Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ügyészség: Budaházy terrorista csoportot hozott létre

Budaházy György hozta létre az ügyészség gyanúja szerint azt a csoportot, amelynek tagjait idén tavasszal fogták el és ügyükben terrorizmus miatt nyomoznak. A radikális körökből ismert és szerdán őrizetbe vett Budaházy Györgyöt az ügyészség terrorcselekménnyel, emberölés előkészületével és felbújtóként robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja.
Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, szerdán őrizetbe vették Budaházy Györgyöt, a radikális nézeteiről és a szélsőséges utcai tüntetésekről ismert férfit. Budaházyt terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel és kétrendbeli emberölési kísérlettel gyanúsítják - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség szerint ugyanis Budaházy György 2007-ben egy több emberből álló csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal befolyásolják a parlamenti döntéseket.

Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy a csoport szellemi vezetőjeként gyakorlatilag Budaházy adott utasítást, hogy lőjenek rá Hiller István oktatási miniszter házára és ő felel azért, hogy Kóka János volt gazdasági miniszter épülő házára Molotov-koktélt dobtak 20007. decemberében.

A Budaházy vezette szervezet felel a gyanú szerint Szilvásy György volt titokminiszter lesencefalui háznál 2008 szeptemberében végrehajtott robbantásért is, mikor a házban másfélmillió forintos kár keletkezett.

A csoport valójában az a társaság, melynek 4 tagját április 8-ára virradóra fogták el a rendőrök Pest megye több településén. Náluk találták azokat a robbanószerrel töltött focilabdákat - valójában időzített bombákat - melyeket Budaházy utasítására két országgyűlési képviselő házánál akartak felhasználni. Májusban fogták el a szervezet ötödik tagját, aki a gyanú szerint tárolta a robbanóanyagokat és április 8-án ő adta át a focilabdába szerelt bombát társainak azzal, hogy egy országgyűlési képviselő házánál - mint később kiderült Ecsődi Lászlóénál - robbantsanak vele.

A terrorcselekményekkel kapcsolatos ügyeket egyesítették. Budaházy egyelőre őrizetben, az ügy tavasszal elfogott öt másik gyanúsítottja előzetes letartóztatásban van. Budaházy egyébként az őrizetbe vétel és a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett.

Somogyi János, a csoport korábban elfogott egyik tagjának ügyvédje a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy az ügy részleteiről egyelőre csak a sajtóból tájékozódhat. Szerinte minden valószínűség szerint az öt gyanúsított valamelyikével valamiféle vádalkut kötött a hatóság, így kerülhettek elő a Budaházyról szóló információk.

Budaházy elengedését és amnesztiát követel a Hatvannégy Vármegye - tüntetni fognak

Tüntetésre készül július 4-én a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), ha nem engedik ki a szerdán őrizetbe vett, a radikális körökből ismert Budaházy Györgyöt. A szervezet ezen felül amnesztiát kér azoknak, akiket szerintük 2002-óta politikai alapon gyanúsítottak meg, vagy ítéltek el - mondta a szervezet két vezetője csütörtökön újságírók előtt a Nemzeti Nyomozó Iroda székházánál. A tüntetés kapcsán más szervezetekkel is egyeztetni fognak, de megvárják, hogy leteljen a 72 óra, amíg Budaházyt őrizetben tarthatják.

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke azt mondta, hogy amnesztiát követelnek a 2002-es hídfoglalás óta szerinte politikai alapon meggyanúsított, vagy elítélt hazafiaknak, köztük a tegnap őrizetbe vett Budaházy Györgynek. Július 4-ére tüntetést is szerveznek emiatt a rendészeti tárca épületénél. Ennek bejelentésével megvárják a három napot, amíg őrizetben lehet tartani Budaházyt. Ha a férfit előzetes letartóztatásba helyezik, akkor más nemzeti szervezetekkel is egyeztetnek és hívják őket tüntetni az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz. Követeléseiket azért érzik helyesnek, mert a 2002-es hídfoglalásnál - mikor lezárták az Erzsébet hidat - a szavazat újraszámlálást követelték az akkori választások kapcsán. Később szerinte az Országos Választási Bizottság is beismerte, hogy történhettek visszaélések.

Toroczkaiékat egyébként március 15-én is őrizetbe vették az ünnepi rendezvényeken. Toroczkai szerint az ügyészség azóta már a rendőrök ellen indított eljárást a jogtalan eljárás miatt.

Zagyva Gyula, a HVIM elnöke elmondta, hogy Budaházyt tőrbe csalta a rendőrség: szerdán a rendőrség Teve utcai központjába ment be, hogy egy június 27-re tervezett tüntetésről egyeztessen, mikor elfogták. A lakásán később házkutatást tartottak, erről a felesége értesítette a HVIM-et. 

Korábban:
Őrizetbe vették Budaházy Györgyöt szerda délután - erősítette meg az MTI  értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. 

A Népszabadság Online úgy tudja, terrorcselekmény elkövetésével és emberölés előkészületével gyanúsítják Budaházy Györgyöt.

Információik szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda több hónapos titkos nyomozás után vette őrizetbe Budaházy Györgyöt. Úgy tudják: a hatóságok kapcsolatot találtak a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadítási Hadsereg és Budaházy között, ugyanis a meg nem nevezett bűncselekmények elkövetését - amelyek miatt Budaházy Györgyöt most őrizetbe vették - az említett szervezet vállalta magára.

A Wikipedián található adatok szerint Budaházy György országosan ismertté a 2002-es hídfoglalása után vált. Részt vett többek között a Magyarország Európai Uniós csatlakozását ellenző kampányban, valamint a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásában, és a 2006 őszi zavargások óta a radikálisok egyik ismert figurájának számít.

Olvasóink írták

81 hozzászólás
 • 81. lótusz 2010. március 28. 17:18
  „a magyar kormány és egy izraeli befektető csoport között történt szerződés értelmében a közép dunántúli régióban épülne fel a kaszinóváros.a befektetők egyike az izraeli szélhámos joav blum aki aki pilisi telkeit cserélte a sukorói 70 hektáros területre. a telekcsere törvényességének megállapítására folynak eljárások.és a befektetővel kapcsolatban közokirat hamisítás miatt is.a sukorói ügyben 250 milliárd ft élvezői lettek volna.az egyik politikai befolyású üzletember aki sukoró hasznait élvezné, ő rendelte meg budaházy lecsukását. ugyanis a hunnia csoport leleplezte a csalókat. budaházy a hunnia csoport tagja.”
 • 80. lótusz 2010. február 27. 09:28
  „budaházy ellen nincs bzonyíték.budaházy korrupciós ügyeket leplezett le és éppen a legfelsőbb bíróság és ügyészség emberkéi is korrupcióban vettek részt budaházy leleplezte ezért politikai fogolyként becsukták. joga lenne tisztázni magát és bizonyíték sincs ellene.”
 • 79. széchenyi12 2009. június 22. 21:04
  „Jobbik: "Bajnai izraeli látogatása menetrendszerinti"
  A Jobbik nem lepődött meg azon, hogy Bajnai Gordon, a senki által meg nem választott, ideiglenes kormányfő első látogatásán tényleges megbízójához, a - saját bevallása szerint - Magyarország felvásárlásán ügyködő Simon Pereszhez igyekszik újabb instrukciókért.
  Az sem ért minket váratlanul, hogy a magyar gazdaság nevű csődtömeget maga előtt görgető miniszterelnöknek nincs égetőbb feladata, mint hogy újabb fellépésre, összparlamenti összefogásra szólítson fel a Jobbik által képviselt ,,ordas eszmék" ellen. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy Bajnait hasonló alantas vádak nem érhetik, hiszen neki nincsenek eszményei, és pár forintért még az éhes proletár milliárdosok kórusában is szívesen terceli az Internacionálét.
  A választó saját maga eldöntheti, mi jelent nagyobb fenyegetést a magyarság számára: a Jobbik által képviselt ,,ordas eszmék", azaz a teljes nemzeti érdekvédelem, a termőföld, a nemzeti vagyon, a közművek, a vízkészlet, az ásványkincsek magyar kézben tartása; vagy pedig a Bajnaik, a Gyurcsányok, a Simorok, a Veresek, a Kókák, az Oszkók és megszámolhatatlan posztkommunista és globalizációs társaik által évtizedek óta alkalmazott ,,ordas gyakorlat": az állami ezermilliárdok magánzsebekbe való kisíbolása, az országot irányító politikai maffia szervezett és tömeges, off-shore cégek láncolatain keresztül gyakorolt adómegkerülése, az iskolák, kórházak, patikák, postahivatalok, falusi rendőrőrsök bezárása, az állami oktatás szétzüllesztése és fizetőssé tétele, a cigánybűnözés tolerálása, a védtelen demonstrálók szemeinek kilövése, az állami vagyon és a termőföld idegen kezekbe való kijátszása.
  A Jobbik Magyarországért Mozgalom a választások után elsőrendű és halaszthatatlan feladatnak tekinti azoknak a felelősöknek a megnevezését és szigorú felelősségre vonását, akik az országot száz éves, a világháborúk óta nem tapasztalt mélypontra juttatták.
  Kovács Béla, a Jobbik Külügyi Bizottságának elnöke”
 • 78. széchenyi12 2009. június 22. 21:03
  „Carlosista Szabó elvtárs emeli a tétet: a Jobbik, a Gárda, a HVIM és Budaházy "nemzetközi terroristák"

