Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Több munka extra szabadidőért

A munkavállalók szívesebben végeznek el egyszerre több munkát, cserébe egy kis extra szabadidőért.

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a munkavállalók szívesebben végeznek el egy nekifutásra több munkát, ha cserébe egy kis extra szabadidőhöz juthatnak.

A www.scotsman.com weboldal értesülései szerint napi sokan napi munkaidejükön felül is dolgoznak annak érdekében, hogy előbb kész legyenek a kiszabott feladatokkal, s így némi időt szabadítsanak fel saját maguk számára. A Standard Life Bank és a Future Laboratory tanulmányából kiderült, hogy a legtöbb dolgozó késő éjszaka, vagy korán reggel a legtermelékenyebb. A felmérés során 1000 embert kérdeztek meg.

A tanulmány készítői által megkérdezettek nagy része úgy nyilatkozott, hogy szívesebben végez el egy blokkban egy nagyobb feladatot, amely akár 48 óráig is eltarthat, ha cserébe legalább ennyi szabadidőhöz juthat. A válaszadók többsége azt mondta, a kora reggeli és késő esti produktivitásnak az oka, hogy ilyenkor a legkevesebb a zavaró tényező, mint a megbeszélések, illetve az alkalmatlankodó kollégák. A Standard Life Bank szerint ezt a szemléletet egyelőre kevesen vallják magukénak, ám a szakértők arra számítanak, hogy egyre nagyobb teret hódíthat magának az úgynevezett „mély időben" végzett munka.

Ashley Ramsey, a SLB munkatársa szerint sokan gondolkodnak úgy, hogy például egy keddi teniszmeccs érdekében akár szombaton is dolgoznának, ha a munkahelyi előírások idomulnának az igényeikhez. Hozzátette, az otthonról végzett munka egyre népszerűbb a munkavállalók körében.

„A felmérésben részt vevő dolgozók 70 százaléka vállalna extra költségeket egy otthoni iroda berendezésére az elkövetkezendő két év során" – magyarázta Ramsey a Scotsman.com-nak.

A SLB és a Future Laboratory egy idei másik felmérése szerint közel 12 millió brit számít arra, hogy 2020-ig otthoni munkavégzésre állhat át. Ramsey szerint ezzel sokkal rugalmasabb munkaviszonyok alakulhatnak ki.
„A rugalmas munkavégzés többé nem kiváltság, hanem alapvető jog" – nyilatkozta a szakértőnő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önként vagy kényszerítve

A szegedi egyetemista lány rezsijét fedezi azzal, hogy testét áruba bocsátja. A legtöbb prostituált… Tovább olvasom