Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Szlovák nagykövetség: Sólyom László elítéli a támadást

Sólyom László köztársasági elnök a leghatározottabban elítéli a budapesti szlovák nagykövetséget ért szerda hajnali Molotov-koktélos támadást.
A Budapest Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese szerda délelőtt tájékoztatta az MTI-t arról, hogy hajnalban ismeretlenek Molotov-koktélokat dobtak a szlovák nagykövetség budapesti, Stefánia úti épületére. A gyújtópalackok kárt nem okoztak.
A Köztársasági Elnöki Hivatal közleményben tudatta: Sólyom László a lehető leghatározottabban elítéli a támadást. "Az államfő meggyőződése szerint az ilyen erőszakos cselekmények soha, semmilyen körülmények között nem elfogadhatók, és rendkívül károsan befolyásolják országaink kapcsolatát. Sólyom László reméli, hogy a magyar hatóságok minél hamarabb kézre kerítik az elkövetőket, akiknek az igazságszolgáltatás előtt kell felelniük tettükért" - írták.
Az ügyben a BRFK szervezett bűnözés elleni főosztálya rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást és nagy erőkkel megkezdte az elkövető felderítését. Az épületet rendőrök vigyázzák.

Olvasóink írták

 • 9. load 2009. augusztus 28. 16:07
  „8. nasi1
  nasi,
  Előre bocsájtom, nem beleszólni akarok kettőtök vitájába, csak néhány észrevételt fűznék a 8. hozzászólásodhoz.
  A külföldi elemzők véleményének felsorolása utolsó mondatában írtál egy véleményt, ami így hangzott: ,,Munkássága ,,politically correct"".
  Én ezt a mondatot így módosítanám: Politcally naive.
  Hogy a szoboravató ünnepségre egyetlen szlovák hivatalosságot sem hívtak meg, az nem Sólyom, hanem a komáromi polgármester és a rendezők hibája. Nehéz lett volna provokációról beszélni akkor, ha jelen van Gasparovic szlovák elnök is. Így is nevetséges érvekkel tiltották ki a magyar Köztársasági Elnököt, de még nevetségesebb lett volna, ha a szlovák elnökkel való találkozóját akarják megakadályozni.
  Ez nagy hiba volt.
  A legnagyobb hibát azonban Sólyom László követte el.
  Azzal, hogy a tiltás ellenére elment, egészen a küszöbig (a híd feléig).
  Tudnia kellett volna, hogy kikkel áll szemben. Egy gátlástalan, populista miniszterelnökkel, akinek legfőbb törekvése, hogy a következő választáson elszipkázza a szintén gátlástalan, náci és korrupt disznó Jan Slota koalíciós partner szavazóit.
  Tudnia kellett volna - ha nem neki, akkor az elemzőinek - de ő ehelyett, elmegy és ország világ előtt demonstrálja a komáromi hídon, hogy őt ide nem engedik be.
  Meg azt, hogy neki igaza van, de nem veszi észre, hogy Fico vigyorogva úgy törli fel vele a kövezetet, ahogy neki jól esik. Önként jelentkezik felmosórongynak.
  De mire megy a nagy igazságával?
  A hajára kenheti.
  Rángathatja bárki kabátujját Európában, de ott tojnak ránk, mert az egész ügyet egy nevetséges bohózatnak látják, két nacionalista törpe ország kakaskodásának.
  Igazságot tenni sem fognak, mert az EU a tagországok bel és külügyeibe nem avatkozik bele.
  A büntetésünk majd az lesz, hogy a szardobálás következményeit nekünk kell eltakarítani.
  A legszomorúbb mégis az, hogy az ilyen, felesleges incidensek rontják a szlovák nyelvtörvénnyel szembeni európai összefogás esélyeit.
  Az effajta félig hivatalos-félig magán látogatásokat az elnöknek abba kellene hagynia.
  Nem gyávaságból, hanem józan megfontolásból.
  Abban a verbális erőpolitikában, ezekben a megalázó gesztusokban való partneri részvétellel nincs lehetőség a határon túli magyarság helyzetén javítani, mert azoknak a szlovák nacionalista köröknek ad hivatkozási alapot akik évtizedek óta kiabálják, hogy ,,Madari za Dunaj!"
  Ha mi is vissza kiabálunk valami hasonló otrombaságot, csak nevetségessé tesszük magunkat.
  És tragikussá a felvidéki magyarok jövőjét.”
 • 8. nasi12 2009. augusztus 28. 02:26
  „Tisztelt antilibsi!
  Pár évvel ezelőtt egy másik (madaras) köztársasági elnökünk is, kapott egy szerény meghívást külhoni magyarjainktól, hogy tisztelje meg jelenlétével szerény kis ünnepségüket.
  A gyáva válasz így hangzott:
  Már a gondolat felvetése is sértő, és etikátlan, ilyen dolog összeegyeztethetetlen az európai liberális eszmevilággal!
  Bezzeg a jelenlegi Köztársasági Elnökünk nem habozott, azonnal döntött.
  -Megtiszteltetésnek veszem a felkérést, és természetesen megyek, -volt a válasz.
  Később a fenyegetésekre válaszolta: ha nem mehetek hivatalosan, (protokollal) hát megyek magánemberként, egyszerű, mezítlábas, sima európai állampolgárként.
  Na erre hivatalosan is kitiltották!
  Na erre írta ön ,,antilibsi", hogy ezért Sólyom László Köztársasági Elnök Urat megbüntetné, és nem pénzbüntetésre!
  Na erre írtam önnek, hogy el kéne dönteni, árulni vagy védeni szeretné inkább hazáját.
  Tisztelettel várom továbbra is a döntését!

