Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Tiltakoznak az egyházak

Közös nyilatkozatban tiltakoztak a magyar katolikus, református, evangélikus, unitárius, baptista, metodista és ortodox egyház, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetői a Magyar Televízió (MTV) 2010-es műsorrendjének tervezett változásai miatt.

Az egyházi vezetők értesülése szerint a MTV-t érintő költségvetési elvonások súlyosan veszélyeztetik a ˝királyi csatorna˝ közszolgálati feladatvállalását, miszerint műsorokon keresztül nyilvánosságot biztosít a történelmi egyházak és felekezetek szerepvállalásához, hitéleti, erkölcsi, oktatási, nevelési, szeretetszolgálati és missziós tevékenységének bemutatásához. A vezetők szerint ˝a megállapodás egyoldalú megsértése – például, hogy a költségvetési elvonás miatt nem készülhetnek új egyházi műsorok – súlyosan diszkriminálja és ellehetetleníti közszolgálati szerepvállalásukat˝.

Olvasóink írták

  • 2. jánosi 2009. december 05. 19:54
    „janika : ez most komolyan a véleményem.
    Maximálisan igazad van !”
  • 1. janika 2009. december 05. 03:54
    „Ahelyett, hogy tiltakoznak indítsanak egyházi Tv csatornát. A híveik biztos azon lógnának egész nap!Ha nincs rá elég pénzük akkor dolgozzanak érte ne a közpénzen fenntartott Tv adásra fájjon a foguk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzügyi csúcs: eltérő vélemények

Tartható a 2009. és a 2010. évi GDP arányosan 3,9 illetve 3,8 százalékos államháztartási hiány, de… Tovább olvasom