Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Új egyesület alakult

Hosszú idő után ismét működik úszóegyesület Győrött. A Móra-iskolában tartják az edzéseket.

úszás

Az egykori GYÚE a második világháborút követően szűnt meg, azután évtizedekig különböző klubok színeiben (Rába ETO, GYÁÉV, Vízmű) versenyeztek a sportág képviselői. Napjainkra azonban ezek is megszűntek, így üde színfoltként jelentkezhet az új egyesület.
Farkas János elnök és edző is egy személyben: „Közhasznú társaságként jegyeztek be bennünket a cégbíróságon, támogatásokból, pályázatokon szerzett forintokból tartjuk fenn magunkat. Az edzéseinket a Móra-iskola négypályás, huszonöt méteres fedett medencéjében tartjuk, és egyelőre valamennyi sportolónk az intézmény diákja egyben. Nyáron is csak napi egy edzést tudunk tartani, mert sem az iskolának, sem a városnak nincs pénze a nagyobb költségek fedezésére. Csak zárójelben jegyzem meg, ha nem lenne a szakosztályunk, az uszoda egész nyáron zárva lenne. Megfelelő programok kialakításával pedig a szünidőben kiváló lehetőséget nyújthatna például a lakótelepi gyerekek számára.”
A klub legnagyobb tehetsége Bogdán Milán, aki korosztályában az elkövetkezendő magyar bajnokságon – ilyen kevés edzéslehetőség ellenére – dobogós is lehet.
„ Győrött több olyan szakosztály működik – vízilabda, műúszó, triatlon –, amelyeknek egy jól működő úszószakosztályra kellene épülnie. Nálunk eddig nem így volt, különböző ígéretekkel inkább elcsábítottak tőlünk több tehetséges gyereket. Remélem, ez megváltozik a jövőben és egy megfelelően működő sportiskolai rendszerben kap helyet az úszás is.”

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bajnokok

A Soproni Ünnepi Hetek sportrendezvényein újabb sportágakban avattak bajnokokat, köztük több megyei… Tovább olvasom