Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Szögi Lajosra emlékezett a Jobbik Olaszliszkán

Szögi Lajos halálának harmadik évfordulójára emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán péntek este.
A mintegy félezres tömeg - akik közül többek ruháján a feloszlatott Magyar Gárda jelképeit lehetett látni - fáklyákat, árpádsávos és nemzetiszínű zászlókat tartva hallgatta a felszólalókat a meggyilkolt tiszavasvári tanár emlékművével szemközti magántelken. Murányi Levente, a Jobbik alelnöke azt mondta: "ebben a faluban egy selejt népcsoport tagjai 2006. október 15-én agyonverték Szögi Lajost".

Ezután arról beszélt, hogy kormányra kerülése esetén a Jobbik célja a börtönök munkatáborrá alakítása és bizonyos esetekben a halálbüntetés, valamint a csendőrség visszaállítása. Azok a cigányok, akik ki akarnak törni a bűnözésből és a nyomorból, számíthatnak rájuk - hangsúlyozta. Hozzátéve, hogy az egyszerű cigányokon eddig senki nem segített, a nekik szánt pénzt ellopták.

Murányi Levente, a Jobbik alelnöke és ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész fejet hajt a Jobbik és a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda koszorúzással egybekötött fáklyás megemlékezésén
Murányi Levente, a Jobbik alelnöke és ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész fejet hajt a Jobbik és a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda koszorúzással egybekötött fáklyás megemlékezésén Szögi Lajos emlékhelyénél. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel nyolc embert vádoltak. MTI Fotó: Vajda János


Ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész beszédében úgy fogalmazott: nem lehetne Európa szívében ilyen helyzetbe hozni egy nemzetet, ha az államhatalom nem ezt akarná. Az mondta, hogy maffiamódszerekkel és izraeli őrző-védő cégek védelme alatt egyesek biztonságban élnek lakóparkjaikban, míg mások, százezrek rettegve töltik mindennapjaikat az "etnikai zárványterületeken". A magyarokat különösebb következmény nélkül kifoszthatják, meggyalázhatják, "az elefántból bolhát csinálnak", de ha ez fordítva történik, rasszizmust kiáltanak. "Rövidesen eljön az az idő, amikor senki nem bánthatja büntetlenül a magyart" - mondta.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. vonLichthofen 2009. október 19. 14:35
  „meir,
  igen, most látom, hogy mire gondolsz.
  Egyetértek, az mind gyáva féreg, aki ártatlan embereket, gyerekeket gyilkol bármilyen eszme érdekében.
  Ez erkölcstelen, ellenkezik az igazi /nem hamisitott/ judeo-Christian eszmékkel és tanításokkal.
  Bízvást mondhatjuk, hogy az ilyen bűnök mindig megtoroltattak és megtoroltatnak a jövőben is - remélhetően előbb mint utóbb. Ez a történelem tanulsága /megintcsak nem a hamisitott és elferdített történelmi tényekre gondolok/.

  meir, miért van az, hogy te minjárt a Tsahal-ra gondolsz, amikor valami szörnyű és embertelen dolog történik?

  Számomra minden embertelenül legyilkolt áldozat fájdalmas legyen az Kisinyevben, lvovban, Vilnában, Odesszában, Gomelben vagy éppen a Szentföldön.

