Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Új gyermekorvosi rendelő

Hosszú várakozás után végre új gyermekorvosi rendelőbe vihetik vizsgálatra és tanácsadásra gyerekeiket a harkai szülők. Az új egészségház mindenben megfelel a kor előírásainak.
Mintegy hatvanmillió forintjába került a harkai önkormányzatnak a falu új egészségháza, amelyben már működik a gyermekorvosi rendelő, a védőnői és a gyermekjóléti szolgálat. (Mint a Kisalföld többször is megírta, a felnőtt-háziorvosi rendelő és a fiókgyógyszertár magánerőből épült meg Harkán, alig egy utcányira az önkormányzati beruházástól. Így az egészségház felső szintjének egyelőre funkciója sincs, üresen áll.)
Dr. Juronics Ilona gyermekorvos és munkatársai nagy örömmel vették birtokba a tágas, higiénikus új rendelőt, ahol már játékok, könyvek is várják a kicsiket, feledtetve minden vizsgálathoz, szurikhoz kötődő esetleges kellemetlenséget. Itt – szemben a régi, már engedély nélkül működtetett rendelővel – a felszerelés és a berendezés is XXI. századi, mindenben megfelel a kor előírásainak. Külön bejárattal közelíthető meg a rendelő és a tanácsadó, külön váróhelyiségek állnak a beteg, illetve az egészséges gyerekek és szüleik rendelkezésére. Az egész épület akadálymentesítve van, a mozgássérülteknek külön vizesblokk is épült.
– Nagyon vártuk már, hogy itt dolgozhassunk, s most mindent megteszünk azért, hogy még barátságosabb, még gyermekközpontúbb legyen az épület – árulta el a doktornő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön Sólyom–Bush találkozó

Sólyom László köztársasági elnök június 22-én a Sándor-palotában hivatalos látogatáson fogadja… Tovább olvasom