Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Terítéken a Nyugat-Dunántúl

Folytatás az 1. oldalról.

Az út első napját a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállóban elfogyasztott, ökológiai gazdaságból származó alapanyagokból elkészített vacsora zárta. Szombaton és vasárnap a társaság tagjai továbbutaznak a Dunántúlon, hogy további gazdaságokat ismerjenek meg.
– Száz meghívott vendég és öt bionagykövet alkotja az ökoportyázók csapatát. Karácsony Imre, a szervezőbizottság elnöke és a Magyar Biokultúra Egyesület kezdeményezésére egyetemi oktatók, színészek, politikusok, a gazdasági élet képviselői ismerkedhetnek meg a magyarországi biogazdálkodással. Szeretnénk, ha a meghívottak jól éreznék magukat, és a továbbiakban a saját szakterületükön népszerűsítenék a vegyszermentes élelmiszereket. Fontos tudni, hogy ezt a bemutatkozási lehetőséget összefogás hozta létre, az idén is mintegy százötven gazda támogatta a kezdeményezésünket – mondja Kanyó Zsolt PR-munkatárs.
A nagyköveteknek kötelességük beszámolni mindarról, amivel a portyák során találkoznak. Belépési nyilatkozatot töltenek ki és évről évre meg kell dolgozniuk azért, hogy ennek a kitüntető címnek a birtokosai lehessenek.
– Én az ökonagykövetek közül a rosszabb fajtához tartozom, mert nem magamtól jöttem rá a vegyszermentes táplálékok fontosságára. Beteg lettem és a dietetikusom tanácsát követve jutottam el a bio-

élelmiszerekig. Azóta a biopiacon vásárolok – meséli Halász Judit, aki minden lehetőséget megragad arra, hogy megismertesse az embereket a mérgek nélküli ételekkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

mozaik

botos siófokon. Az NB II-es Bodajk-Siófok labdarúgócsapatához szerződött Botos Antal, aki korábban… Tovább olvasom