Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Új betegségeket hozhat a menekülthullám

A szakértő szerint egészségügyi kockázatot jelenthetnek az ellenőrizetlen körülmények között tömegesen érkező migránsok, korábban már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét.
Ócsai Lajos, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) járványügyi főosztályának korábbi vezetője arról beszélt a lapnak, hogy kockázatot jelenthetnek Magyarország közegészségügyi biztonságára az ellenőrizetlen körülmények között tömegesen érkező migránsok, Magyarországon korábban már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét.

A legfőbb gond - írja az újság -, hogy a Magyarországra érkező menekültek jelentős része el sem jut azokra a pontokra, ahol járványügyi szűréseket végezhetnének, pedig a migránsok orvosi vizsgálatára vonatkozó, egészségügyi követelményeket tartalmazó belügyminisztériumi rendelet módosítása április óta érvényben van. E szerint a menekülteknek kötelező orvosi vizsgálaton kell átesniük.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatása szerint a migránsok egészségügyi szúrése már akkor megtörténik, amikor először találkoznak a rendőrséggel - olvasható a lapban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától rövidül a menekültügyi eljárás

A jelenleg kétfokozatú, előzetes és részletes vizsgálati szakra bontott eljárás a két szakasz… Tovább olvasom