Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Szóváltás Morvai és Andor között az európai parlamenti ülésen

Szóváltás volt Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti (EP-) képviselő és Andor László EU-biztos között kedden Strasbourgban az EP plenáris ülésén.
Szóváltás volt Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti (EP-) képviselő és Andor László EU-biztos között kedden Strasbourgban az EP plenáris ülésén, a kohéziós pénzekkel kapcsolatos uniós pénzügyminiszteri döntés kapcsán.

Morvai az Európai Bizottság jelen lévő tagjaihoz intézhető kérdések órájában azzal fordult Andorhoz, "maradt-e Magyarországnak bármi oka arra, hogy az EU tagja maradjon".

"Az előző vitában holland képviselőtársam azt mondta, elegük van a kelet-európai, így a magyar munkásokból" - utalt a jobbikos képviselő a diszkriminatív holland honlapról folytatott EP-vitára, majd így folytatta: "nekünk pedig elegünk van a holland és egyéb nyugat-európai gyarmatosítókból".

Morvai arcátlan döntésnek nevezte, hogy az uniós pénzügyminiszterek elfogadták a Magyarországot megillető kohéziós támogatás felfüggesztését.

"Gondolják, hogy ezek után bekebelezhetik a magyar földet is 2014. április 30-án, a moratórium lejártával?" - tette fel a kérdést.

Válaszában Andor László megállapította: az EP-képviselő szavaiból érezhető, hogy ebben az időszakban elég feszült a viszony az európai intézmények és Magyarország között.

"Ugyanakkor fontos, hogy hideg fejjel és indulatok nélkül gondolkozzunk erről" - folytatta a magyar EU-biztos.

Andor szerint az Európai Bizottság segíteni akarja Magyarországot abban, hogy visszanyerje a befektetői bizalmat és a dinamikusabb gazdasági növekedést, helyreállítsa a pénzügyi stabilitást, és hogy a kormány az európai normáknak megfelelően tudja irányítani a gazdaságot.

"Ez nagyon szoros, konstruktív együttműködést feltételez" - mondta. Megállapította, hogy ez az együttműködés elkezdődött, "a kormány január eleje óta nagyon sok formában jelét adta annak, hogy megegyezésre törekszik bizonyos vitás kérdésekben".

Andor sajnálatosnak nevezte, hogy ebbe a folyamatba "időnként beszűrődnek olyan zajok, amelyek indulatokat, olykor személyeskedést hoznak magukkal".Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. gjozsi88 2012. március 15. 10:29
  „Csaknem 7ö évig szegények voltunkl, egy újabb hetven év az semmi történelmi léptékkel mérve"

  Miért kellene szegénynek maradnunk????
  Miért vitatod el a magyar földtulajdonos önrendelkezési jogát a saját föld tulajdona sorsáról??????
  A föld magántulajdon, mely nemzeti kincs, és azt nem is viszik ki innét!!!!!
  Itt hasznosítják!!!!
  Az viszont nemzeti érdek, hogy ezt a földet egy tőke erős hasznosítsa, mely képes a szánalmas elavult turkálás és állandó sporolási kényszer ellenére, amit a szegény magyar tud vele kezdeni, egy modern értékmegőrző termelő tevékenységet folytatni!!!!!
  Ami itt terem abból az állam, a nemzet részesedik!!!!
  Minél hatékonyabb, annál jobban és annál értékállóbb marad a föld!!!!
  Ez az igazi nemzeti érdek!
  Nem a szánalmas turkálás, amire a magyarnak pénze van!!!!!
  Arra felhivom a figyelmed, hogy az itt termelő német, osztrák gazdák is magyar mezőgazdaságban ,annak környezetében termelnek!
  Érdekes!!!!!
  Nekik megéri??????
  Akkor valami a magyar gazdákban van!!!!!”
 • 29. gjozsi88 2012. március 15. 10:23
  „még annyit:

