Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Társasház épül

az Árpád utcában

Tisztelt soproni főépítész! Miért kell a volt mentőállomás helyén társasházat építeni? Legyen egy park szökőkúttal, megmentve a növényeket! A városban nincs park! Megint a pénz? Milyen hozzáállás ez? 340 ezer forint négyzetméterenként?

– A belváros szabályozási terve arról rendelkezik, hogy az említett területre lakóépületet kell építeni – mondta el lapunknak Kalmár István alpolgármester. – Az említett ingatlan tavasz végén, nyár elején kerül át állami tulajdonból Sopronhoz, ennek feltétele azonban az, hogy az új mentőállomást átadják. A hátteret az adja, hogy az állam nem pénzt adott az új állomás felépítéséhez, hanem az értékes belvárosi ingatlan kerül át a városhoz. Ezt követően Sopron értékesíteni fogja az Árpád utcai telket speciális közbeszerzési eljárás vagy licit keretében, de a vásárló csakis lakóházat építhet itt fel. A terület rendezése fontos volt, ott ugyanis tűrhetetlen állapotok uralkodtak. A város célja, hogy ezt megszüntesse, ezért kezdődött meg az épület bontása.
Kuslics Tibor főépítésztől megtudtuk: a belváros parkosítása érdekében a Petőfi téri mélygarázs megépítése után a tér felszínét növényekkel ültetik be, a közepére pedig szökőkutat helyeznek el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyek az iváni romáknak

Az eredeti húsz fővel ellentétben tizenöt iváni roma vette fel a munkát a Tanulmányi Erdőgazdaság… Tovább olvasom