Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Téli gyertyatartó befőttesüvegből

Változtassa át üres befőttesüvegeit üvegfestéssel sejtelmes, barátságos gyertyatartókká!

Kattints a képre!
Hozzávalók:

vastagfalú befőttesüvegek, öntapadós tapéta, sniccer (barkácskés), színes szaténszalag, barkácshomok (sima, finom szemű homok is megfelel, gyertyák, hóhatású festék, szivacsdarab, egy-egy fehér toll

Elkészítés:

Készítsük el a csillagos sablont a festéshez: az öntapadós tapétából vágjunk ki egy akkora darabot, amely körbeéri az üveget. A hátoldalára rajzoljuk fel a kívánt mintát - ez lehet csillag, hold, fenyőfa, stb. -, majd a sniccerrel vágjuk ki (alá tegyünk egy rajztáblát vagy más vastag alátétet). Ne feledjük, hogy a festék csak azokat a felületeket éri majd, amelyeket kivágtunk, azaz amit nem fed a tapéta. Ragasszuk az így elkészített sablont a zsírtalanított (mosogatószerrel vagy ablaktisztítóval megtisztított) üvegre.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

A hóhatású festéket a szivacsdarab segítségével "pamacsoljuk" a sablon által szabadon hagyott részekre, majd húzzuk le a sablont. Hagyjuk megszáradni a festéket.

Az üvegekbe töltsünk (barkács)homokot, állítsuk bele a gyertyákat. Az üvegek szájára kössünk vékony szaténszalagot, esetleg egy-egy fehér tollal kiegészítve.

TIPP:

A hóhatású festéket kombinálhatjuk ezüst üvegkontúrral is, ezzel például meghúzhatjuk a csillagok körvonalát-  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnöki szavak

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Jelentős sikerként értékelem a szavazás… Tovább olvasom