Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Több blogoló, mint olvasó?

Egy felmérés szerint többen írnak blogot, mint ahányan rendszeresen olvassák mások online naplóját.

Egy német piackutató cég 100 ezer felhasználó megkérdezése után arra a megdöbbentő megállapításra jutott, hogy többen írnak blogot, mint ahányan rendszeresen olvassák mások online naplóját.

Az internetes naplók (blogok) a német felhasználók körében jelentős ismeretségre tettek szert az utóbbi időben, de csak kevesen látogatják rendszeresen az ilyen oldalakat. Sőt egyenesen úgy tűnik, több blogoló van, mint olvasó.

A Fittkau & Maaß piackutató intézet által készített W3B felmérés szerzői szerint a tipikus bloglátogató 30 év alatti, aki tanulmányait végzi, vagy önállóan dolgozik. A felmérés készítői szerint figyelemreméltó, hogy a megkérdezettek 75 százaléka pontosan tudta, mi fán terem a blog.

Az ősz folyamán megkérdezett 100 ezer felhasználó alig négy százaléka nyilatkozta azt, hogy rendszeresen felkeres valamilyen blogot. Eközben a felhasználók 12 százaléka blogszerzőként jellemezte magát. Viszont alig 2,1 százalék keresi fel hetente legalább egyszer a saját blogját, hogy új bejegyzést hozzon létre.

A megkérdezettek további 16 százaléka tartja magát eseti bloglátogatónak. Viszont a napilapok online kiadását 21 százalékuk, az online folyóiratokat pedig 23 százalékuk látogatja rendszeresen, írta a Der Spiegel.

A legnagyobb hatása azoknak a blogoknak van, amelyek számítástechnikai és internetes témákkal foglalkoznak. Ezt követik a híreket és a politikai témákat tárgyaló online naplók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szaúd-Arábia a WTO tagja

Szaúd-Arábia tegnap hivatalosan a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 149. tagországa lett. A WTO… Tovább olvasom