Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Társ nélkül

Üde hajnali színfolt volt a vadkacsapár a győri Baross úton, sok ember megirigyelhette volna őket. Minden reggel ott totyogtak a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében, vidáman fürödtek a fekete szökőkút vizében, majd felszabadult, mosolyt fakasztó – vagy csak annak tűnő – esetlenséggel rázták le a vizet tollaikról. Tökéletesen elvoltak magukban tegnap hajnalig.

Egy autó elgázolta a színes tollú fiút, az élettelenül feküdt a díszburkolaton, közel a korábban játszóhelyül szolgáló szökőkúthoz. A fekete márványalakzat fejfaként, komor aktualitással állt keményen a talapzaton. Autók szelték át a kereszteződést s kerülték ki a vadkacsa tetemét. Párja nem tágított, minden feléje tartó kerék elől elrebbent, majd visszatotyogott párjához. Torokszorító volt látni az állati hűség sajátos kifejezését. A társ nélkül maradás érzését tükrözte a tojó tanácstalan totyogása, a „Mi van?” , „Mi lesz ezután?” tanácstalansága. Mélységesen emberi volt.
A forgalom nem állt meg, talán az autókban ülők közül egy pillanatra elgondolkodtak néhányan. Megint szegényebb lett a belváros egy üde színfolttal. Aki látta, gazdagabb...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom