Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Tragikus hirtelenséggel, váratlanul elhunyt dr. Kamarás Péter ügyvéd

A sztárügyvédet sokan a képernyőről ismerik - a Katalin bírónő című műsorból -, mások a lapok hasábjairól vagy közéleti műsorokból, hiszen gyakran kérdezték szakvéleményét.
Fe­le­sége meg­erő­sí­tette a hírt: csütörtök este vá­rat­la­nul el­hunyt dr. Ka­ma­rás Péter ügy­véd - írja a Ripost alapján a Bors.
Kamarás Péter Fotó: Bors
Kamarás Péter Fotó: Bors

Dr. Kamarás Péter 1976-ban szerzett jogi diplomát az ELTÉ-n, majd a Fővárosi Főügyészség ügyészeként nagy jelentőségű büntetőperekben képviselte a vádat. Később tíz éven át újságíróként dolgozott, többek közt a rendszerváltáskor induló Pesti Hírlap külpolitikai szerkesztője volt. A kilencvenes években saját ügyvédi irodát alapított és ismét országos jelentőségű ügyekben vett részt,ezúttal már a védelem, vagy valamely polgári peres fél képviselőjeként. Haláláig tanított a Corvinus Egyetemen, 2003-ban tankönyvet is írt, címzetes egyetemi docensnek nevezték ki.

A nagyközönség széleskörű jogi felvilágosító munkája révén ismeri,számos országos lap és tévécsatorna kérte fel rendszeresen szakértőnek. 2016-ban megjelent Ügyvédnél vagyok! című könyve közérthetően, mégis szakszerűen igazít útba jogi kérdésekben. Németül, spanyolul és angolul beszélt. Híres volt sportszeretetéről, a Vasas drukkereként mindig ott ült a lelátón,és jogászként is képviselte a klubot.

A család később ad hírt arról, mikor vesznek tőle végső búcsút.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Keletiből és a Nyugati pályaudvarról is el lehet majd jutni a repülőtérre a tervek szerint

A Keletiből és a Nyugati pályaudvarról is el lehet majd jutni a repülőtérre a tervek szerint
Jelenleg már az építési engedélyezési eljárás folyik az egyik vonalon. Tovább olvasom