  Isten bosszulja meg halálukat.”
 • 43. pamplona 2009. október 18. 23:32
  „Ez az eset vádolja az egész bűnpártóló rezsimet és a kiszolgálóit. A vádlottak padjára a cigányok mellé oda kellene állitani az egész antimagyar cigányfajvédő <moderálva> siserehadat!Szebb magyar jövőt! Jöjjön a JOBBIK!”
 • 42. meir 2009. október 18. 23:12
  „von Lichthoffen!!
  mirol ill.kirol beszelsz Te az elocelpontos loveszetek ugyeben!?
  csak nem megint Tsahal-t vadolod meg ilyesmivel??
  tok mindegy ki(k)volt(ak) aki belelott az alvokba!! attol az meg; SELEJT!!!”
 • 41. vonLichthofen 2009. október 18. 17:39
  „meir, Öreg Barát,
  azért legyünk óvatosak ezzel az álmában lelőtt gyereklánnyal-
  Az még koránt sincs bizonyitva, hogy ki lőtte le, ugyhogy várjunk az akasztással.
  Azt hiszem te meg én jobb ha nem beszélünk az ártatlanul lemészárolt gyerekekről akiket nem egyszer céllövő gyakorlatra használtak.
  Az arányok meir, az arányok!”
 • 40. meir 2009. október 18. 16:05
  „Az aki kepes volt HOSIESEN beleloni egy 14(!!!)eves alvo gyereklanyba es az alvo Anyjaba vadaszpuskabol,
  az is csak egy SELEJT!!!!!!!”
 • 39. meir 2009. október 18. 16:03
  „-"ebben a faluban egy <moderálva> nepcsoport"-!!
  visszaternek a gyokerekhez?? Ujabb fajelmelet??
  megint; Herrenvolk-(Ur Nep)-es Herdenvolk-(Csorda Nep)-van soron??
  A XXI-ik szazadban Magyarorszagon vajon valoban CSAK erre volna szukseg!???”
 • 38. nagykifli 2009. október 18. 14:01
  „igaz hogy több száz km-re vagyok vagyok MO.-tól, de valahogy érzem a szagáról, hogy ez az" eva" hozzászóló valahogy más mint a többiek .
  Igaz hogy több száz km.t kell utaznom, de a választásokra hazamegyek, még ha szabit kell kivennem, akkor is hogy a JOBBIK-ra szavazzak.”
 • 37. gjozsi88 2009. október 18. 10:02
  „Jandex!
  Minden áldozat családjának szinte lehetetlen feldolgozni egy tragédiát, főként ha értelmetlen!
  Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy számos egyébb ,nem roma elkövető cselekménye sem, a most "nemzet fekete bárányainak" kikiáltott cigányok gyilkolása sem érezteti azt a jobbikkal, hogy baj van a közbiztonsággal! Amely egyébbként tendenciózusan javul, de egy-egy eset hangsúlyozásával, általánosításával psichés hatásokat eredményez! Tudod ez olyan, mint az "átkosban", a párt gyülésen két-három ember elkezdett tapsolni és mindenki tapsolt! Gondolkodni nem tudó emberek befolyásolása egy cél érdekében!
  Azaz, a jobbik ideológiája alátámasztására, a cigányság rasszista üldözésére keres okokat támogatókat!”
 • 36. Jandex 2009. október 18. 06:54
  „34. hozzászólás zstoth
  "Sajnálatos az eset, de azért jegyezzük meg, a múlt évre az emberölések száma 150 alá esett"
  No figyi,ha az Én apámat lincselték volna meg és ilyen süketeléssel akarnál vigasztalni,garantáltan saját lélegeztető géped lenne életed végéig! Grrr...”
 • 35. zstoth 2009. október 18. 02:21
  „Az elkövetők amúgy is rács mögött vannak, elsőfokon igen súlyos büntetéseket kaptak. Magyarországon bőven 90% fölötti az emberölések egy éven belüli felderítési aránya, ezért csökken a számuk. Minden kriminológus tudja, ha nő a felderítés, csökken a bűnesetek száma. Ezért javulnak a magyar statisztikák.

  Egyébként meg akármeddig javulnak a statisztikák, mindig lesznek a gyűlölködésre okot adó esetek. 405 ezer bűncselekményből ne lenne egy, amelyből a nemzet pusztulását ne lehetne vizionálni?”
 • 34. zstoth 2009. október 18. 02:14
  „Sajnálatos az eset, de azért jegyezzük meg, a múlt évre az emberölések száma 150 alá esett, 1968-ban öltek meg utoljára ilyen kevés embert, 10 éve csökkenő tendencia tapasztalható.

  A csendőrség fénykorában a köztörvényes gyilkosságok száma éves szinten 300 körül mozgott (az állami terrort leszámítva) az akkoriban alacsonyabb lélekszámú országban. A vidéki csendőrség a magyar bűnüldözés történetének egyik legkevésbé hatékony alakulata volt, hiszen nem is a bűnüldözést, hanem a helyi hatalmi viszonyok fenntartását szolgálta.

  Egyszóval, a javasolt megoldások feleslegesek és károsak. Kár szegény Szögi Lajosért, de ez a hisztériakeltés megdöbbentő.”
 • 33. Hitetlen 2009. október 17. 21:42
  „http://www.youtube.com/watch?v=ZXkqdgCrgRo

  No komment.

