Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Több tűzoltóságnak már átutalták a túlmunkadíjak összegét

Tizenegy tűzoltóságnak már átutalták a tűzoltók túlmunkadíjának kifizetését fedező összeget, összesen 550 millió forintot.
Tizenegy tűzoltóságnak már átutalták a tűzoltók túlmunkadíjának kifizetését fedező összeget, összesen 550 millió forintot - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel. Közleményükben emlékeztettek, hogy a kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére.

A kormányhatározatban rögzített forrás augusztus elsején érkezett meg az OKF számlájára. Mostanáig a szeghalmi, a csongrádi, az orosházi, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a dabasi, a váci, a salgótarjáni, a siklósi, a békéscsabai és a szarvasi tűzoltóságoknak utalták át a pénzt - írta az OKF. Csütörtökig 26 hivatásos önkormányzati tűzoltóság küldte meg a BM OKF-nek a túlmunka-kifizetésekről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit.

Közülük tizenkettőt már elfogadtak és aláírtak, és megkezdődtek az utalások is. Egyes támogatási szerződéseket viszont javítani kell, illetve ki kell egészítenie a benyújtónak, ezeket utána lehet elfogadni - tették hozzá. A tűzoltóságok a pénz kézhezvétele után haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak kifizetését. Ezt követően el kell számolniuk az OKF-fel, a határidő október 20.

A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben kimondta: a tűzoltók jogosan követelik a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 és az azt követő 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat, amelyet a késlekedő jogharmonizáció miatt 2004 májusa és 2007. december vége között nem fizettek ki nekik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten, Baja, Debrecen: három városban lesz állami tűzijáték

Idén az ország három városában - Budapesten, Baján és Debrecenben - is lesz állami tűzijáték az… Tovább olvasom