Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Új eljárás indul a röszkei határnál terrorcselekménnyel vádolt Ahmed H. ügyében

Hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt Ahmed H. elsőfokú ítéletét, és új eljárás lefolytatását rendelte el.
Szegedi Törvényszék első fokon a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a szír férfit a 2015-ös röszkei tömegzavargással kapcsolatban még 2016 novemberében. Ahmed H.-t azzal vádolja a magyar bíróság, hogy a két évvel ezelőtt a röszke–horgosi határátkelőn, a rendőrök és a menekültek csoportjai között kialakult konfliktusban irányító szerepe volt. A menekültek kővel dobálták a rendőröket, a rendőrök gázspray-vel és vízágyúkkal próbálták visszatartani a tömeget. A zendülés után a helyszínen kiemeltek a tömegből tíz személyt, akiket a zendülésben való aktív részvétellel vádoltak, az ő ügyüket már lezárták. Ahmed H.-t Győrben fogták el a hatóságok. Az első fokút ítélet után Pesten is tüntettek mellette, és az amerikai külügyminisztérium rövid közleményt adott ki - aggasztónak találta a döntést.

A bíróság csütörtökön végül hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, így újra tárgyalják az ügyet. Ahmed. H viszont előzetesben marad - írja a delmagyar.hu.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elrendelte a bíróság a szombathelyi politikus és társai előzetes letartóztatását

A strómanok által vezetett, Csongrád, Fejér és Vas megyében bejegyzett iskolaszövetkezetek a gyanú szerint nem végeztek érdemi tevékenységet. Tovább olvasom