  És élnek mind marci a hevesen.”
 • 32. Jandex 2009. október 17. 21:22
  „Itt járt a radírpók?! :)))))))))”
 • 31. Orfeusz 2009. október 17. 18:39
  „JOGÁLLAMOT ÉS RENDET! A MAGYAROK, A MUNKÁBÓL ÉLŐK MEGBECSÜLÉSÉT, A BŰNÖZŐK ÉS AZ INGYENÉLŐK MEGREGULÁZÁSÁT! A BUKOTT LIBERÁLBOLSEVIK REZSIMET KÖVESSE A NEMZETI KORMÁNY SZIGORÚ SZÁMONKÉRÉSE, A LOPOTT VAGYON VISSZAÁLLAMOSÍTÁSA ÉS A RENDCSINÁLÁS! NE CSAK MEGNEVEZZÉK A BŰNÖSÖKAT, HANEM BÜNTESSENEK IS! EZ A KÖVETKEZŐ KORMÁNY FELADATA!”
 • 30. imre1964 2009. október 17. 18:38
  „moderálva durva”
 • 29. kivagyokén 2009. október 17. 17:33
  „Kedden este, egy csatornán megnéztem a XXI.század című műsort. Érdekel a téma, elég sokat olvastam már róla, IGAZI TÉNYEKEN alapuló ismeretterjesztő anyag kevés van róla. Elégelég sok újat láttam benne. Amit viszont ki akarok hozni belőle, a mostani viszonyok, NAGYON-NAGYON hasonlóak az 1937-1944 okt.-15 közötti időszakkal!! A különbség annyi akkor ZSIDÓK, most (és most általánosítani fogok elnézést a kis számú tisztességestől!) a CIGÁNY az aki az elöbbrejutást akadályozza. Kérem nem moderálni, mert SAJNOS van igazságalapja. Kell változás, mert a tisztességes embereknek, köztük a tisztességes cigányoknak is, egyre nehezebb. Viszont nagyon nem lenne az jó, ha ez folytatásban úgy nézne ki, mint ami 44-45-ben előfordult!!!

  Igen, a Tanár Urat agyonverték ok nélkül!!, Temetésén egy "nagyságod-méltóságos" sem jelent meg. A gyemekének akinek az élete gyakorlatilag tönkrement a pszichológust sem az állam fizette! Ő "csak" egy egyszerű dolgozó ember volt, aki azt tette amit a KRESZ oktatáson (ahol sok a helyszínen jelenlévő autóval közlekedő soha nem járt) oktatnak. Sérültet nem hagyunk cserben. Így Ő már csak egy nagyon szomorú statisztikai adat. El kéne már sok arra tartott embernek gondolkodni, mennyi hely van még abban a bizonyos pohárban. Mert ha az felborul, SENKINEK nem lesz jó!!”
 • 28. Túrabakancs 2009. október 17. 17:32
  „jirzi1! /27/
  "Nem hiszem hogy van igaz Magyar aki aki nem helyeselné ezt"
  De bizony van, vannak úgy 1.200.000-ezren, és két népcsoport
  számából jön ez a szám össze. Nem semmi ugye? Szerencsére egyre
  többször látni a Jobbikkal kapcsolatos korrektebb írásokat, fotókat
  a médiában, ugyanis sok embernek kezd elege lenne az állandó rasszistázásból, ami teljesen megalapozatlan számtalan esetben.
  A struccpolitikának vége, ahhoz túl nagyok a problémák, hogy ezeket a szőnyeg alá lehetne seperni. Ha nem lép ilyen vagy olyan
  módon a kormány a bűncselekmények számának a csökkentését illetően, abban az esetben komoly összetűzésekre lehet majd számítani. magyarok és cigányok között. Önvédelemre való jog is lé-
  tezik, ez pedig az lesz.”
 • 27. jirzi1 2009. október 17. 16:58
  „Magyarország szégyene hogy az ilyen putrikat nem pusztítja el .A helyét sóval bevetni emlékezetből kitörölni.Nem hiszem hogy van igaz Magyar aki aki nem helyeselné ezt”
 • 26. comet 2009. október 17. 16:50
  „szomorú dolog ami ott történt, és szomorú, hogy az a politikai elit ami idáig süllyesztette az országot, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek, még mindig jól érzi magát.”
 • 25. Truder 2009. október 17. 15:19
  „Még ma is beleborzongok,ha eszembe jut,hogy ezek a vandál barmok a gyerekei szeme láttára rugdosták,verték halálra ezt a szerencsétlen védtelen EMBERT!
  Hol maradtak a megemlékezésről azok a hírességek,akik jelen voltak tüntetőleg a roma temetésen?Gyalázat!
  Kedves Eva,állunk elébe a jobbik programnak!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosítvány nélküli vezetésért börtönt kapott

Egy 19 éves kaposvári fiatalembert 35 nap börtönre ítéltek : több alkalommal is jogosítvány nélkül vezetett. Tovább olvasom