  Különösen érdekelne, hogy fog kinézni az a jobbik által vázolt jövőkép, ha kilépünk az unióból és itt fogunk állni befektető tőke nélkül, mely az állandó fejlődés miatt versenyre kényszerít minket.....ugyanis magántőke nem lesz aki ide jönne, mert nem érdeke oda menni, ahol még a vámokkal megterhelt termelését nem tudja eladni az olcsóbbá váló konkurencia miatt!
  Arról nem beszélve, hogy ezzel az itt lévő vállalatok, akik eddig vámmentesen termeltek európai piacokra mennek a szomszédba, ahonnan továbbra is vámmentessek lesznek.....ezzel soha nem látott mértékű munkanélküliséggel kerülünk szembe!
  Tovább megyek!!!!
  Ki fogja pótolni azt a kieső különbözetet, amit a 8 milliárd befizetéssel szemben biztosított 32 milliárdos uniós támogatás jelent......azaz ki fogja biztosítani a 24 milliárd euro ingyen forrást, amit saját fejlődésünkre költhetünk??????
  Csak azért, hogy a XXI. században ne kényszerüljünk vissza a petroleum lámpa korába!!!!!”
 • 28. gjozsi88 2012. március 15. 10:17
  „27. vonLichthofen

  Miért lehetetlenült el a magyar paraszt????
  Mert amikor egész európa az 1000 ha szövetkezések irányába indult el a hatékonyság miatt, mi éppen akkor vertük szét a nemzeti öntudatunkkal a TSZ-eket!
  abban a pillanatban versenyhátrányt teremtettünk!!!
  Amikor a német 1000 ha-ra beruházott 30-50 milliós gépekre, mi az 50-100 ha- ra tettük ugyan ezt! Egyszerüen nem lehet kitermelni, ráadásul mindezt hitelre!!!!!

  Már csak azt kellene megmondani, hogy mitől nemzeti érdekünk, hogy az egyébbként is szarul álló mezőgazdaságunk 500 milliárdos támogatásából......mert támogatás nélkül sehova sem jutnánk.......miért tudnánk lemondani 400 milliárdos uniós forrásról, melyet eddig biztosított!
  Főként ha tudjuk, hogy a maradék magyar 100 milliárdnak is az a forrása, amit az uniós tagságunk biztosít, az a vámmentesség, amivel még versenyképesek vagyunk az uniós piacon értékesíteni!!!!!
  Ebből a bevételből jut az állami bevételekre is!!!!!”
 • 27. vonLichthofen 2012. március 15. 05:20
  „22 gjózafás,
  teljesen úgy van, ahogy leírtad. De és ellenben - a magyar paraszt ellehetetlenítése hosszú évek aknamunkájának az eredménye. Igaz, végül is tönkrement, piac nélküli magyar szántóvető az amelyik eladja a földjét reménytelenségében.
  Igaz, hogy a modern mezőgazdasági rendszerekkel gazdaságosabb, gyorsabb és kifizetődőbb termeszteni mint ósdi traktorokkal. Mindeyek az érvek - mindenek ellenére sem - elég erősek és mérvadóak ahhoz, hogy Magyarországot átengedjük azoknak akikről tudjuk, hogy mire használják gazdasági és politikai hatalmukat, ha hozzájutnak.
  Félre kell tenni az EU gondolatát, félre kell tenni a látszólagos jólét reményét és a történelmi - megmaradt - Magyar Föld szentségét kell szem előtt tartani, még akkor is ha a legszegényebb ország maradunk Europában.
  Csaknem 7ö évig szegények voltunkl, egy újabb hetven év az semmi történelmi léptékkel mérve.
  Néhány furcsán gondolkodó azon élcelődik, hogy a Morvai Krisztina mennyit keres EU képviselőként és miért nem hagyja ott az EU Parlamentet ha az nem tetszik neki. Nos, éppen azért van ott, hogy belülről tegyen valamit a Magyarság érdekében.”
 • 26. rommel2 2012. március 14. 21:02
  „EZ AZ ANDOR EGY HITHŰ MULTI-NACIONALISTA !!!
  IGAZI BALOS !!!
  NA ANDOR , FOGD A PÉNZT ÉS FUSS !!!”
 • 25. knifemaster 2012. március 14. 17:53
  „Az úgy megvan mindenkinek,hogy sem a jobbik, sem a Morvai ,sem senki más nem képviseli a magyarság érdekeit ,jövőjét?
  Megcsinálják a műbalhét ,ti meg szépen megeszitek.
  Lejár a földmoratórium jövőre.
  A termőföldek 80%-a meg már most idegen kézen van zsebszerződések,és a kormányOK! hathatós közreműködése álltal.”
 • 24. Losba 2012. március 14. 15:56
  „..miért van a jobbiknak ep képviselője ??..hát ők azt nem is akarják..ez biztos elírás, vagy azért van az a pénz...ugye !?..”
 • 23. kerteszb 2012. március 14. 15:34
  „Morvait nem értem. Ha nem tetszik neki az EU, miért lett EP képviselő? Ja, hogy pénz jár érte és teljesítménykényszer nélkül lehet hőbörögni, meg az országot égetni...”
 • 22. gjozsi88 2012. március 14. 14:45
  „18. vonLichthofen

