Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Új Szó: `Orbán pofonja´

"Orbán pofonja" címmel közöl pénteken az Új Szó című szlovákiai magyar napilap kommentárt a magyarországi magánnyugdíjpénztárakról szóló kormányzati döntésről.

"Orbán Viktor tegnapelőtt (szerdán) kiosztotta következő méretes pofonját. Nem, ezúttal nem a gonosz multik vagy a milliós lelépőket felszedő szocialisták a szenvedő fél. Orbán most saját választóit, a Fidesz leghűségesebb és legbiztosabb szavazóit bünteti" - írja a lap.

"Mi az, hogy bünteti, ha nem riadunk vissza az erős szavaktól – s a kommentár műfaja ezt ilyen esetben szinte megköveteli –, akkor azt kell mondanunk: saját szavazóit lopja meg. A pofon nagysága előrevetíti, hogy ebben az esetben nem ez lesz az egyetlen – a következőt a fal adja.

Ezt viszont már nem Orbánék törzsszavazói kapják, hanem maga a Fidesz. Legfőképp ezért érthetetlen cselekedetük" - véli a szerző.

Mózes Szabolcs szerint "a magyar gazdaságügyi miniszter bejelentette, hogy de facto államosítják a magánnyugdíjpénztárakat".

"Innen, Szlovákiából nézve nehéz megítélni, mi vezetett ehhez a lépéshez. A teljes ötlettelenség – pedig évekig készülhettek a kormányzásra –, a kétharmados többség ellenére érzett zsigeri félelem a nehéz reformoktól – melyekbe az elmúlt évtizedekben számos magyarországi politikus belebukott – vagy a kétharmados többség elvakító hatása?" - áll az újságban.

Mózes szerint "az biztos, hogy a Fidesz az államosítással saját választóit vágta át. Mindenféle kimutatás szerint Orbánék eddig a 25 és 50 év közöttiek, az átlagnál kicsit módosabb középosztálybeliek szavazataira számíthattak a leginkább – s ezzel ők is tisztában voltak. Eddig."

A szerző úgy látja: "A magánnyugdíjak államosításával viszont Orbánék pont az őket legkitartóbban támogató fiatalabb középosztályt vágták pofon.

A 3 millió magyarországi pénztártag 70 százalékát ugyanis a 20 és 40 év közöttiek teszik ki, s ha reális választási lehetőségük lett volna, többségük nem kér az átlépésből."

Rámutat, hogy a történelem kevés olyan kormányt ismer, "mely a saját választóinak garmadát adó társadalmi csoportot döfi hátba, ráadásul a kormányzati időszak egyik legfontosabb és legnagyobb visszhangot kiváltó ügyében".

"Orbán Viktor természetesen holnap nem bukik meg. Se holnapután, de még csak egy év múlva sem. Az a méreg, melyet a nyugdíj-államosítással adott választóinak, csak lassan öl.

Lassan öli a párt és a szavazók közti bizalmi viszonyt, vágja át az eddigi erős politikai köteléket.

A csalódott törzsválasztók nem vonulnak nagy hirtelen az utcára – pláne amíg a megmozdulásokat Gyurcsány Ferenc és a hozzá hasonló hiteltelen demokráciaféltők szervezik –, ám egy részük csak muszájból marad Fidesz-szavazó.

Addig, amíg fel nem bukkan egy hiteles jobboldali alternatíva" - záródik az Új Szó írása.

Olvasóink írták

 • 19. tomild 2010. november 28. 12:03
  „Elképesztő mennyire hülyének néznek bennünket a kormány okosai!A szöveg mindig ugyan az,mindenki jól jár!A pofátlanságuk már vérforraló!Meddig kell lenyelni?!Bár tudjuk a megoldást,el lehet menni!Nem teheti meg mindenki,akkor pedig nyelni kell és fizetni,de csak nekünk:KICSIKnek.Orbán azt mondta:aki mulat,az fizet.Nekem nem szóltak,hogy buli van.Minden jóról lemaradok.Na,majd igyekszem behozni.A mostani állás szerint nem szabad legálisan dolgozni és élni ebben az Orbánia nevű országban.Viktatúra idején nincsenek törvények és szabályok?Vagy mindenkinek megvan a magáé?”
 • 18. load 2010. november 28. 06:24
  „17. poto
  Nem rossz pénztárat választott, hanem hazudik.
  19 nyugdíjpénztár van, tíz éves átlagban mindegyiknek a hozama infláció feletti.”
 • 17. poto 2010. november 27. 09:53
  „gbig80

  Valószínűleg rossz pénztárat választottál.
  A többség nyereséges ha a 10 éves átlagot nézed.
  Amúgy a jelenlegi megtakarításunk nem azért kell ,hogy a kormány gyarapítsa tovább hanem azért mert szükségük van sos sok pénzre.
  Kiflilopó Selmeci szakértőnő az elmúlt 10 évben jól kinőtte magát.
  Kifli után megjött az étvágya.
  Amúgy 20-30 évre előre a kormány mennyivel jobb garancia mint egy biztosító társaság?”
 • 16. Boli 2010. november 27. 09:31
  „Ja, majd el felejtettem, ez az én megtakarításom... Meg a bankbetét is az enyém. Vagy az sem??? De néhány további ötlet akkor még KOMMUNISTA ELVTÁRSAK: Ott van pl. a lakáskasszában felhalmozott rengeteg parlagon heverő pénz... mert mint tudjuk "bizonyos" pénzintézetekben nem lehet megbízni! MAJD ŐK VIGYÁZNAK RÁ! A takarékbetétek is csak ott állnak, alig pörög, csak romlik a bankokban... mert mint tudjuk "bizonyos" pénzintézetekben nem lehet megbízni! MAJD ŐK VIGYÁZNAK RÁ! A valuta számlák is tök stiklisek lehetnek, meg hát itt aztán jófajta magyar forint van, minek az a népnek, meg különben is honnan van az nekik... mert mint tudjuk "bizonyos" pénzintézetekben és pl. CIG alapokban aztán nagyon-nagyon meg lehet megbízni! MAJD ŐK VIGYÁZNAK RÁ! Sőt mi lenne, ha csak azokon keresztül lehetne eladni ezeket (kötelező jelleggel, tök önként!), persze nem várhatjuk el, hogy kezelési költséget pl. ne számítsanak fel, csak egy csekélyet... Meg amúgy is, mi lenne, ha holnap államosítanánk a 10 főnél nagyobb vállalatokat és cégeket? Persze azért lennének kivételek is, hisz nem vagyunk mi olyanok, mint azok "a" rohadt kommunisták! Mi Nemzeti Kommunisták vagyunk! Kivétel is lesz, aki kedves a Kedves Vezetőnek (és hát meg lehet azért fizetni a kedvessége árát mindenkinek), jóban van vele, összedob egy focinéző túrát, vagy egy stadiont, vagy legalább együtt néznek meccset, vagy hasonló... Szóval ne reménykedjetek! Az elmebaj és szervilizmus arat és fényesre polírozza a Kedves Vezető hátsófelét. Ebben pedig sok "agyatlan" aktívan részt vesz!”
 • 15. gbig80 2010. november 26. 23:23
  „Ja és majd el feledtem!!! Amikor kitalálták hogy magánnyudíjpénztárba kell lépni...volt választási lehetőséged hogy be akarsz e vagy maradsz az államiban???? Várjunk csak!!!! ŐŐŐ ha fiatal voltál ... mint én.... akkor biza nem volt....most választhatsz :-)
  Fuckoff van gyerekek!”
 • 14. gbig80 2010. november 26. 23:21
  „Hehe Accra :-) Honnan tudod mi lesz 20 év múlva...egy azonban biztos, undorító hogy a szegény bankárok és bankok így befolyásolhatnak bennünket... Sajna nem kapok rabért, akkor nem itt irogatnék, csak ez a nevetséges idétlen világ késztet arra, hogy ne mindig a siránkozók között legyek! Ja és sajna annak ellenére hogy a legnagyobb mnyp-s bankok között volt a pénzem, pofátlanul huztak/huznaak le máig is...akkor ott sincs jó helyen....én már úgy vagyok vele, hogy teljesen mindegy ki lopja ki a kispárnából...amíg muszály beletennem, teszem bele...hameg a túloldalon fosztogatják...hát tegyék...mire én nyugdíjas leszek, addig biza megjelenik itt még pár cikk hasonló történésekről...lesznek még nagy pofonok... ja és ha pofont adnak? tartsd oda a másik arcod is... no meg a másik "kedvenc": add meg Istennek ami az Istené, a császárnak ami a császáré...”
 • 13. Accra 2010. november 26. 22:27
  „gbig80, ha nem akarnál túl okosnak tűnni, nem derülne ki azonnal, hogy hazudsz:) Milyen órabért kapsz a fiúktól?
  2008-ban bukott minden pénztár (külföldön is), de 2009-ben az előző évi veszteségnél jóval nagyobb pozitív hozam volt. Egyébként hajrá, lépj vissza. De 20 év múlva ne irigykedj, ha a most manyupban maradónak sokkal nagyobb nyugdíja lesz.”
 • 12. gbig80 2010. november 26. 20:44
  „Midenki csak ooobégat...
  De azt mindenki varázsütésre elfelejti, hogy az elmúlt két évben úgy eltünk a megtakarításunk, mint a sicc... nekem nevezetesen kevesebb van a magánnyugdíjpénztári számlámon, mint 2008ban... az jó hogy a bank herdálja el??? így legalább nem a mocsok bankárok zsebét tömöm, hanem az államét... az utóbbi így is úgy is elvennl tőlünk, az előbbi meg csak akkor tudja, ha nála a lóvém...”
 • 11. poto 2010. november 26. 18:30
  „Nekem betalált a viktor pofonja.
  Azt azonban megígérhetem amint tudom visszaadom.
  Nem szeretek senkinek az adósa maradni.”
 • 10. csibevirág 2010. november 26. 16:25
  „Nekem volt egy álmatlan éjszakám amiatt. 20 év óta először. De átgondoltam. Egy tetű kormány megbugtat egy hosszútávú nyugdíjrendszert. Akkor mit izguljak hogy mi lesz 30 év múlva amikor nyugdíjba megyek. Akik visszalépnek, arra sincs ily módon garancia hogy kapnak nyugdíjat.
  Egyébként Édesapámnak is elvették anno a földet, a gépet stb. és 30 évre rá kártalanítottak. Akkor is államosítás volt.
  pár év mulva csak jön egy olyan kormány, aki jogállamban, demokráciában, alkotmányban tud gondolkozni, és kártalanítja azokat, akik maradnak a mnyp-ban.
  Többekkel beszéltem, kitartunk. Maradunk a MNYP-ben.
  Remélem többen lesznek, akik így gondolják.”
 • 9. Madarász 2010. november 26. 15:18
  „A választások előtt azt hittem, hogy a nagy fidesz agitátor nyugdíjas az utcánkból csupa lelkesedésből gyűjti a kopogtató cédulákat járókerettel a jeges úton, aztán a minap mondta, hogy jól fizettek érte...”
 • 8. csibevirág 2010. november 26. 13:40
  „most már érthető hogy miért nem árult el semmit a párttercekről. és ez most még csak a kezdet.
  a hiperek már most elkezdtek árat emelni.
  szombaton a liszt konkrétan 102 ft volt. mától 126 ft akciósan!!
  következő lesz a kötelező lakásbiztosítás az állami kasszába:) :)”
 • 7. todoer 2010. november 26. 12:55
  „psanyi

  A választók nagy része nem valakire hanem valaki ellen szavaz .Természetesen az elkötelezett Fidesz szimpatizánsoktól soha nem fogod meghallani hogy valamit rosszul csinál Orbán vagy a párt de a nagy többség megint bedőlt a szép ígéreteknek.Sokan februárban a fizetési boríték megkapásakor rá fognak jönni hogy "nem ezt a lovat "akarták.”
 • 6. hellboy780917 2010. november 26. 12:52
  „viktor mindig is tudta hogy kell nagyot pofára esni... :D így megint kényszerzubbony fog kerül majd rá...”
 • 5. Madarász 2010. november 26. 11:09
  „Szerintem lassan ideje az utcára vonulni, mert ezek vannak olyan pofátlanok, hogy nyíltan rabolják meg a szegényeket, hogy a gazdagoknak több legyen.
  Csak attól tartok, hogy képesek lennének még a tömegbe is lövetni, mert semmitől sem riadnak vissza.

  Hazugság, csalás, sikkasztás és most már a zsarolás is szerepel a palettájukon.
  Szerintem ide még egyik eddigi kormány sem süllyedt, hogy megzsarolja az embereket, ha nem csinálják, amit mondanak, akkor nincs nyugdíj.”
 • 4. psanyi 2010. november 26. 10:20
  „Furcsa lenne most a Fidesz ellen utcára vonulni, hiszen nemrég kaptak 2/3-ot. De akkor mégis, most hagyjuk elveszni mindazt, amit felépítettünk és összespóroltunk? Egy dilettáns kormány miatt? Nincs más választásunk csak tűrjünk, és 4 év múlva majd talán leszavazzuk őket? Hogyan képzelhető el ilyesfajta államosítás egy európai demokráciában?? Hitte volna ezt bárki?!”
 • 3. rockergyerek 2010. november 26. 10:18
  „Ami kimaradt. Mi viszont egy birka nép vagyunk aki mindent eltűr, és az összefogás helyett a széthuzás a jellemző a politikusok meg röhögnek egy jót markukba, hogy igy vezetnek minket, télleg már csak a poráz hiányzik a kezükből”
 • 2. rockergyerek 2010. november 26. 10:15
  „Milyen érdekes kivülről mindig bölcsebben látni mindent.Hogy a fenébe lehet hogy belülről ezt sokan nem eszik észre, akiknek kéne.Igenis az utcára kéne menni tüntetni és követelni hogy Orbán meg a bandája huzzon a retkesbe el innen, ugyanugy hazudtak éjjel-nappal mint az Mszp”
 • 1. hellboy780917 2010. november 26. 10:04
  „nocsak-nocsak... azért vannak akik jól látják a dolgokat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt autó ütközött össze Tiszaújvárosnál - két ember megsérült

Két ember megsérült, amikor a felfagyott, csúszós hídon megcsúszott egy autó a Borsod megyei… Tovább olvasom