Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Szövetségben a két civil egyesület

Együttműködési megállapodást írt alá a Soproni Védegylet Egyesület és a Szövetség Sopronért Egyesület tegnap. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a két egyesület terveik szerint közösen indít polgármesterjelöltet.
A Szövetség Sopronért Egyesület nem érzi kritikának a Soproni Védegylet megalakulását – fejtette ki kérdésünkre Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért elnöke. – A városban több mint száz civil szerveződés működik, az pedig csak jó, hogy minél többen hallatják a hangjukat. A mostani megállapodás aláírásával lehetővé válik, hogy a védegylettel közösen támogatott kérdések megjelenjenek a közgyűlés előtt. Terveink szerint például a júniusi közgyűlésen felvetjük majd a koronázó-dombi kilátó ügyét.
Vadon László, a Soproni Védegylet elnöke hozzátette, immáron nem kérdés, hogy a két civil egyesület együttműködik-e. A válasz ugyanis igen: a Szövetség Sopronért és a védegylet olyan megállapodást írt alá, melynek része a közös választási program megalkotása. A tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, terveik szerint közös polgármesterjelöltet indítanak az októberi önkormányzati választásokon, mivel a céljaik hasonlóak. (A Kisalföld úgy tudja, a közös jelölt Németh Árpád lesz). A városi közgyűlésben való részvétel nem cél, hanem eszköz, hogy valóban tenni tudjanak a város lakóinak érdekében. A pártokkal nem kívánnak formalizált együttműködési megállapodást kötni, mert úgy vélik, csak így képviselhetik felsőbb utasításoktól függetlenül a helybéliek ügyeit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom