Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Társadalmi egyeztetésen két környezetfejlesztési témájú pályázat

Két környezetfejlesztési témájú pályázatot bocsátott társadalmi egyeztetésre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Új Széchenyi Terv keretében.

Az ügynökség honlapján közzétett tájékoztató szerint 2011. június 7-ig véleményezhető a közép-dunántúli és a dél-dunántúli régióban megjelenő környezetfejlesztési témájú pályázat, amelynek célja a partfalak stabilizációja, illetve az észak-alföldi és a nyugat-dunántúli régióban megjelenő Helyi és kistérségi szintű rekultivációs programok elvégzése  felhívás.

A Balatoni és dunai omlásveszélyes partfalak stabilizálása” (DDOP-5.1.5/D-11) és az - Omlás- és csúszásveszélyes partfalak állékonyságának biztosítása (KDOP-4.1.1/C-11) konstrukciók célja a Duna és a Balaton partján lévő települések lakosságának, valamint a települések értékeinek, köztulajdonban lévő létesítményeinek védelme a sürgős beavatkozást igénylő és - beavatkozást igénylő magas partfalak stabilizációjával, az omlás- és csúszásveszély kockázatának csökkentésével - közölte az NFÜ honlapján.

A Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) 950 millió, a Közép-Dunántúli Operatív Programban 720 millió forint keret áll rendelkezésre a tervezet szerint. A Helyi és kistérségi szintű rekultivációs programok elvégzése (NYDOP-4.1.1/C-11, ÉAOP-5.1.2/C-11) pályázatok célja az adott régió településein bezárt vagy felhagyott települési szilárdhulladék-lerakók, állatihulladék-temetők és földmedrű folyékony hulladék fogadóhelyek rekultivációjával a környezetszennyezés csökkentése.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Programban (NYDOP) 360 millió, az Észak-Alföldi Operatív Programban (ÉAOP) 900 millió forint kerettel tervezik meghirdetni a pályázatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évi négymilliárd támogatás az agroturizmusnak

Az évi 4 milliárd forintos támogatási keretből egy pályázó legfeljebb 35 millió forintot kaphat -… Tovább olvasom