Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Tizenötezren tüntettek az áremelése ellen Kijevben

Mintegy tizenötezren tüntettek Kijev fő sugárútján kedden, hogy így tiltakozzanak a közüzemi szolgáltatások tervezett áremelése ellen, illetve követeljenek magasabb béreket.
A kormány azt tervezi, hogy július elsejétől duplájára növeli a földgáz árát és emel más közüzemi díjakat is a háztartások számára. Ukrajna exportvezérelt gazdasága erősen megsínylette idén, hogy Oroszország csaknem kétszeresére emelte a földgáz árát. Szakszervezeti vezetőkkel az élükön a tüntetők stabil árakat követeltek, a nyugdíjasok pedig "új árak - új bérek" feliratú táblákat emeltek a magasba, és sokan vörös zászlókat lengettek. A tüntetésen felszólalt Jevhen Kusnarjov, az ellenzéki Régiók Pártjának képviselője is.

Az oroszbarát Régiók Pártja volt Viktor Juscsenko elnök és a vele szövetséges politikai erők fő ellenfele a márciusi parlamenti választáson. A két évvel ezelőtti narancsos forradalom idején Juscsenkót hatalomra segítő erők csak a múlt héten jutottak megállapodásra és írták alá a koalíciós megállapodást, amelynek eredményeként Julija Timosenko visszatérhet a miniszterelnöki posztra. A kormánykoalíciót alkotó erőknek - a Timosenko vezette Julija Timosenko Tömbnek, az államfőt támogató Mi Ukrajnánk pártszövetségnek és az Ukrajnai Szocialista Pártnak - együttesen 243 képviselője van a 450 fős törvényhozásban.

Timosenko már közölte, hogy felül kell vizsgálni az Oroszországgal kötött gázmegállapodást, amelynek alapján a korábbi 50 dollárról 95 dollárra emelték az orosz földgáz 1000 köbméterenkénti árát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkettőről hetven kilóra fogyott

Harminckét kilót fogyott öt hónap alatt az idei fogyókúraverseny győztese. Nem volt vészesen kövér… Tovább olvasom