Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Tízből hat nőnek volt már viszonya kollégájával

Szerelmes kalandozásnak tűnik, de általában könnyekkel végződik a munkahelyi viszony. Egy tanulmány szerint tíz nőből hatnak már volt afférja kollégájával.
A megkérdezett nők 89 százaléka egyáltalán nem ítéli el, ha valaki szerelmi viszonyba bonyolódik egyik kollégájával és ötven százalékuk tud ilyen munkahelyi kapcsolatról. Bár a főnökkel való viszony mindenütt szigorúan tabunak számít, mégis széles körben elfogadott.

Úgy tűnik, azok a nők, akik sok időt töltenek a munkahe-
lyükön, elpártolnak a bároktól, a kluboktól, a partiktól és az internetes társkereséstől. Európai viszonylatban a brit férfiak és nők töltik a legtöbb munkaórát munkahelyükön. A fejlett országokban még a japánoknál is többet dolgoznak, a harmadik helyen pedig az amerikaiak állnak.

A nők munkaórája is folyamatosan nő, 1992 óta az elvárt munkaidő hetente 48 óra. A More magazin szerkesztője, Lisa Smosarski szerint: mivel a nők sok időt töltenek a munkahelyükön, egyáltalán nem meglepő, hogy az iroda hálószobává avanzsál. Ráadásul a munka sokkal jobban stresszeli az embereket, mint korábban, így a flörtölés természetes módszer arra, hogy a munkát az emberek elviselhetőbbé és élveze-
tesebbé tegyék. Továbbá az e-mailnek köszönhetően sokkal könnyebb a kollégákkal flörtölni.

A tanulmány, amelynek során 2000 nőt kérdeztek meg, azt mutatja: 64 százalékuk flörtölt már férfi kollégával és tízből kilenc nő már tetszett valamelyik munkatársának. A vezető pozícióban lévő férfiak számítanak a legnépszerűbb célpontnak: a nők 61 százaléka mondta azt, hogy a vezetők tetszenek neki. A tanulmány szerint csupán néhány alkalmazott veszítette el azért az állását, mert viszonyba keveredett egyik kollégájával. A megkérdezettek 4 százalékát bocsátották el emiatt, míg a nők kétharmada azt mondta, hogy a viszony egyik fél karrierjére sem volt hatással.Daily MailDaniel Bates

Fordította: Nyemcsok Éva
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 10.29.

Tovább olvasom