Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Túl van az életveszélyen a szerelemféltésből megkéselt fiú

Már nincs életveszélyben, és az intenzív osztályról is kikerült az a 13 éves fiú, akit még pénteken késő este késeltek meg Budapesten. Egy nála két évvel idősebb fiú szúrta meg a főváros VIII. kerületében.
A támadót a rendőrök szombat délután őrizetbe vették. Egyelőre annyit tudni, hogy a két fiatal ugyanazon a szórakozóhelyen töltötte az estét, és egy lány miatt összevesztek. A vita odáig fajult, hogy az idősebb fiú a szórakozóhely előtt többször is megszúrta a 13 éves gyereket, akit a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A feltételezett támadót több szemtanú is egyértelműen felismerte. A rendőrök életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak ellene eljárást. Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben szombat este a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy a fiút megműtötték, és kikerült már az intenzív osztályról. Állapota most stabil, túl van az életveszélyen.

Korábban:
Egy 13 éves fiút késeltek meg pénteken késő este Budapesten a VIII. kerületben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kalyó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A szurkálás a Nagyfuvaros utcában történt este fél 11 körül, amikor egy fiatal férfi - minden előzetes szóváltás nélkül - odament egy 13 éves fiúhoz, és többször is megszúrta. A támadó ezután beült egy kocsiba, és elhajtott. A mentők a fiút kórházba szállították. A rendőrség keresi a késelőt, aki ellen súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. kackac 2009. február 16. 13:00
  „A cigánygyerek boldogan megy haza:
  -Nedda fater, e´cserétem a bicsakomat egy aranyórára!
  - Ha´dde fasz vagy, fiam, meg akarnak verni, micsinász, ránézel az órára, oszt aszondod: fé nyóc?”
 • 30. ordenálé 2009. február 15. 13:44
  „Nagyon durva!!egy 15 éves fiu megszurkál egy 13 éves fiút egy éjjeli szórakozóhelyen fél 11 körül!és utána kocsiba vágja magát és elhajt!!hova süllyed ez a világ!!hisz ők lesznek a jövő nemzedékei!vagyis lennének!”
 • 29. 13.István 2009. február 15. 13:07
  „A kedves szülők miért engednek egy 13 éves gyereket 10 óra után az utcán tartózkodni.
  Vagy netán valami suli buli volt, még hogy szerelemféltés. A 15 évesnek sem sok keresnivalója
  van egy nagyváros utcáján.És még késel ,biztosan sokat tud az életről.Egy valakiéért meg gyilkolni akar.
  Angliai eset 13 éves fiú 15 évesnek mondott leány papást- mamást játszik és nem eredménytelenül.
  A mai fiatalok már mások,esetleg korábban van a nemi érés . A felelősségtudatról meg jobb nem szólni
  Egy biztos ,hogy kíváncsiak nincsenek tudatában tettük súlyával.Hova vezet ez talán a NAGYOK sem tudják ,de ezek szerint akarják”
 • 28. Hombre 2009. február 15. 12:11
  „Nem csak Adyvárosban van jelen ez a probléma. Szentivánon a 2 éve épült közösségi ház környezetét már tönkre tették a fiatalok. Ide járnak motorozni,inni,öngyújtógázt szívni. Aki szólni mert nekik,azt egyszer elkezdték kísérni 8-10 en,és közben kérdezgették tőle,hogy a néni nem fél? Rendőrt egész nyáron nem lehetett látni,holott a randalírozás minden este megvolt.Amikor az igen tisztelt képviselő úrnak megemlítették a problémát,azt javasolta, " egy vödör vízzel öntsék nyakon őket" !!!!!!!!!! A mi környékünkre is jártak egy időben,de aztán" lebeszéltük" őket az ottani randalírozásról. De ezt NEM NEKEM kellene megtenni hanem a rendőrségnek!!”
 • 27. jockey 2009. február 15. 11:42
  „Amig egymást késelik nincsen gond, van belőlük elég, még sok is. Mert az gondolom egyértelmű, hogy a támadó és a sértett is egyazon társaság tagja. Sőt, minden bizonnyal a "hölgy" is.”
