Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Tájékoztató füzet hajléktalanoknak

Hajléktalanok számára jelentetett meg tájékoztató füzetet a Soproni Családsegítő Intézet. A kiadvány a támogatásoktól a lakhatási, étkezési, tisztálkodási lehetőségeken át lényeges információkat tartalmaz.
Sopronban, a Magyar utca 22. szám alatt működik az ellátó központ, ahol a szolgáltatásokhoz, de munkával kapcsolatos információkhoz is hozzájuthat a mintegy 120 soproni hajléktalan.
– A jelenleg ténylegesen utcán élők száma 40 fő, de a nyári időszakban többen vannak közülük olyanok, akik vidéki ismerősöknél, rokonoknál tartózkodnak – tudtuk meg Tutunzisz Ákos utcai szociális munkástól. – Idényjelleggel a hajléktalanok nagy része vállal munkát, az ebből származó jövedelem akár egy olcsóbb albérlet fenntartását is lehetővé tenné. Éppen ezért fontos feladatunknak tartjuk, hogy a segítő munka során ügyfeleinket a munkahelykeresésben és a lakhatáshoz jutásban segítsük – folytatta a szakember.
Megtudtuk, jelenleg egy olyan projekten dolgoznak, amelynek keretében a soproni önkormányzat – a családsegítő intézet szakmai hátterével – albérletként működő lakhatási lehetőséget biztosítana a fedél nélkül élőknek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeresd a tested!

Nincs olyan nő, aki tökéletesen elégedett lenne az alakjával. Ám hiába szeretnél keskenyebb csípőt,… Tovább olvasom