Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Több programot ígér idén a Budapesti Búcsú

Előjátéka is lesz az idei, immár 13. Budapesti Búcsúnak, amit a szovjet csapatok kivonulását ünnepelve 12 éve rendeztek meg először.
A szokásos időpont július utolsó szombatja és vasárnapja.

Így lesz ez idén is, egyetlen különbséggel, a hagyományos záróeseményt az első hazai mobilcég kapcsolat-koncertjét az egykori felvonulások terén egy héttel előbb, most vasárnap tartják meg. A vendég ugyanis a rock rajongók egyik kedvence, Elton John, aki csak ezen a héten tud eljönni, most kezdi ugyanis európai körútját Párizsban, aztán a bukaresti és moszkvai hangversenyek közt látogat ide.

Előtte este hattól Charlie tart amolyan életmű idézőt és fél nyolc után jön Elton, aki eddig sosem látott látvány és fénytechnika kíséretében mutatkozik be, amihez 30 és 40 méteres kivetítő is tartozik. Csak zárójelben, ami nálunk ingyenes a közönségnek, arra külföldön 30-40 ezer forintnyi összeget fizetnek egy jegyért.

És most ugorjunk egy hetet: magának a hagyományos búcsúnak a központja idén a Kós Károly sétány, 28-án délelőtt kilóiktól búcsúzhatnak közösen, akik karcsúak akarnak lenne, vagy maradni, aztán latin-amerikai táncbemutató következik.

Este gólyalábosok, bábosok, táncosok és mutatványosok szórakoztatják az érdeklődőket és a Liget Jazz muzsikál az amerikai gitárossal, Joe Beck-kel. Péter-Pálkor határon túli fiatalok együttesei mutatkoznak be délelőtt, délután Bors néni vendégei várják a gyerekeket, majd az óriás bábok fölvonulása után tánc koncerten a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar, Sebestyén Márta és a Muzsikás együttes, meg az Experidance ársulat lép föl.

A Vajdahunyad vára 28-án és 29-én egész nap a gyerekeké lesz, Óbudán, a Hajógyári-szigeten lovas juniálist rendeznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klíma a divat

A hazai zöldek néhány éve még úgy érveltek: Magyarországon egy évben legfeljebb 20 igazán meleg nap… Tovább olvasom