 • 26. Becsület 2009. február 15. 10:13
  „Az egy dolog, hogy mit keres a fiatal lány, fiú az utcán 10 óra után! A felelősség a szülőké! No de az önmagáért beszél, hogy bármilyen okból is, késsel vagy bár mivel, a másikra támadok! Az aztán már abszurd, hogy ezért a felelősséget nem vállalom! Erre mondják, hogy undorító és aljas tett! Hol van ilyenkor a Rendőrség! Hol van az igazoltatás? Hol van a fiatalkorú hazaszállítása és a szülő felelősségre vonása! A bűnt nem megelőzni kellene.?!”
 • 25. Gondolkodo 2009. február 14. 23:08
  „jó kérdés,hogy mit keres a gyerek az utcán,láttam már 8 éves gyereket is 11 után,Marcalvárosban is ugyanez van,szülöknek nem tünik fel,hogy a gyerekeik hol vannak késö este?Láttam 12 éves lányt merev részegen,ellehet menni a vásárcsarnokhoz a este a Tesco irodái elött 10-14 éves gyerekek lányok is isznak,Tele van utánuk szeméttel,üresborosüvegekkel,Szülök a hibásak,mert nem figyelnek oda,azt hiszik ha megadnak mindent a gyereknek akkor le van tudva a szeretet,nem nevelik kötelesség tudatra,hogy mit szabad mi nem,”
 • 24. Zsoké 2009. február 14. 21:30
  „De mit keresnek ilyen kórban 11-kor az utcááán?”
 • 23. vienna 2009. február 14. 20:08
  „Szépen lassan, de biztosan kezd beérni az álliberálisok által elképzelt világ, amiért ők olyan keményen küzdöttek. Fejetlenség, bűnözés, élhetetlen világ. Főleg a tisztességes, jó képességű emberek számára legyen minél élhetetlenebb, embertelenebb, hisz ők az igazi ellenségeik.
  Gyerekek, ugye nem hiszitek el, hogy magától lesz minden ilyen, és a nagykönyvben meg volt írva. Szép kemény munka eredménye, csak épp nem feltűnő, mert ők nem ordibálnak és törnek zúznak, hanem csendben manipulálnak.
  Amik régen természetes dolgok voltak azok ma már elképzelhetetlenek, amik régen elképzelhetetlenek voltak, azok ma már természetesek, pl. ez a 13 éves kori szórakozóhely-látogatás vagy a határtalan pornográfia. És ugye ezek senkit sem zavarnak, mert szórakozni, d.gni mindenki szeret, így ezekkel a témákkal az orruknál fogva lehet vezetni az embereket.
  Ezeket minden társadalom valamilyen módon keretek közé szorította, hiába "jó" dolgok mert ha nem, arra ráfázott. Úgy tűnik, csak ma nem, de hogy most is rá fogunk fázni, az egyre nyilvánvalóbb.
  Nekem a liberalizmussal nincs semmi bajom, csak az amit művelnek a nevében és a zászlaja alatt, így szépen kiferdítve az egészet.”
 • 22. Gsione 2009. február 14. 19:47
  „ashernek:aszta,nem semmi!!”
 • 21. Alajos 2009. február 14. 19:30
  „Kedves Asher! Hogyér adod?”
 • 20. Judytka 2009. február 14. 19:29
  „Kevés infó...de az éppen elég,hogy VIII ker.”
 • 19. kulica 2009. február 14. 19:20
  „Egyetértek 9-cel, lehet, hogy közel lakunk egymáshoz. Tihanyi-Szigethy saroknál a házak mögött a játszótéren is randalíroznak esténként 12-14 évesek, ordibálnak, ocsmányul beszélnek, stb. Nyáron nem lehet aludni tőlük, nem beszélve, hogy senki nem mer rájuk szólni. Nagy részük nem is itt lakik, mert 11 óra körül különböző irányba hagyják el a környéket. Senkinek nem hiányoznak? Rémisztő ! Mi lesz ezekből a gyerekekből. Az én időmben este 8 óra után csak szülői felügyelettel mehettünk az utcára, ha meglátott egy tanár, akkor szóvá tette, és beírt az ellenőrzőbe. Mégse lettem pszichésen sérült. Igaz, ez kb. 50 éve volt.”
 • 18. ASHER 2009. február 14. 19:19
  „nekem olyan kesem is van amelyik elobb nagyerovel ki lo ket penget ugy 3-5meterre,es a harmadikkal meg meg szurkalodni is lehet!!!”
 • 17. Hunicum 2009. február 14. 18:28
  „http://www.youtube.com/watch?v=bQDuwGylshM

