Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Szlovákia: lezárnák a bősi vitát, megszűnne a vizitdíj

Jóváhagyta az új szlovák kormány négy évre szóló programját hétfőn Pozsonyban Robert Fico hárompárti koalíciós kabinetje. A honatyák mindössze 24 órát kaptak a terjedelmes dokumentum megismerésére. Az ellenzék már korábban kifogásolta, hogy ez az idő kevés lesz. Ez is az egyik oka, hogy a parlament heves vitának néz elébe.

A dokumentumból kiderül: a kabinet nem készül az egyetemi tandíj-kötelezettség bevezetésére, nem változtat a 19 százalékos egységes adókulcson, a 19 százalékos általános forgalmi adó kulcsát egyes termékeknél mérsékelni kívánja. Bevezeti az úgynevezett milliomosadót és külön adóterheket készül kivetni a monopóliumokra, és megadóztatja a nem közvetlen családtagok közti ajándékozást is.
A dokumentumban külön említés esik a „bős–nagymarosi vízlépcső” kérdéséről. Ezek szerint Pozsony végérvényesen szeretné megoldani a lezáratlan ügyet. Ján Kubis külügyminiszter megemlítette, hogy már magyar partnerének, Göncz Kingának is jelezte: Pozsony életet akar lehelni a kérdésbe, s ehhez megfelelő impulzusokat kíván adni.
Fico kormánya azonnali hatállyal megszünteti a vizitdíjat és a kórházi ágydíjat, húszról öt koronára csökkenti a receptdíjat. Továbbvinné az előző kormány szándékát, és megteremti a feltételeit annak, hogy 2009. január elsejétől bevezethesse az eurót. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét feljelentik Duray Miklóst

Ismét feljelenti Duray Miklóst a szlovák kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS),… Tovább olvasom