Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Tizenhét új határátkelőt létesítenek

A Burgenlandban tervezett 17 új osztrák–magyar határátkelő mielőbbi megnyitása mellett foglalt állást hétfőn az osztrák belügyminiszter.
A Wolfgang Schüssel kancellár vezette Osztrák Néppárthoz (ÖVP) tartozó Liese Prokop a tartomány ugyancsak néppárti elöljáró-helyettesével együtt tartott kismartoni (Eisenstadt) sajtóértekezletén nem támogatta Hans Niessl szociáldemokrata tartományi elöljárónak azt az álláspontját, hogy ezeket az új határátkelőket állandó személyi ellenőrzés alatt tartsák, illetve például hosszabb időre szóló létesítményeket alakítsanak ki azoknál, amelyeket azonban néhány év múlva le kellene szerelni.
Az új átkelőket csak gyalogosok, kerékpárosok, illetve részben lovas túrák résztvevői vehetnék igénybe. A tervek szerint az átkelők november 1. és március 31. között 7 órától 19 óráig, az év további időszakában pedig 6 órától 22 óráig működnének. A határátkelők Németjárfalu (Deutsch Jahrndorf) és Rajka, Féltorony (Halbturn) és Várbalog, Szentmargitbánya (St. Margarethen) és Fertőrákos, Lépesfalva (Loipersbach) és Ágfalva, Szikra (Sieggraben) és Görbehalomtelep, illetve Görbehalomtelep–Asztalfő, Récény (Ritzing) és Brennbergbánya, Sopronnyék (Neckenmarkt) és Brennbergbánya-Büdös-kút, illetve Harka, Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) és Nagycenk, Füles (Nikitsch) és Sopronkövesd, Csém (Schandorf) és Narda, Pinkaóvár (Burg) és Felsőcsatár, Csejke (Eisenberg) és Vaskeresztes, Németlövő (Deutsch Schützen) és Pornoapáti, Németbükkös (Deutsch Bieling) és Gasztony, Borosgödör (Inzenhof) és Rönök között, valamint Szentgotthárdnál (Zollhausstrasse) nyílnának. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztisztviselők báloztak

Tizenegyedik alkalommal báloztak a hétvégén a megye földhivatali dolgozói. A hangulatot operett-… Tovább olvasom