  Ehhez semmit nem kell hozzátenni!”
 • 16. Szilágyi_Zsolt 2009. február 14. 18:21
  „Ja, amúgy:

  "Összeveszett két férfi a XI. kerületben, egyikük a szóváltás után késsel megsebesítette ellenfelét. A késelés a Hamzsabégi és a Bartók Béla út kereszteződésénél történt. A sebesültet kórházba szállították - közölte a BRFK."

  Csak hogy ne pihenjenek azok a fránya kések.”
 • 15. catroot 2009. február 14. 18:20
  „"Az elsődleges információk szerint mindkét fiú ugyanazon a szórakozóhelyen töltötte az estét, és egy lány miatt alakult ki köztük szóváltás. A vitát a szórakozóhely előtt akarták rendezni, de a szóváltás tettlegességig fajult. Ennek során L. A. többször megszúrta a sértettet, akit életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba."

  "Elfogták a 13 évest megkéselő 15 évest"”
 • 14. Szilágyi_Zsolt 2009. február 14. 18:20
  „http://karpatiharsona.info/images/stories/file/upload_documents/MI_FOG_TORTENNI MAGYARORSZAGGAL_VEGLEGES-2.pdf”
 • 13. Róka 2009. február 14. 18:03
  „Körül kell nézni a győri szórakozóhelyeken, hogy milyen korúak járnak az éjszakába bulizni.
  Lapos, Zátony, Bridge, Vertigo mind mind 14-15 évesekkel van tele, és gond nélkül beengedik őket!
  A rendőrség és az ifjúságvédelem meg nagy ívben szarik az egészre!”
 • 12. mc 2009. február 14. 18:02
  „A szomorú az, hogy a kiskorúak, a fiatalkorúak gond nélkül csellenghetnek az utcán, füstölhetnek, fogyaszthatnak alkoholt bármely napszakban. Ami a legmegdöbbentőbb : a diszkók, a kocsmák, a
  játéktermek berendezéseivé váltak.

  A be nem jelentett alkalmazott jövedelme a tulajdonos által fizetett egy csekély minimum alaphoz, a bevételhez csatolt prémiumhoz, illetve borravalóhoz kötött. Naná, hogy kiszolgál. Italt, cigarettát.
  A 18. éven alúliak nagyon bőkezűek tudnak lenni...

  Persze nem arra gondolok, hogy mintegy kijárási tilalmat kellene kihirdetni, de azért valami életszerű időpontot mégiscsak meg kellene határozni, elvégre másnap elméletileg annak a gyerkőcnek iskolában lenne a helye. Apuka, Anyuka, a tanár nem látja az álmatag gyermeket ? Érdekes.

  A késelő sejthetően ismerős, haragos lehetett. A cikk szerint mintegy büntetés zajlottak az események.
  Ha ilyen remekül megfigyelték a szemtanúk, akkor miért nincs rendszám, miért nem kapták el ott a helyszinen, meg még egy sereg kérdés.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszprém: Miért telt el ennyi idő a nemzetközi körözésig?

Soron kívüli vizsgálatot indított Bencze József országos rendőrfőkapitány annak tisztázására, hogy… Tovább olvasom