Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Tízmilliós adomány kutya-örökbefogadási program népszerűsítésére

Öt magyarországi állatmenhely kapott összesen 10 millió forintot egy örökbefogadási program jóvoltából.

A 2-2 millió forintot a menhelyek képviselői kedden vehették át Budapesten. A Pedigree Örökbefogadási Programot eddig 4 kontinens 13 országában vezették be, a közép-európai régióban elsőként Magyarországon.

A 2009. április 1. és szeptember 30. között eladott Pedigree-eledelek után kilogrammonként 5 forintot ajánlott fel a vállalat a menhelyi kutyák támogatására. Az adományt egy pályázat eredményeképpen az Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány, a Mohácsi Városszépítő és Városvédő Egyesület Állatbarát Tagozat, a NOÉ Állatotthon Alapítvány, a Tolna Megyei Állat és Természetvédő Alapítvány és a Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány vehette át.

A kezdeményezés célja elsődlegesen a felelős állattartási kultúra további fejlesztése, azon belül is az örökbefogadás népszerűsítése Magyarországon - hangsúlyozta a MARS Magyarország ügyvezetője egy keddi sajtótájékoztatón.

Ács Tamás hozzátette: a kampány honlapja segítségével szeptember végéig közel 1300 kutyát fogadtak örökbe, a honlapot pedig több mint 130 ezer ember látogatta. Fontosnak tartják, hogy az embereket megismertessék a menhelyekkel és az ott folyó munkával, s szeretnék, ha az érdeklődők elgondolkodnának azon a lehetőségen, hogy menhelyi kutyát is lehet örökbe fogadni.

Az adománygyűjtés ebben az évben befejeződött, de az érdeklődők továbbra is fogadhatnak örökbe kutyát, mivel jelenleg is mintegy kétezer állat vár gazdára. Tizenöt éve indult el Magyarországon a felelős állattartás propagálására szolgáló mozgalom - tájékoztatott Solti László, a Szent István Egyetem rektora. Napjainkban is sok a probléma, sok a tennivaló, de a gazdátlan állatok száma csökken és szemmel látható a fejlődés e téren. Míg korábban évente százas nagyságrendben kellett elaltatni a kórházban hagyott kutyákat, most – különösen a külföldi hallgatók - magukhoz veszik a jobb sorsra érdemes állatokat.

A kampány nagykövete, Hegyi Barbara színművész saját kutyája mellé maga is örökbefogadott egy menhelyi komondort, amely új családjában a Dió nevet kapta. Ha a kampány hatására divattá is válik az örökbefogadás, az nem baj, mert annál kevesebb kóbor kutya lesz - fogalmazott. A NOÉ Állatotthon Alapítványt képviselő önkéntes elmondta: az örökbefogadások száma 30 százalékkal nőtt a televíziós kampánynak köszönhetően, s 50 százalékkal nőtt az önkéntesek száma is. A 2 millió forintot ivartalanításra, egyedi azonosításra használják fel, de egy oktatóközpont kialakítását is elkezdték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárd forintos egészségügyi beruházás kezdődhet Göncön

Kistérségi szakorvosi rendelő épül Göncön csaknem egymilliárd forintból, a létesítmény alapkövét… Tovább olvasom