  Addig is fogadjon el tőlem egy rövid ismertetőt, amit, külföldi elemzők írtak róla!
  -Sólyom László köztársasági elnök lépéseinek mércéje az Alkotmány, és az egyik legkiszámíthatóbb pont, a honi, meglehetősen elkásásodott, relativizált intézményi és jogi környezetben.
  -Mivel 1975-ben az állam- és jogtudományok kandidátusa, majd 1981-ben doktora lett, 1990-1998-ig az Alkotmánybíróság elnöke, 1998-ban pedig Humboldt-díjat kapott, sőt a Kölni Egyetem 1999-ben díszdoktorává is avatta, ezért óriási tudását a szakemberek is elismerik, sőt az első olyan méltóság, akinek pártatlansága rendíthetetlen.
  -Sólyom Lászlót nem teszi ellenzékivé, ha konfliktusba keveredik a kormánnyal, ahogy az sem sodorja a túloldalra, ha kritizálja az ellenzéket.
  -Nem báb, hiszen szakértők tőle mérik a távolságot, hogy melyik párt, mennyire mert eltávolodni az igazságtól, a becsületességtől, az alkotmányosságtól és a stabilitástól.
  -Munkássága ,,politically correct" !

  Tisztelt antilibsi!
  Mégegyszer várom elmaradt válaszát, és megtiszteltetésnek venném, ha megemlítene néhány momentumot az ön tudományos munkásságáról, és elért érdemeit is szívesen megcsodálnám, ám a büntetés kiszabásával addíg várnék, míg a jogtudományok terén hasonló szintre nem érne az elitélendővel.
  -nasi-”
 • 7. fortuna54 2009. augusztus 27. 17:44
  „6-os.Szerintem téged kérdeztek,és te el érzékenyedtél.Ugyan akkor te akarsz itélkezni m.ország köztársasági elnöke felett.Ugye könnyü mocskolódni ismeretlenül.Hidd el egy-két mondat után,meg lehet ismerni valakit.”
 • 6. antilibsi 2009. augusztus 27. 16:41
  „Kedve nasi12! Szerinted Sólyom nemzeti hős? Ezt te sem gondolhatod komolyan! Különben meg fogalmam sincsen, hogy miért írtad, amit írtál. Miért pont nekem? És ha már itt tartunk! Ne hazaárulózz le, ha megkérhetlek, mert a hazaárulás bizony nagyon csúnya dolog, én meg érzékeny vagyok az ilyesmire! Szóval ne dobálózz Nemzetünkkel, Nemzeti Hőseinkkel, mert rólad sem tudjuk, hogy ki vagy!”
 • 5. nasi12 2009. augusztus 27. 13:27
  „Kedves antilibsi!
  Eseted nem egyedi!
  Már a múlt században is előfordult, hogy Nemzeti Hőseinket, a Nemzetünkért,
  a Magyarságért bátran kiállókat támadás érte akár kis hazánkból is.
  A köznyelv hihetetlen gazdag szókinccsel fejezi az eseményben részvevőket, ám a hivatalos magyar nyelv leegyszerűsíti a témakört.
  Az egyik szereplőt nemzeti hősnek, a másikat egész egyszerűen hazaárulónak tekinti.
  Te hova tartozol?”
 • 4. tosa2 2009. augusztus 27. 12:15
  „Ki dobta be a koktélt ????!!!!!!! A szlovákok támadnak, mi elítélünk ! Ki dobta be a koktélt !!”
 • 3. Dr.Horváth 2009. augusztus 26. 14:25
  „Most mit csodálkoznak? (mármint a szlovákok) Valószínű volt, hogy előbb-utóbb ilyen jellegű válasz is születik a "barátságos" külpolitikai lépésükre. (Nem mintha sok értelme lett volna a dobálózásnak.)”
 • 2. antilibsi 2009. augusztus 26. 12:34
  „Én meg Sólyom Lászlót ítélném el szívesen. És nem pénzbüntetést kapna.”
 • 1. terp 2009. augusztus 26. 12:14
  „Szegény szlovák nagykövetség. Remélem nem ütötte meg magát nagyon...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bencze: a testvérpár mind a kilenc helyszínen jelen volt

A romák elleni támadások ügyében előzetes letartóztatásban lévő négy gyanúsított közül a… Tovább olvasom