Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Tavaly tizennégyezren részesültek segélyben

„ Amennyiben a kormány megszorító intézkedései a helyi támogatási rendszerre is kihatnak, idén az önkormányzat kipótolja az esetlegesen hiányzó összeget” – jelentette ki Kalmár István soproni alpolgármester.
A kisemberekben óhatatlanul is fölvetődik: mi lesz a soproni önkormányzat segélyezési rendszerével, ha a kormány megszorító intézkedései előbb vagy utóbb „begyűrűznek”, s esetleg szűkíteni kell a fűtési, lakbér- és más, lakhatási támogatásokra fordítható keretet?
– Egyelőre nincs tudomásunk olyan törvények elfogadásáról, amelyek közvetlenül és kedvezőtlenül érintenék a szociális területet – mondta Kalmár István soproni alpolgármester. – Tavaly Sopronban tizennégyezren részesültek segélyben, az önkormányzat közel négyszázmillió forintot fordított szociális támogatásra. (Idén időarányosan nincs jelentősebb változás.) Ennek az összegnek mindössze húsz százalékát állta az állam, jelentős részben adósságkezelési programja keretében. Ebből is kitűnik, hogy a támogatások finanszírozásában a helyi források a meghatározók. Változásokat idén nem tervezünk. Ha ennek ellenére állami szinten forrásszűkítés következne be a szociális szférában, akkor az önkormányzat saját pénzügyi eszközeivel idén kipótolja az esetlegesen létrejövő hiányt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi 3 millió eurót fizethet visszamenőleg a Miocrosoft

Az Európai Bizottság emelheti a Microsoftra kiszabandó bírság mértékét és 2005. december 15-ig… Tovább olvasom