Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Új igazgató a művészeti iskola élén

A jánossomorjai önkormányzat legutóbbi, szerdai ülésén Dravetzky István zenepedagógust bízta meg az Alapfokú Művészeti Iskola vezetésével. A városatyák beszámolót hallgattak meg a Szociális és Egészségügyi Bizottság négyéves munkájáról, és lakásbérleti szerződéseket hosszabbítottak meg.
Jánossomorja képviselő-testülete még márciusi ülésén döntött arról, hogy pályázatot ír ki az Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetői posztjának betöltésére, mivel a jelenlegi igazgató, Pollák Ferenc nyugdíjba megy. A beadási határidőig egyetlen pályázat érkezett, ezt az iskola egyik zenepedagógusa, Dravetzky István nyújtotta be.
Nemes Csaba, a kulturális, oktatási és sportbizottság elnöke elmondta: a pályázat a formai követelményeknek megfelel. Mind a nevelőtestület, mind a szülői szervezet támogató véleményt nyilvánított. Bella Zsolt képviselő közölte: látják, hogy komoly szakmai munka folyik a művészeti iskolában, érezhető az intézmény fejlődése. A képviselő reményét fejezte ki, hogy az elért eredményeket a jövőben is tartani tudják, és sikerül megőrizni a jelenlegi tanulólétszámot, valamint bővíteni tudják a hangszeres képzést. Kurunczi Károly polgármester elmondta: az önkormányzat racionális, takarékos és átgondolt gazdálkodást vár el az intézményvezetőtől, hiszen az állami normatíva – amelyet a jánossomorjai önkormányzat évi hétmillió forinttal egészít ki – a jövőben sem fog emelkedni. A képviselő-testület végül egyhangú döntéssel Dravetzky Istvánt bízta meg augusztus 15-től öt évre az Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetői teendőinek ellátásával.
A városatyák beszámolót hallgattak meg a szociális és egészségügyi bizottság elmúlt négy évben végzett munkájáról. Drobnitsch Tamás, a bizottság elnöke elmondta: a rászorulók száma folyamatosan nőtt. A négy év alatt 42 alkalommal üléseztek, arra törekedtek, hogy a kérelmezők személyiségi jogai ne sérüljenek. Az elmúlt négy év több száz határozatából mindössze négy fellebbezés történt, ám ezeket – kellő mérlegelés után – a képviselő-testület sem támogatta. A rájuk bízott csaknem 90 millió forintot a tervezettnek megfelelően használták fel. A Bursa Hungarica pályázati rendszer, amely a felsőfokú intézményekben tovább tanuló fiatalok támogatását szolgálja, a bizottság ajánlása és javaslata alapján több mint 40 diáknak biztosított pénzügyi fedezetet tanulmányaihoz. Hatvani László képviselő kiemelte a bizottság idősek iránti szociális érzékenységét.
A képviselő-testület meghosszabbított két lakásbérleti szerződést és döntött a Fiatalok Lakóházában megüresedett lakás bérbeadásáról is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.05.

Tovább olvasom