  Hogy tudják felvásárolni????
  Úgy, hogy a TULAJDONOSA, a magyar paraszt eladja!!!!
  Azért, mert két ökrös fogattal nem lehet versenyezni a modern mezőgazdasággal, ami a világon másutt van!!!!

  A Morvainak fogalma sincs, hogy már a Viktor mekkora kárt okozott az országnak a szabadságharcával, miközben a Jobbik ész nélkül tovább menne ezen az úton és semmit nem tud megmondani, mi lesz az unió nélkül!!!!
  Morvai azzal, hogy támadta Andort nem érti a jogállamiságot, mert a nemzeti nacionalizmusa nem engedi látni számára, hogy Andor egy nemzetétől független biztos!!!!
  Támadják az uniós alapok egy részének elvonásáért, miközben a Jobbik a kilépéssel lemondana az összesről, a fidesz meg az uniós pályázatok leállitásával egyszerüen még a fennmaradó részt sem fogja tudni lehívni......azaz ez az 500 millió euro nem elvont pénz, hanem magyarok által elvesztett lehetőség egy töredéke!!!!
  Azaz vihar egy biliben, amit a demagógok csinálnak!!!!”
 • 21. gjozsi88 2012. március 14. 14:39
  „20. agoston1754@freemail.hu

  "AKKOR BENNÜNKET MIÉRT NEM ÚGY SEGÍTENEK MINT GÖRÖGORSZÁGOT, VAGY SPANYOLORSZÁGOT?"

  Hogy segítik a görögöket????
  Tüntetnek a sok kiadáscsökkentés miatt!!!
  Nem ajándékba adják a pénzt, ahogy nekünk sem!
  Csak amig a görögöknél a 15-17. havi fizetést vennék el, nálunk elég lenne visszaállitani a felszámolt jogbiztonságot!
  Orbán a saját hatalmának bebetonozása miatt erre nem hajlandó!
  Maga alá gyürte a független intézményeket!!!!
  Erre nem adnak pénzt sehol!!!
  Sem a piac, sem az unió, sem az IMF!!!!”
 • 20. agoston1754@freemail.hu 2012. március 14. 12:52
  „"Andor szerint az Európai Bizottság segíteni akarja Magyarországot abban, hogy visszanyerje a befektetői bizalmat és a dinamikusabb gazdasági növekedést, helyreállítsa a pénzügyi stabilitást, és hogy a kormány az európai normáknak megfelelően tudja irányítani a gazdaságot. "

  AKKOR BENNÜNKET MIÉRT NEM ÚGY SEGÍTENEK MINT GÖRÖGORSZÁGOT, VAGY SPANYOLORSZÁGOT?

