelőtt elkészült, burkolatot azonban most kapott. Ez a munka majdnem 16 milliójába került a községnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom