Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Új nyugdíjrendszer

A következő évtized egyik legfontosabb feladata az új nyugdíjrendszer megalkotása, amely megőrzi a szolidaritás és a közfelelősség elvét – mondta Gyurcsány Ferenc tegnap a parlamentben. A kijelölt miniszterelnök az Idősügyi Tanács ülésén mondott beszédében hangsúlyozta, hogy az új nyugdíjrendszer megőrzi majd magas színvonalú ellátó- és fizetőképességét, és nem változtat a társadalombiztosítás alapvető karakterén.

A Fidesz demokrácia-

törvénycsomagja


A Fidesz pénteken reggel tárgyalási javaslatként megküldi Gyurcsány Ferenc kijelölt kormányfőnek a demokrácia-törvénycsomagot, amelyet Orbán Viktor pártelnök ismertetett csütörtökön a miniszterelnök és az ellenzék egyeztetésén – közölte Répássy Róbert frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatón. A politikus részleteiben ismertette a Fidesz által kidolgozott törvénycsomagot, amelyben az ellenzéki párt 200 fős parlamentet javasol, illetve azt indítványozza, hogy a kormánytagok viseljenek személyes felelősséget a költségvetés teljesüléséért.

SZDSZ-frakcióülés

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is részt vesz ma az SZDSZ parlamenti frakciójának tegnap kezdődött kétnapos ülésén, Velencén. A Juventus Hotelben zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson a szabad demokrata képviselők konzultációt folytatnak a kormányprogramról, a bizottsági helyekkel, továbbá a bizottsági elnöki, alelnöki posztokkal kapcsolatos kérdésekről – mondta a frakcióülést megelőzően Horn Gábor. A párt ügyvivőjének tájékoztatása szerint ülést tart az ügyvivői testület is.

Megtérítik a károkat

A honvédség megtéríti mindazokat az anyagi károkat, amelyek a szolnoki béketámogató kiképzőközpontban kedden bekövetkezett robbanás során a közvetlen civil környezetben keletkeztek. A széthulló repeszdarabok okozta károkról a lakosoknak, az intézményeknek és a gazdálkodó szervezeteknek a kártérítési igényüket a HM közigazgatási államtitkárának címzett levélben kell jelezniük. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilakoltatnák a vadházasságban élő amerikai párt

Pénzbüntetés fenyeget egy amerikai családot, mivel házasságon kívül nevelnek gyerekeket. A… Tovább olvasom