Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Távoktatás a kereskedelemben

A kereskedelemben a kis- és a középvállalkozások képezik többnyire a tanulókat, biztosítják a szakember-utánpótlást.
A kereskedelemben a kis- és a középvállalkozások képezik többnyire a tanulókat, biztosítják a szakember-utánpótlást. De szükség van a már munkában álló dolgozók továbbképzésére is, hogy a kiélezett piaci versenyben talpon tudjanak maradni.
 
A verseny kihívást jelent a képzők számára, így a Pálffy Miklós Kereskedelmi Közép- és Szakiskolának is. Igazodnia kell a változó követelményekhez, ami az új ismeretek mellett új módszereket is követel. Az új típusú képzés megvalósítása Phare-pályázat keretében történt. A projektpartnerek, a neusiedli kereskedelmi akadémia, az eisenstadti kereskedelmi kamara és ausztriai kereskedők tették lehetővé az osztrák szakképzés megismerését.

A lehetőséggel a Kisalföld Füszért Rt. és a Delikát Kft. élt: továbbképeztette szakembereit. A projekt keretében a jelentkezők távoktatásos formában tanultak, ami új szemléletmódot követelt tőlük és a képzőktől is. Előnye, hogy a napi munkavégzés mellett történik, alapoz a meglevő gyakorlati tudásra, alkalmazza a korszerű oktatási eszközöket. A résztvevők meggyőződése, hogy a felnőttképzésben a távoktatás középszinten is teret fog nyerni, mert az idő- és költségkímélés a minőség javításával egyidejűleg érdeke a szakképzés szervezőinek és a hallgatóknak egyaránt. Minderről a projektzáró konferencián számoltak be a munkában részt vevők.
 
A kereskedelem kihívásairól a projektzáró konferencián beszéltek a résztvevők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyulevél: Geszti Eszti és a többiek

Ha ősz, akkor gesztenye, és az október nem múlhat el a süni formájú héj és a barna, gurulós gesztik… Tovább olvasom