  Carlos, a valódi terroristaFelvetődik a gyanú, hogy Magyarországon a nemzetközi terrorizmus szabványaiba jól beleillő terrorszervezetet sikerült részben lelepleznie a rendőrségnek - értékelte a múlt héten őrizetbe vett Budaházy György elfogását a sötétség és aljasság etalonjának számító Szabó Zoltán köztörvényes szocionista képviselő a mai sajtótájékoztatóján. Az ember már nem is tudja, sírjon vagy nevessen. Szabó a VII. kerület címerét néhány éve le akarta cseréltetni fajtársai menórájára, hogy így is bizonyítsa a terrorista Izrael iránti vonzalmát.
  Múlt héten a rendőrség különféle terrorcselekmények megszervezése, előkészítése miatt - mindenféle különösebb bizonyíték nélkül, a hírek szerint egy, Magyarok Nyilai tagnak nevezett letartóztatottból kicsikart vallomás van ÁVH kezében - őrizetbe vette Budaházy Györgyöt - kezdte a hülyeségbeszédét Szabó elvtárs. Mint mondta: terrorszervezetek a világ minden táján léteznek, és a nyomozás ki fogja deríteni, hogy a most leleplezettnek van-e kötődése más nemzetközi szervezetekhez. A jelek mindenesetre aggasztóak - jegyezte meg. Ez még csak a kezdet, normális országban ilyenkor már százezrek vonulnának a Parlament elé, hogy sírva röhögjék körbe ezt a gazembert, ám a szocionista csöppet sem szégyellős - az is lehet, hogy nem érzi mekkora baromságokat nyilatkozik - és megosztja velünk az ,,aggasztó jelek" mibenlétét. Kapaszkodjon a kedves olvasó, igazán meghökkentő következtetést olvashat.
  Vona Gábor, a Jobbik elnöke az EP-választás éjszakáján a párt eredményeit ahhoz hasonlította, mintha palesztin parittyákkal küzdöttek volna izraeli helikopterek ellen. Ebből - a barom szerint - az következik, hogy a Jobbik eszmei, míg a ,,terrorista" magyarok mozgalmi szárnya (HVIM, Gárda) fizikailag is közösséget vállalnának a valóban terrorista Izrael állammal szemben küzdő szabadságharcosokkal. Ami már a nemzetközi terrorizmus kapcsolatát "bizonyítja". Ha mindezt a Lipóton mondaná - nem lehet véletlen, hogy a szocik elprivatizálták - egy bolond, akkor jót nevethetnénk, ám mindezt egy, a mi adónkból élő parlamenti képviselő szájából hangzott el.
  Mellékesen a palesztinokat és igaz ügyüket nagyon sok szerveződés és párt, politikus is támogatja, jobbról és balról is, Európa-szerte (pl. brit munkáspárti képviselők is), ez alapvető jog. Sőt, lassan a Hamászt is kénytelenek lesznek levenni a terrorista listáról, amire amúgy is csak zsidó nyomásra kerültek fel, hiszen legitim választásokon győztek, és legális ellenállásuk is a héber népirtók ellen.
  További "bizonyítékként" említette, hogy a ,,terrorszervezet" mozgalmi szárnyának a vezetője, Toroczkai László tüntetést kíván szervezni a jogalap nélkül őrizetbe vett Budaházy szabadon bocsájtásának érdekében. Mégis, mit kellene tennie Lacinak? Ölbe tett kézzel nézze végig, amint a teljes magyar ellenállást lefejezik? Egyébként ez is alapvető alkotmányos jog, Szabó judeoelvtárs. A biboldók ráadásul a rablógyilkos Tasnádi Péter mellett rendeztek akciókat és aláírásgyűjtést...

