Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Színgazdag cipő a trendi

A tervezők fellázadtak az unalmas fekete és barna ellen: idén a színes, vidám cipők hódítanak.

A lábbeli akkor jó, ha nemcsak könnyű és kényelmes, véd a séta, az utak viszontagságaitől, s nyáron szellős, télen meg jó meleg. Az is fontos, hogy divatos legyen. Ebben az évben éppen: színes. 

Színesedik a cipők világa. Megelőlegezve a tavaszt, a nyarat, a női cipők a szivárvány minden színében pompáznak. Most nem a fazonok, a magas vagy lapos sarkak, a kerek vagy nyújtott orrok adják meg a 2005-ös trendet, hanem az anyagok színvariánsai.  

A cipőtervezők, és a cipők viselői egyszerre lázadtak fel a decens feketék, az elegáns barnák, az unalmas drappok és az egyetlen nyárinak kikiáltott fehér félcipők és szandálok ellen. Megunták a hagyományos viseleteket. Ezért nem egyszerűen pirosak, kékek vagy lilák a legújabb női topánkák, hanem mindezek - és még sárgák, zöldek, narancsok is - együttesen. Azaz egy lábbelin legalább hat-nyolc szín és árnyalat fedezhető fel.  

Nem túlzás e megállapítás, hiszen a divatkreátorok úgy döntöttek, jöjjön a virágok, csíkok, kockák korszaka. Az ilyen mintázatú vagy éppen az egyszínű ruhákhoz. Kiegészítve, feldobva azokat. A színes lábbelik aztán önálló életre keltek. Bazsarózsák, tulipánok, szekfűk, liliomok, orgonák, mezeivirág csokrok, pillangók, madarak jelennek meg rajtuk, s csíkok, kockák - mindenféle színben és vastagságban. Elit eszterházi minták, bolondos skót kockák, halszálkák, szabálytalanul keresztbe-kasul futó mértani idomok.  
Mintha virágos mezőn, szivárványhídon járnánk!   

A formák könnyedsége a lebegés érzetét kelti a cipő viselőjében, mert a cipődivat visszatért a baba-, a papucs-, a balerina, a mokaszin fazonokhoz. A magasított sarok csak a szandálokban érhető tetten. Azok pántjai ugyancsak színesek, tarkák, megtoldva egy-egy textilből formázott rózsával, masnival. 

A női topánok anyaga is könnyű: különböző textilek, vászon, szatén, selyem, velúr, esetleg hüllő-, szarvas- vagy borjúbőr, avagy ezek kombinálása. De azok is sok színben, tarkán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Monarch lepkék: a természet csodái

A monarch lepkék minden ősszel útra kelnek Kanada déli vidékeiről, illetve az USA északi… Tovább olvasom