Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Új képzések az Ausztriában dolgozóknak

Újabb formában nyújt segítséget az Ausztriában dolgozó magyaroknak az ˝IGR – Jövő a határtérségben˝ című projekt.

Képzéseket indít, hogy az ingázók felkészülhessenek a határon átnyúló foglalkoztatásra, könnyebben tudjanak eligazodni az osztrák munkaerőpiacon és ugyanolyan bérrel, munkakörülmények között foglalkoztassák őket, mint az osztrákokat. Erre azért is szükség van, mert 2011. május elsejétől Ausztriában megszűnnek a munkaerő-piaci korlátozások.

A képzési kínálatban vannak németnyelv-tanfolyamok kezdőknek és olyan egy- vagy többnapos képzések, amelyeken a jelentkezők megismerkedhetnek az ausztriai munkaviszonyból eredő jogaikkal, kötelezettségeikkel, például a munkaidőre, a felmondásra vonatkozóan. Megismerhetik az ausztriai munkavállalói adóbevallás és a családi juttatások (gyes, családi pótlék) ügyintézését, elsajátíthatják a nyomtatványok kitöltését. A kínált tanfolyamok közül egyesekhez előfeltétel a fennálló osztrák munkaviszony, de mindegyik ingyenes.

Az IGR-t az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) burgenlandi és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) nyugat-magyarországi szervezete hozta létre pályázati támogatás révén.

Képzéseik Burgenlandban lesznek (Neusiedl am See, Eisenstadt, Oberwart, Oberpullendorf, Güssing). Jelentkezni magyar nyelven is lehet a képzések helyén (www.bfi-burgenland.at) vagy telefonon (0043-800-244155), illetve e-mailen (e.schuetzenhofer@bfi-burgenland.at).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 napos a kormány - látványos hibák nélkül

Politólógusok szerint a kabinet a kedvező megítélést a szimbolikus intézkedéseknek köszönheti, meg annak, hogy az ellenzék gyenge. Tovább olvasom