Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Tragikus baleset a 85-ös főúton

Tragikus kimenetelű közlekedési baleset történt a 85-ös számú főúton, a hegykői leágazásnál tegnap kora este. A balra kanyarodó nyerges vontató kapuvári vezetője feltehetően nemadott elsőbbséget a szabályosan közlekedő személyautónak. A férje mellett utazó kapuvári nő a helyszínen életét veszítette.
– El sem lehet képzelni, mi minden játszódhatott le az édesapa fejében... Karjában a zokogó kislánya, negyvenöt éves felesége pedig a kamion alatt holtan. Szörnyű, ami történt – mondja maga elé meredve a tegnapi baleset egyik szemtanúja. – Percek óta vártam a hegykői kereszteződésben, hogy kifordulhassak. Láttam, hogy a Sopron felől érkező nyerges vontató balra szeretne kanyarodni. Be is állt az út közepére, majd lassan elkezdett befordulni. A következő pillanatban hatalmas fékezést és egy nagy csattanást hallottam. Azt vettem észre, hogy a közel harmincméteres, erőteljes fékezés ellenére sem tudott már megállni a Fertőszentmiklós felől érkező személyautó. Sajnos, olyan szerencsétlenül ütköztek össze, hogy a sofőr mellett ülő feleség beszorult a vontató alá. Semmi esélye sem volt a túlélésre. Éreztem, hogy nagy a baj. Azonnal odarohantam segíteni, amikor az apuka kiszállt és saját kezűleg vette ki a kislányát az

autóból.
Mint azt a helyszínen megtudtuk, a család mindhárom tagja bekötötte a biztonsági övet. Ketten talán ennek köszönhetik, hogy sérüléseik ellenére megúszták a szerencsétlenséget.
Kovács József, a Soproni Rendőrkapitányság ügyeletes baleseti parancsnoka lapunknak elmondta, az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt kezdeményeznek büntetőeljárást. – Az elsődleges megállapítások szerint a nyerges vontató kapuvári vezetőjének mulasztása okozta a balesetet. A helyszínelés ideje alatt este háromnegyed kilencig eltereltük a forgalmat, a kifolyt üzemanyagot pedig a soproni tűzoltók tisztították fel. A körülmények tisztázására szakértők bevonásával megkezdődött a vizsgálat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet a gyógyvizek városa Kapuvár?

Tovább olvasom