Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Takarítják a tereket, utcákat

Beköszöntött az enyhébb idő, elolvadt a hó. Nyomában viszont ott maradt a rengeteg szemét, sár. A Soproni Városüzemeltetési Kft. a napokban látott neki a tavaszi nagytakarításnak, mely májusig tart.

Meghatározott ütemterv szerint

Meghatározott ütemterv szerint, negyven-ötven munkás dolgozik Sopron megszépítésén – tudtuk meg Kelemen Imrétől, a Soproni Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatójától. Ebben segítségükre van egy nagyobb, illetve egy tavaly vásárolt kisebb söprőgép. Emellett kézi takarítást is végeznek.
– Az első feladat az utak mentén, a járdaszegélyek mellett összeszedni az eddig a hó alatt megbúvó szemeteket, például cigarettacsikkeket, elszórt papírokat – mondta az igazgató. – Az elkerülőútról indulunk, és haladunk a város szíve felé: most következik a Jereván-lakótelep, a Washington-park, majd a Deák tér és az Erzsébet-kert. Aztán a felgyülemlett sártól és piszoktól kell megszabadítani Sopront. Végül a folyamat befejezéseként következhet a gépi mosás. Egy másik feladatcsoportba tartoznak az útkarbantartó munkák, melyek jelenleg is folynak. Ennek keretében a hó által eddig elrejtett kátyúkat, lyukakat tömítjük, aszfaltozzuk. A tavasz folyamán – a polgármesteri hivatallal egyeztetve – a feltárt hiányosságokat, utakat javítjuk, olyan esetekben például, ahol a kátyúzás nem jelent megoldást. A takarítási munkák mintegy 20 millió forintba kerülnek.

Gyűjtik a szemetet az utcákon

A Nagy Zsolt főkertész irányítása alatt állók ezekben a napokban gyűjtik a szemetet a Jereván-lakótelepen, a Széchenyi téren és a Deák téren, majd következő lépésként az avart és egyéb hulladékokat szedik össze.

Nyesik a sorfákat és a sövényeket

– Jelenleg is nyessük a sorfákat és fiatalítjuk vissza a sövényeket – tájékoztatott a főkertész. – Márciustól a padokat és egyéb utcabútorokat tesszük rendbe, illetve kicseréljük a homokozók homokját. Ezen tennivalókat május elejéig kell befejeznünk. Utána a kertészeti teendők várnak ránk: virágosítással, palántázással tesszük szebbé Sopront.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lépéselőnyben az Arsenal

Az Arsenal Thierry Henry góljának köszönhetően nagy lépést tett a továbbjutás felé. A nap másik… Tovább olvasom