  Ebbe az Andor féle segítségbe az ország belerokkan!
  Még egy ilyen "segítség" és fizetőképtelenekké válunk.”
 • 19. ISU 2012. március 14. 12:42
  „4. totel

  Nem kértem ki a hülye tanácsod.”
 • 18. vonLichthofen 2012. március 14. 12:24
  „Morvai Krisztina szobra majd ott fogg állni a Rákócyz, Széchenyi meg a Kossuth mellett.
  Miért beszélünk itt az EU képviselők fizetésérőé? Az összes képviselő annyit keres és Morvai megtesz mindent az ország érdekében amit megígért.
  A földrabló nagy része meg nem osztrák vagy német hanem kettős állampolgárságú valaki.
  És miért hallgatnánk el Shimon Perez feledhetetlen szavait arról, hogy miként vásárolják fel kilóra lengyelországot, Magyarországot és Manhattan-t. Ez utóbbiért nem aggódnék de az előbbi kettő szívünkhöz közel áll, földjét egyiknek sem látnám örömmel idegen kézben.
  Az egyik - nem túl világosaan gondolkodó magyarellenes hozzászóló - azt mondja, hogy a magyar keresztény földtulajdonosok adják el földjüket a külföldieknek. Ez még igaz is lehetne. DE´ Ne feledjük, hogy kik munkálkodnak azon évtizedek óta, hogy tönkretegyék az országot, lehetetlenné tegyék a mezőgazdaságot, a parasztokat szegénysorba döntsék így kénytelenek eladni a földjüket ha nem akarnak éhhel halni.

  Ez az aljas módszer másutt jól bevált -ld. Palesztina - miért is változtattak volna a taktikájukon. Morvai - és a Jobbik - ezt látja világosan és ezért akarja fenntartani a moratoriumot 2ö14 után is, remélhetően örökre.
  A Magyar Föld Magyar kell legyen örökre.”
 • 17. bojtár 2012. március 14. 11:14
  „11.Primax 2012.03.14. 08:59
  megközelitöge a havi apanäzsuk 15000 EUR”
 • 16. Contar 2012. március 14. 11:09
  „15. zsi-ci ! Én - sajnos- nem vagyok abban a helyzetben, hogy lemondjak az --átlagjövedelem alatti - fizetésemről. De mindig bejelentett, nem minimálbéres állásom volt, és a munkabéremből a munkáltató mindig rendesen fizette az állam felé az adókat, járulékokat hozzájárulásokat! Ilyen szempontból is mindig nyugodtan alszom!”
 • 15. zsi-ci 2012. március 14. 09:58
  „10. Contar 2012.03.14. 08:39! Ez nem jelent mást ,csak azt,hogy a saját fizetésénél fontosabb neki az Ország,Hazánk sorsa! De biztos nem mondanál le a pénzről a Haza érdekében!”
 • 14. Valaki 2012. március 14. 09:34
  „Ne irigykeggy! Ha Kriszta mszp szinekben indult volna, akkor most megint gyurcsányi ormányunk lenne! :))))”
 • 13. Komissar 2012. március 14. 09:14
  „Ezt a "szőke nőt" mikor törli soraiból a jobbik?
  komoly mennyiségű szavazatot buknak el miatta, ha így marad minden még ellenzéki sem lesz a jobbik. 2010-ben is jobb lett volna az eredményük nélküle.”
 • 12. Valaki 2012. március 14. 09:03
  „Andort az mszp jelölte és ez mindent megmagyaráz. :)))

  Tiszta gyurcsányizmus.”
 • 11. Primax 2012. március 14. 08:59
  „9. thurvj97 !
  Hát, igen.....minden EP-képviselőnek egységes fizetés jár, ami nagyjából havi 7 ezer eurót tesz ki. A képviselők bérét az Európai Bíróság bíráinak fizetéséhez képest állapítják meg, így az összeg 2009-ben egészen pontosan 7,665 euró volt havonta és azóta nem nagyon változott.
  Morvai könnyen osztogatja az észt...”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: aláírásokat gyűjtenek az elutasított kárigények miatt

Sok családnak elutasították a lakóépületekben a helyreállítási munkák során keletkezett úgynevezett… Tovább olvasom