Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Tatárszentgyörgy: biztosítási csalás volt a gyújtogatás?

Akár a tulajdonos is felgyújthatta a keddre virradóra kiégett tatárszentgyörgyi házat, a rendőrség jelenleg ezt a szálat is vizsgálja. A házon ugyanis nagy összegű, több milliós biztosítás volt és a ki nem fizetett tartozások miatt április második felében el akarták árverezni. A szakértői vizsgálatok végéig ettől függetlenül semmilyen más ok sincs kizárva a Tatárszentgyörgyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettesének kigyulladt háza kapcsán.
Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy nem elsődleges verzióként vizsgálják a biztosítási visszaélés lehetőségét, de ez is egy szál a bosszú és az etnikai indíttatás mellett.

Az utóbbiakra a Tatárszentgyörgyön korábban történtek kapcsán lehet következtetni, a biztosítási ügyre pedig a konkrét eset körülményeiből. Ide tartozik, hogy a házra 2008 szeptemberében 20 millió forintos biztosítást kötöttek, az ingóságokra 4 és félmilliósat és a rendőrség információi szerint még a melléképületeket is több mint négymillióra biztosították.

A tulajdonos maga nyitotta ki kulccsal a házát, illetve az ablakok zárva voltak: ez azt jelenti a mostani állás szerint, hogy a gyújtogatónak kulcsa volt a házhoz. Ez a gyújtogatás ugyanis nem Molotov-koktélos támadás volt, hanem a padlószőnyeget locsolta fel valaki valamilyen égésgyorsítóval. Egyébként még az sem tisztázott, hogy pontosan mivel - mondta el a bűnügyi igazgató.

Kihallgatták tanúként a szomszédokat, akik azt mondták, hogy nem láttak senki idegent a környéken, sőt, ezt állítja maga a tulajdonos is a rendőrségnek. Nem voltak tehát terepjárós, árpádsávos zászlóval menekülő embereket - mondta Papp Péter.

Alapjában véve mint általában a hasonló gyújtogatási ügyeknél, itt is rongálás miatt indult eljárás. A kár 2 és fél, 3 millió forint. A nyomozásra 60 nap van, általában ennyi idő alatt elkészülnek a szakértői vélemények is. Ebben az ügyben vegyész, nyomszakértő, tűzvizsgáló, és más igazságügyi szakértők is dolgoznak - mondta Papp Péter. 

A felgyújtott ház tulajdonosa, Horváth Lídia korábbi nyilatkozataiban azt mondta, hogy tíz perccel felgyulladása előtt hagyta el a házát. Az élettársával járőrözni volt, mert amióta a februári tragikus esemény történt, amikor egy három gyerekes roma család házát gyújtották fel, és az apát és egy öt éves kisfiút agyonlőttek, a romák önkéntes járőrszolgálatot tartanak éjjelente a településen. Horváth Lídia korábban a Roma Sajtóközpontnak nyilatkozva azt sem titkolta el, hogy van lakásbiztosítása és hogy a házon jelzálog van, amit viszont egy ideje nem fizet.

Olvasóink írták

 • 16. Reális 2009. április 10. 19:25
  „Szarházi,mocskos cigányok!”
 • 15. Ten 2009. április 10. 16:05
  „http://www.youtube.com/watch?v=EvjC0CMNOTc&eurl=http%3A%2F%2Fwww.kuruc.info%2Fr%2F35%2F38585%2F&feature=player_embedded”
 • 14. Arvisura 2009. április 10. 13:41
  „Érdemes megnézni az alábbi fotósorozatot: http://www.kuruc.info/r/35/38541/”
 • 13. Arvisura 2009. április 10. 13:34
  „Bencze József altábornagy a roma világnap alkalmából többek között ezeket is mondta:
  A rendőrség érdeke is, hogy a romákkal szembeni előítéletesség, az általánosítás szűnjön meg, de ezeket a dolgokat nem lehet gumibottal rendezni.- Lefordítva: ha egy cigány valamiért a rendőrre támad, az még véletlenül se használjon kényszerítő eszközt.
  Nem lehet gumibottal rendezni a munkanélküliségi, a képzettségi problémákat, az infrastrukturális elmaradottságot, a szociális kérdéseket, amelyekkel a rendőr is találkozik, mert a bűnnek nincs színe. -Valóban, csak a bűn elkövetőjének van színe, méghozzá olyan, mint amilyen a cigányoknak van.
  A "romák elleni támadásokról" szólva úgy fogalmazott: ezek a szó szerint fellángoló ügyek gondolkodásra késztessenek mindenkit. -Engem arra a gondolatra késztet, hogy amint ezeket a mocskokat éri a "támadás", arról általában kiderül, hogy fajtársa az elkövető, vagy saját maga rendezte meg. Az is érdekes ha őket éri valami azonnal hivatkoznak a származásukra, ha ők támadják a fehér lakosságot ( márpedig az esetek 90%-ban ők támadnak) akkor egyből nincs hivatkozás a származásra.
  A rendőrség számára presztízskérdés, hogy minél előbb elfogja az elkövetőket, de ha a hátunkon tombol az egész magyar sajtó és az egész magyar politika, mi attól csak nehezebben tudjuk végezni a dolgunkat. -Jó lenne ha panaszkodás helyett a cigányokat rendszabályoznák meg és nem felsőbb utasításra enyhén bánnának velük.
  Az altábornagy arra kérte a "roma polgárokat", bízzanak a rendőrségben, és az önbíráskodást felejtsék el. -Csak nem azt akarja ezzel mondani, hogy az általuk elkövetett bűncselekmény kivétel nélkül mind önbíráskodás?
  Megemlítette, hogy az ország több mint 270 cigány kisebbségi önkormányzatával van együttműködési megállapodása a rendőrségnek, és annak érdekében, hogy minél több roma fiatal kerülhessen az állományba, ösztöndíjakat, különféle sportprogramokat, rendezvényeket szerveznek. -Szóval a magyar rendőrség saját maga támogatja azt, hogy a cigány maffia beépüljön a berkeibe. REMEK!!!”
 • 12. Ten 2009. április 10. 13:08
  „Nem, nem olyat amiben az RTL megmondja mit csináljanak mit nem, meg egyébként is a Győzi túl profi ingyenélő, ott csak azt lehet látni, hogy ő már mennyire jól él, és ez csak arra elég, hogy a dolgozó magyarokat felháborítsa, de ugye tudjuk nem ez a jellemző. Olyan ággyánák segíjt ván három pulya, kiabálós, ladás, késsel hadonászósra gondoltam.”
 • 11. gagarin 2009. április 10. 12:24
  „Most akkor kátrányos helyzetü lett ugye???”
 • 10. kackac 2009. április 10. 12:17
  „Van már ilyen, Ten, Győzike sónak hívják.”
 • 9. Ten 2009. április 10. 11:40
  „A felháborító még mindig az, hogy az országunkat a tatárszentgyörgyi esetek miatt külföldön primitívnek és rasszistának gondolják. Minden ilyen országba ki kéne telepíteni jópár hozzá hasonló cigányasszonyt á kiccsaláddal együtt , a házat bekamerázni és mint egy újfajta valóságshow működhetne. A cionista média bepénzelne, megmutatná a világ a tényleges valóságot, és vége lenne ennek a lejárató kampánynak, amit az ilyenfajta hazug ingyenélőknek köszönhetünk :)”
 • 8. Duracell-copy 2009. április 10. 11:03
  „Ha a saját házát gyújtotta fel biztosítási csalás kísérleteképpen, akkor most rasszista vagy nem rasszista?”
 • 7. Kiskun 2009. április 10. 10:29
  „Csak egy legendás szállóige egy cigány kisebbségi vezetőtől:
  "Valójában az is meglehet, hogy ott sem vótam"
  Akkor higgyük már el, hogy az asszonyság Magyar gárda matricás, Árpádsávos zászlós, fekete terepjárót üldözött, aminek elsőtétített ablaka mögött a vezető mellett ülő kopasz, napszemüveges, felkarján horogkereszt tetoválás viselő férfi felmutatta középső ujját és azt kiabálta a felhúzott ablakú autóban, hogy meghaltok köcsög cigányok!!!”
 • 6. kackac 2009. április 10. 10:23
  „Elmegy a cigányasszony az orvoshoz:
  - Doktor úr, segítsen rajtunk, már sok gyerekünk van, a férjem meg csak csinálja tovább ...
  A doki ad neki egy gumit, az asszonyka hazamegy, másnap jön egy üveg konyakkal a doki után.
  - De hiszen még nem tudhatja, hogy segített-e?
  - Dehogynem. A férjem este bevette a gumit, reggel, amikor fölkelt, fingott egyet és már három gyerek meghalt a röhögéstől.”
 • 5. 49. 2009. április 10. 08:08
  „Minél többet foglalkozik a média a roma ügyekkel, annál jobban erősödik meg bennem, hogy egy semmirekellő, hazug, tolvaj emberek. Igaz személyes tapasztalatom is ezt a következtetést eredményezte. Már azt sem hiszem el nekik, amit kérdeznek.
  Nem lepődnék már meg azon sem, ha kiderülne, hogy saját fajtájából valók voltak minden esetben a támadók.
  Hogyan lehet egy ingatlant értéken felül biztosítani? Kétféleképpen: lefizették az ügynököt, vagy kést szegeztek a torkához, és azt kellett írni, amit ők diktáltak?”
 • 4. Tapmancs 2009. április 09. 17:59
  „Újfent nem csalódtunk a legendás cigány igazmondásban.

  Egyébként a kuruc ezt már az esemény napján megírta.”
 • 3. ASHER 2009. április 09. 17:15
  „ezt a kerdest fel se kellene tenni!!!!
  szinte 99,99%-ig Biztos hogy AZ volt a celja a "veletlen"felgyulladasnak!!!!!!
  ejnye az a franya tuz na!!!!!!!”
 • 2. KisVadföld 2009. április 09. 17:07
  „Akkor most sem lesz meg az árpádsávos, gárda matricás, fekete terepjáró ??
  Vagy ez csak legenda ??”
 • 1. Red_Szonja 2009. április 09. 16:34
  „Most jól járt a Mohácsi Viktória, nem kell menedékjogot kérnie külföldön, mert a rendőrség megoldja ezt a ronda, rasszista ügyet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF rövid nyári szünetet akar a Parlamentben

A belpolitikai helyzetre tekintettel maximum három hetes nyári szabadságot engedélyezne a parlamenti… Tovább olvasom