Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Új kormány: 41 államtitkár kinevezését javasolta Orbán Viktor

Navracsics Tibor, Szijjártó Pétert nevezte ki helyettesévé.
Negyvenegy államtitkár kinevezését javasolta Orbán Viktor miniszterelnök Áder János államfőnek - derül ki abból a dokumentumból, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el az MTI-hez kedden.

A kormányfő javaslata szerint közigazgatási államtitkárként dolgozna június 15-étől Biró Marcell a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, Czepek Gábor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, Molnár Zoltán az Igazságügyi Minisztériumban, Simon Attila István a Földművelésügyi Minisztériumban és Vidoven Árpád a Miniszterelnökségen.

Június 15-ei hatállyal Kontrát Károly, Pogácsás Tibor és Tasnádi László lehet a Belügyminisztérium államtitkára. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában lehet a legtöbb államtitkár: június 15-étől Czibere Károly, Czunyiné Bertalan Judit, Hoppál Péter, Rétvári Bence, Simicskó István, Soltész Miklós és Veresné Novák Katalin, június 24-től pedig Zombor Gábor töltheti be ezt a posztot az Emmiben.

A kormányfő a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárává javasolja kinevezni június 15-ei hatállyal Bitay Márton Örsöt, Czerván Györgyöt, Nagy Istvánt, V. Németh Zsoltot és Zsigó Róbertet.

A Honvédelmi Minisztériumban államtitkára lehet Vargha Tamás - szintén június 15-ével -, míg az Igazságügyi Minisztériumban pedig Répássy Róbert 15-étől, Berke Barnabás és Patyi Gergely Sándor 16-ától láthatja el az államtitkári feladatokat.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárává Orbán Viktor Balatoni Monikát, Győri Enikőt, Mikola Istvánt, Szabó Lászlót és Szijjártó Pétert javasolja kinevezni június 15-ei hatállyal.

A Nemzetgazdasági Minisztériumban ugyanezen időponttól államtitkár lehet Banai Péter Benő, Czomba Sándor, Orbán Gábor, Rákossy Balázs és Tállai András, július 2-ától pedig Glattfelder Béla.

Június 15-étől államtitkárként dolgozhat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban Aradszki András, Fónagy János, Hegmanné Nemes Sára és Szabó Zsolt, július 1-jével pedig Tasó László.

Korábban írtuk:

A klasszikus diplomácia, a külgazdaság és a kulturális diplomácia pilléreire támaszkodva hatékonyabban képviselheti a nemzeti érdekeket a Külgazdasági és Külügyminisztérium, amely az eddigieknél nyitottabb is lesz - mondta Navracsics Tibor tárcavezető egy keddi sajtóbeszélgetésen

A miniszter budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az uniós fejlesztések ügye is államtitkári rangra emelkedik. Amíg ennek vezetőjét megtalálják, addig a területet Köpeczi-Bócz Tamás helyettes államtitkár irányítja.

Balog Zoltán az államtitkárokat bemutatva kiemelte: az, hogy a minisztérium változatlan formában folytatja a működését, bizonyítja, hogy sikeres volt a létrehozása, és érdemes együtt tartani azokat a társadalompolitikai ágazatokat, amelyek közvetlenül érintik az emberek életét.

Továbbra is stratégiai cél a magyar emberek, közösségek lelki-testi egészségének az erősítése, és ehhez hozzátartozik a közművelődés is - mondta, hozzátéve: fontos továbbá a családok megerősítése, ez áll a kormány és tárca tevékenységének középpontjában.

Korábban írtuk:

Egy kivételével bemutatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárai kedden Balog Zoltán miniszter.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes, Lengyel Györgyi közigazgatási, Czunyiné Bertalan Juditköznevelési, Simicskó István sportért felelős, Soltész Miklós egyházügyi, Hoppál Péter kulturális, Veresné Novák Katalin ifjúsági és családügyi, Czibere Károly szociális és társadalmi felzárkózási, Zombor Gábor egészségügyi államtitkár lesz. A felsőoktatási államtitkár személyét néhány héten belül jelentik be. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere jelezte: az államtitkár egy nemzetközi nagyvállalattól érkezik.

Korábban írtuk:

Az eseményen a külgazdasági és külügyminiszter bemutatta államtitkárjelöltjeit: Balatoni Monika kulturális diplomáciáért, Győri Enikő európai uniós ügyekért, Biró Marcell közigazgatási, Szijjártó Péter parlamenti, Mikola István nemzetközi együttműködésért és Szabó László külgazdaságért felelős államtitkárjelölteket.

Navracsics Tibor azt is közölte, hogy Szijjártó Pétert a helyettesévé nevezi ki.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízbe fulladt egy férfi Siófokon

Az MTI információi szerint a férfit egy szemtanú látta elmerülni a Balatonban. Tovább olvasom