Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Több mint 35 milliós támogatás helyi, körzeti rádióknak, tévéknek

Helyi és körzeti rádiók, televíziók műszaki fejlesztésére és rezsiköltségeire a Médiatanács több mint 35 millió forint támogatás szétosztásáról döntött a héten.
A pályáztatás még nem zárult le, idén hasonló célokra további több mint 200 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Tavasszal tett közzé a médiatanács pályázati felhívást műszaki fejlesztések idei támogatására a közösségi, a nem nyereségérdekelt és a közműsor-szolgáltatók számára. A testület ezen a héten döntött a kiosztásra szánt pénzek egy részéről, és ezzel 10 pályázót összesen csaknem 25 millió forint támogatásban részesített. Az összegből helyi televíziók és rádiók részesültek.

A Médiatanács azonos pályázói körben a mostani döntésével a "helyi közszolgálati" televíziók fenntartási és üzemeltetési költségeihez is hozzájárult valamivel több mint 10 millió forinttal. Az év elején kibocsátott felhívás alapján a tanács a helyi és körzeti televíziók és rádiók 2011. április 1. és 2011. december 31. közötti időszak rezsiköltségeit támogathatja. A közlemény szerint a médiaszolgáltatások sokszínűsége kiemelten fontos érték.

Ennek megvalósulásához nyújthat segítséget a Médiatanács azzal, hogy a helyi információkat, értékeket közvetítő szolgáltatói körben a műszaki, illetve működési háttér biztosításához szükséges összeg egy részét finanszírozza. A tanács még az év elején döntött arról, hogy a teljes támogatási keretösszeget a korábbi évhez képest csaknem duplájára emeli, így idén működési és fenntartási támogatásra 500 millió, míg a műszaki támogatásra 100 millió forint jut. Ezzel a testület a tavalyi 375 millió forintos összeget összesen 600 millió forintra növelte. A pályázattal elnyerhető összegek elosztása nem zárult le, hasonló célokra még összesen több mint 211 millió forintot lehet fordítani. Ebből a rezsiköltségek fedezésre 136 millió, műszaki jellegű kiadásokra pedig 75 millió forint áll a "helyi közszolgálat" rendelkezésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasmenést okozhat a lopott hagyma: két mázsa tűnt el

Betegséget okozhat az a két mázsa vörös hagyma és ötven darab fokhagyma, amelyet péntek éjjel loptak… Tovább olvasom