Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Üdülőtelkek

a gyepszőnyeg helyén

Üdülőövezet kialakítását tervezik Mosonmagyaróvár határában mintegy huszonöt hektáron, ahol eddig gyepet termeltek. A tervek szerint a területen lévő bányató körül alakítanák ki a hétvégi teleket.
Mosonmagyaróvártól északra, a rajkai, illetve a feketeerdei út közti területen egy társaság évek óta gyepszőnyeg előállításával foglalkozott. A technológia természetes velejárójaként a terület mára alkalmatlanná vált a gyep termelésére. A 25,8 hektáros ingatlan kedvező adottságai miatt a tulajdonos a továbbiakban üdülőterületként szeretné hasznosítani az ingatlant. Az önkormányzat támogatja az elképzelést, annál is inkább, mivel a város településszerkezeti terve 2003-as módosításakor ezt a részt hétvégi házas üdülőterületté jelölte ki és előírta a részletes szabályozási terv készítését. Az elkészült tervről következő ülésén dönt a képviselő-testület.
A tervek szerint a területen már meglévő bányató méretét többszörösére növelik: egy amorf, félszigetekkel, szigetekkel tagolt pihenőtavat alakítanak ki. Egymástól elkülönülő vízfelületeket hoznak létre strandolásra, csónakázásra, horgászatra és egyéb vízi sportokra. A tavat szinte teljes egészében hétvégi házas üdülőtelkek övezik majd. A terület egy részére különféle közösségi létesítményeket terveznek, így helyet kapnak majd itt sportpályák és egy éttermet és különféle kiszolgálólétesítményeket magában foglaló központi épület is. Sőt, egy kétszázötven férőhelyes parkolót is kialakítanak.
Az üdülőtelkek a tó szabálytalan, szinte kizárólag ívekből álló formája miatt rendkívül változatos alakúak lesznek, egyenként átlagosan ötszáz négyzetméteren. Jellemzően ikerházas beépítést terveznek, ám ahol a telek szélessége lehetővé teszi, ott szabadon álló nyaralók is épülhetnek. A beépítettséget tizenöt százalékban maximalizálják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Győri Nyár

Június 23-án pénteken startol a 41. Győri Nyár, amely idén is számos programot kínál. Tovább olvasom