Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Színes filcszőnyegek

Elsősorban a gyerekszobában, de a lakás bármely pontján jól mutat egy színes, vidám filcszőnyeg.  
A filc – főleg ha padlófilcet választunk – kiváló alapanyag, mert önmagában is kellően vastag, de két rétegben, bélelten is viszonylag könnyű varrni, a vágás mentén pedig az anyag nem foszlik. Négyzetes formák és bonyolultabb, hímzett-tűzött alakzatok is kialakíthatók belőle.

Szőnyegeket tervezni könnyűnek tűnik, némi türelemre azonban szükség van az elkészítésükhöz. Érdemes először papíron megtervezni a mintát, sőt, aki biztos akar lenni a dolgában, színes papírral modellezheti is művét. Ha a papírcsíkok gyűrődés nélkül fekszenek egymáson, filcből is biztosan megvalósítható majd ötletünk.

Mi olyan látványos megoldásokat javaslunk, melyeknek köszönhetően lakásunk minden tere az előszobától a nappaliig különleges, új arcot kap. Az átváltozás leginkább két jól megválasztott filcdarabnak és szárnyaló fantáziánknak köszönhető. A nappaliba visszafogott színek illene, így születhet piros-szürke párosítás, formabontó szabásmintával.

Legegyszerűbb, ha a szőnyeg közepe szürke körből készül, melyet szabályos csíkokra osztunk, majd piros téglalapot fűzünk bele, melynek végét nem vízszintesen, hanem ívesen szabjuk ki, így a négyzet végei is ívesen követik a körvonalat. A gyerekszoba játékos szőnyege mellé készítsünk vidám falipárnákat is, úgy teljes az összhang.
A legegyszerűbb formát egy négyzetből és egy téglalapból alakíthatjuk ki. Az egymásba fűzött filcdarabok élénk színeikkel szinte felöltöztetik az előszobát, főként, ha két darabot teszünk egymás után.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénk az élen az új otthonok építésében

Tovább olvasom