Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 10°C Még több cikk.

Te vagy a szín, amit választasz

„Te vagy az a szín, amit választasz" – ez az auraszóma, ez a terjedőben lévő alternatív színterápiás kezelési módszer alapelve. A színek nyelvén nagyon sok mindent ki lehet fejezni; e nyelv egykor az emberiség ősi tudásának része volt, csak azután feledésbe merült. Az ember kiválasztja azokat a színeket, amelyek üzeneteket hordoznak az életével kapcsolatban – s ezeket az üzeneteket a gyógyító lefordítja számukra.
Geráné Borák Betty: Az auraszómát, ezt a különleges színterápiás kezelési módszert mind többen ismerik. Fotó: Karnok Csaba
– Ha valaki megtanulja a színek nyelvét, és lefordítja a hozzá fordulónak azt, hogy milyen színek mit üzennek neki, sok segítséget nyújthat az élet legkülönbözőbb területein. Ha pszichoterapeutaként adok lelki tanácsokat, az emberek ezt szubjektívnek érezhetik. Ám ha auraszóma-konzulensként segítségül hívom a színeket, s az embereket a saját maguk kiválasztotta színekből kiindulva elemzem, ezt könnyebben elfogadják – ismerteti az angol eredetű, nálunk is mind ismertebb módszert Geráné Borák Betty auraszóma-konzulens, metafizikai pszichoterapeuta.

Százhat üvegcse

A színgyógyászat az auraszóma-rendszer eszközével zajlik. Százhat üvegcse, bennük üvegenként két szín, középen elválasztva, hiszen alul víz-, fölül olajalapú folyadékokról van szó, melyek gyógynövények, illetve ásványi anyagok, kristályok kivonatai, azok természetes színeivel. Az illető kiválaszt a színek közül négyet annak alapján, hogy „melyik tetszik neki a legjobban, melyik szólítja meg". A sorrend fontos: ugyanannak az üvegnek egészen más a jelentése, ha elsőként választjuk ki, mint ha másodikként, és így tovább.

Az első szín azt mondja meg, „ki vagyok én". Ez tartalmaz a színt választóról minden fontos információt. Milyen személyiség, mi az, ami fontos számára, mi az életfeladata. A másodikként választott üveg „életünk kihívása". Kifejezi, mi okoz, okozott gondot a kliens számára, milyen traumák érték élete során, mi gátolja, hogy azzal foglalkozzék, ami életfeladata lenne.

Eszenciák

A harmadik üveg arról mesél: „mi van most". Jelenleg éppen mi foglalkoztatja az embert, milyen energiák veszi körül. A negyedik üveg a jövőre vonatkozik, mégpedig a közeljövőre. Mely gyakran épp az auraszóma-konzulensnél tett látogatás nyomán valósul meg: ott kap bizonyosságot, hogy a szín képviselte téma már megvalósítható. Az elemzéssel – mint látható – lelki problémákra derül fény, s megoldásukkal akár a fizikai probléma is megszüntethető – hisz a betegségek hátterében lelki probléma áll a módszer képviselői szerint. És ha a lélek egészséges, a testi panaszok is megszűnhetnek.

Az elemzésen túlmenően az auraszóma „öt ponton segíti a lelket a gyógyulásban", különböző speciális készítmények alkalmazásával. Ennek speciális, ezoterikus hangzású nyelvezete van. Léteznek például úgynevezett „egyensúlyüvegek". Az ember ráken az „energiahiányosnak" érzett testrészére a kivonatból néhány csöppet, s ez a lélekre hatva megteremti a nélkülözött egyensúlyt. Vannak továbbá készítmények, melyek a gondolkodásmódra hatnak s védik az ember energiaburkát – ezeket az auraszóma „pomandereknek" nevezi. Léteznek továbbá a kvintesszenciák, melyek érzelmeinket tudják megváltoztatni, a számunkra megfelelő módon. Ugyancsak említhetők a színeszenciák, használatukra akkor kerül sor, ha valakinek az üvegválasztásaiból egy-egy szín föltűnően hiányzik. Azt a témát, amit az adott szín képvisel, az egyén elutasítja, ám ekkor ez a szín hiányozni fog az életéből, és a hiány a lelkére is hat.

A védelem

Végül vannak az úgynevezett arkangyalolajak, arkangyalok nevét, illetve azok védelmét jelképezik, használatuk esetén az ember rögtön érzi a védő hatást – ismerteti a különleges módszert az auraszóma-konzulens. A legtöbb kliens azt tapasztalja a kezelés után: megváltozott az élete – előnyére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csodálatos buzdítás

Nehéz szavakat találni annak a húsztagú győri szurkolótábornak a dicséretére, amelyik a… Tovább olvasom