Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Új átkelők a határon

A turistaszezonra 45 határátkelő nyílik holnaptól a magyar–szlovák határon, ebből 13 a Győri Határőr Igazgatósághoz tartozó szakaszon.
A kormányrendelet értelmében Rajkán két szárazföldi, egy vízi, valamint Dunaremetén, Ásványrárón, Gönyűn, Ácson, Almásfüzitőn, Dunaalmásnál, Süttőnél, Lábatlannál, Nyergesújfalun és Esztergom térségében vízi átkelőn lehet átjutni a határon csónakkal, kishajóval. A rajkai, úgynevezett Triplex hármashatár-jelnél lévő gyalogosan és kerékpárral vehető igénybe. Az igazgatóság szóvivője, Gonda Katalin főhadnagy tájékoztatása szerint a két rajkai, szárazföldi átkelő az év folyamán folyamatosan nyitva van, reggel 7-től este 7-ig. A vízi átkelők április 1-jétől október 31-ig, ugyancsak reggel 7-től este 7-ig tartanak nyitva.
A határátlépési pontok elsősorban a turistaútvonalak, emlékhelyek, illetve vallási zarándokcsoportok által gyakran látogatott kegyhelyek közelében nyílnak. Átkelni rajtuk csak gyalogosan, biciklivel, csónakon vagy lóháton lehet. Gonda Katalin tájékoztatása szerint főként a természetjáró, a kerékpáros vagy a lovasturizmus elősegítését, illetve kulturális, sport-, vallási vagy társadalmi rendezvények látogatását hivatott megkönnyíteni az átlépőpontok gyarapodása. A turistáknak folyamatos ellenőrzésre nem kell számítaniuk, ám szúrópróbaszerűen bármikor megállíthatják őket a határőrök, tehát érvényes úti okmány ezeken a határátkelőkön is szükséges.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi sétán Risztov Évával

Egy széles karimájú, fekete kalapot vásárolt Risztov Éva, amikor elkísértük szegedi sétáján: egykori… Tovább olvasom