  Ők magyar szabadságharcosokA rágalmazó itt még nem áll meg, folytatja azzal, hogy szerinte ezzel bizonyítható, hogy a nemzetközi terrorista szervezetekkel kapcsolatban álló Jobbiknak miből volt pénze a kampányára. Ami azért is nevetséges elmélet, mert a Jobbik kampányolt a legkevesebb pénzből (egy pesti belvárosi lakás árából), könyvelésük pedig áttekinthető. Ellenben nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a nemzetközi bankok és tőzsdék világában szerveződő bűnszövetkezet pénzelte a Fidesz és az MSZP kampányait, mert erre bőven elég bizonyíték az, ha végigtekintünk hazánk mai állapotán (meg el sem számoltak, még a ballib sajtó szerint sem) . Ez nyilván szélsőjobboldali összeesküvés lenne, míg Szabó elvtárs baromságai simán beleférnek a honi közbeszédbe.
  A mai sajtótájékoztatón elhangzott idióta felvetések minden bizonnyal a szocionisták riadalmát jelzik. Gondoljunk csak bele: kormányozni képtelenek, támogatottságuk zuhanórepülésben és sokan közülük félnek attól, hogy mentelmi joguk levesztése után bíróság előtt kell felelniük az elmúlt évek bűneiért. Ráadásul a szocionisták elszámoltatását következetesen ígérő Jobbik erősödőben van. Gyurcsány már elsütötte a külföldi titkosszolgálatok poénját, amiről már kiderült, hogy baromság volt, ráadásul a komcsiknak ma már azt sem hiszik el ha kérdeznek. Így nincs más lehetőségük, mint a nagyotmondás eszközével tematizálni a közbeszédet, hogy a fenti gondokról eltereljék a figyelmet.
  Nagyotmondás ellen pedig a nagyothallás a legjobb ellenszer - tartja a vicc, ám lehet, hogy esetünkben célszerű lenne ezt tanácsként megfogadni. Mit is röffentett Szabó elvtárs? Nem hallom... majd a sitten vallomást tehet.
  Az MSZP elődpártja, ahonnan a zsidórasszista Szabó is származik, ellenben valóban támogatott és bújtatott nemzetközi terroristát: Carlost, a 80-as években, sok más hasonszőrűvel egyetemben. Ma pedig a terrorista Izrael csicskái.
  A STOP megszólaltatta Novák Elődöt, a Jobbik sajtófőnökét, aki az elhangzottakra úgy reagált: olcsó és nevetséges Szabó kifogása a választási kampányon való költekezést illetően, hiszen úgy véli, a három legjobb eredményt elért szervezet közül messze ők költötték reklámra a legkevesebbet. A nemzetközi terrorizmussal meglévő kapcsolatokat érintő felvetést pedig már minősíteni sem tudja. Erre annyit mondott: a szocialisták korábban azzal próbálták riogatni a lakosságot, hogy a Magyar Gárda militáns szervezet. Ez - mint mondta - szemmel láthatóan nem jött be nekik, ezért próbálják most "emelni a tétet". Nevetségesnek tartja még a Budaházy kapcsán felvetett nemzetközi szálakat is, hiszen mint mondta, köztudott, hogy őt mindig is csak a magyar érdekek vezérelték.
  (HVG - STOP nyomán Geyer, ...)”
 • 77. xo16zy 2009. június 22. 07:47
  „<moderálva>”
 • 76. asher07 2009. június 22. 07:00
  „<moderálva>”
 • 75. asher07 2009. június 22. 06:56
  „<moderálva off>”
 • 74. asher07 2009. június 22. 06:49
  „<moderálva off>”
 • 73. xo16zy 2009. június 21. 17:06
  „<moderálva>”
 • 72. asher07 2009. június 21. 12:37
  „<moderálva>”
 • 71. xo16zy 2009. június 20. 18:54
  „<moderálva>”
 • 70. Reális 2009. június 20. 18:15
  „<moderálva>”
 • 69. xo16zy 2009. június 20. 16:59
  „<moderálva off>”
 • 68. xo16zy 2009. június 20. 16:51
  „<moderálva>”
 • 67. asher07 2009. június 20. 15:44
  „-moderálva: nagyfokú illetlenség a vitapartner kivégzéssel történő megfenyegetése -”
 • 66. asher07 2009. június 20. 15:38
  „<moderálva>”
 • 65. xo16zy 2009. június 20. 14:30
  „<moderálva>”
 • 64. asher07 2009. június 20. 12:28
  „<moderálva off>”
 • 63. xo16zy 2009. június 19. 21:08
  „<moderálva>”
 • 62. asher07 2009. június 19. 20:47
  „<moderálva>”
81 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanárok: a diákok csúnyán beszélnek és erőszakosak egymással

Magyarországon kiugróan sok tanár gondolja azt, hogy a vulgáris beszéd illetve a fizikai bántalmazások komolyan zavarják a tanulást. Tovább olvasom