Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Tipikus migráns: egyedülálló, diplomás és nő

Megalapozatlannak bizonyultak az EU-tagok félelmei, hogy olcsó kelet-európai munkaerő árasztja el őket.
Megalapozatlannak bizonyultak az EU 15 régebbi tagországának félelmei, hogy az olcsó kelet-európai munkaerő árasztja el őket a közösség tavaly májusi bővítését követően – állapította meg több német nyelvű lap.
Azokra a tanulmányokra hivatkoznak, amelyek bizonyítják: a kelet-európaiak mobilitása nemcsak Európa, hanem saját régiójuk határain belül is nagyon korlátozott. Ez azért is érdekes hír, mert lassan letelik az első év abból a kettőből, amelynek végén 12 tagországban dönteni kell a munkaerő-piaci korlátozás megszüntetéséről vagy fenntartásáról. Nagy-Britanniában és Írországban nincsenek is ilyen korlátozások, mégsem ugrott meg a kelet-európai bevándorlók száma.

Az új EU-tagországok munkaképes korú lakosságának mindössze 1 százaléka kész arra, hogy valamelyik régebbi EU-tagországba áttelepüljön. A felmérések szerint a tipikus kelet-európai migráns fiatal, egyedülálló, diplomás vagy diák, és a többségük nő. Mindenekelőtt orvosok, ápolónők, vegyészek és informatikusok keresik boldogulásukat Nyugaton. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvajánló: Gyerekasztrológia

Bárki lehet gyermekünkből, de nem árt, ha szülőként értjük csillagjegyének üzenetét. Tovább olvasom