Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Talpon a textiliparban

Az ország legsikeresebbnek választott ötven női menedzserének listáján Teimel Gézáné a kilencedik lett. A Pannon-Flax Győri Lenszövő Rt. vezérigazgatója csak közvetve erre a legbüszkébb.
Könyvet állított össze a Magyar Hírlap az ország ötven legsikeresebb női menedzseréről. Ebben Teimel Gézáné, a Pannon-Flax Győri Lenszövő Rt. vezérigazgatója kilencedikként szerepel. A sikeres női irányítók rangsorát sokféle kérdést tartalmazó teszt alapján állították össze. A Pannon-Flax vezérigazgatója 1960-ban lett a győri textiles üzem dolgozója. Ennek 43 éve. Teimelnének máig ez az első és egyetlen munkahelye; 19 éve első számú vezetője az ország textiles üzemei közül elsőként részvénytársasággá alakult cégnek.

A vezérigazgató a Kisalföld kérdéseire válaszolva elmondta, a négyoldalas kérdéssorból nem volt, amelyik kényes lett volna számára, s amire nem válaszolt. Azokat a menedzsernőket, akik sikerben megelőzték, csak részben ismeri. Sorsukat, gondjaikat, a sikerig megtett útjukat nagyon hasonlónak találta a sajátjáéhoz.
– A férje sosem volt féltékeny önre, a mostani sikerére például?
– Soha. A sikeres férfiak esetében elmaradhatatlan megjegyzés, milyen nagy segítségükre volt társuk, feleségük. Hasonlót tudok mondani. Az indulásunk és életpályánk nagyon hasonló volt a férjemmel. Az érettségit leszámítva végig munka mellett tanultam, ahogy ő is. A tanulásban éppen úgy segítségemre volt, mint fiunk nevelésében. Férjem is közgazdasági végzettségű, egy nagy cégnél volt kirendeltségvezető. Nem kellett érvelnem otthon, milyen gondokkal jár a vezetői tisztség.

Teimel Gézáné sikeréről a családtagokon kívül csak közvetlen munkatársai tudnak. A vezérigazgató azt mondja, természetesen örül annak, hogy munkáját mások, független emberek sikeresnek tartják. De igazán azt tartja sikernek, hogy az elmúlt másfél évtized minden gondja ellenére kollégáival együtt sikerült életben tartani a lenszövőt, ezt az évi négymilliárdos termelésű üzemet. Olyan gazdasági környezetben, amelyikben már alig van hazai képviselője a textilágazatnak. Munkatársaival ezért nagyon sokat dolgoztak. A gyárnak kiváló termelői és vezetői gárdája van. Ezt tartja igazi sikernek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy gyümölcsfán több fajta

A családi ház kertjében és a hétvégi telken a legtöbb termelő helyhiánnyal küszködik, hiszen nem… Tovább olvasom