Kisalföld logö

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina 0°C | 9°C Még több cikk.

Több kreatív adóbeszedési ötlettel áll elő az adóhatóság

Úgy kell több adót beszedni idén, hogy csökkent a társasági adó, bizonyos termékeknél jelentős áfacsökkentés történt és mérséklődött a munkaadói járulék mértéke.
 Az idei évben még feszítettebb lesz az adóbevételi terv végrehajtása. 2017-ben 682 milliárd forinttal több adóbevételt kell elérni, mint a 2016. évi előirányzat volt - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági  Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.    

Hozzátette: mindezt úgy kell végrehajtani, hogy 2017-ben csökkent a társasági adó, bizonyos termékeknél jelentős áfacsökkentés történt és mérséklődött a munkaadói járulék mértéke.   
Elmondta: az adóhatóság szeretne több kreatív adóbeszedési ötlettel előállni, és bíznak abban, hogy az idén több mint 4 százalék lesz a gazdasági növekedés.  

Szerinte átgondolt tempóban, a szakmai folyamatokat támogató modernebb informatikai háttérrel teljesíthető lesz az idei  adóbevételi terv.  

A kreatív adóbeszedési ötletekkel kapcsolatban az államtitkár kifejtette, hogy az adóbeszedésre új módszereket, eljárásokat találnák. Például szeretnék kitiltani a piacról az adó megfizetése nélkül forgalmazott terméket, hogy helyére adózott kerüljön.  

Tállai András szerint az ügyfélbarát adóhivatal kialakításával hatékonyabb adóbeszedés várható, mert érdemesebb a hiányosság után szankció nélkül befizetni az adót. Példaként említette, hogy 2016-ban 2600 adózó 5,7 milliárd forintot fizetett be önként, 2017-től pedig bekerült a törvénybe a támogató eljárás rendszere, ha valaki nem szándékosan nem fizeti be az adót, hanem hibát követ el, önrevízióban minimális pótlékkal rendezheti a befizetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édességet ajánl szexért cserébe az interneten Tibor

Édességet ajánl szexért cserébe az interneten Tibor
A középkorú férfi aktív életet élt a közösségi portálokon. Időnként begurul, két családot halálosan… Tovább olvasom