Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Szijjártó: Slota egy bunkó

Ján Slota ismét bizonyította, hogy nem alkalmas a politizálásra - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökének szavaira reagálva vasárnap este az MTI-nek.
Az SNS elnöke azt mondta, hogy Orbán Viktor és Csáky Pál nyilatkozatai, amelyek május 23-án Esztergomban hangzottak el, erősen bűzlenek a neonácizmustól, neofasizmustól, de legalábbis a nagymagyar sovinizmustól.

Slota felhívta a figyelmet arra, hogy ha a Csáky vezette Magyar Koalíció Pártjának (MKP) választói fegyelmezettek lesznek, akkor a párt a jelenleginél több magyar képviselőt küldhet az európai testületbe. "Ezt követően pedig beteljesülnek Orbán úr szavai" - jegyezte meg a szlovák politikus. A Fidesz elnöke Esztergomban egy, az MKP-vel közösen megtartott választási nagygyűlésen ugyanis azt mondta: az európai parlamenti választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben.

Szijjártó Péter Slota mondanivalójával kapcsolatban úgy fogalmazott: "nagyon furcsa, ha egy európai uniós tagország vezető politikusa nem veszi észre, hogy a jelenlegi folyamatok éppen abba az irányba mutatnak, hogy a nemzetek sokkal fontosabbak lesznek, mint az országhatárok."

Aki ezt nem veszi észre, az nyilvánvalóan nem alkalmas arra, hogy politizáljon - mutatott rá.

Megerősítette: "igenis, a magyarságnak, a magyar nemzetnek az az érdeke, hogy minél több magyar képviselője legyen az Európai Parlamentnek."

Megfogalmazása szerint Ján Slota már "többször bizonyította magáról, hogy egy bunkó, ezt most is igazolta".

Robert Fico szlovák kormányfő korábbi nyilatkozata szerint "abszurd", hogy bárki is valamiféle "fiktív államnak" minősítse a Kárpát-medencét, s ez az álláspont veszélyt jelent Szlovákia számára. A szlovák koalíciós pártok rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek Orbán nyilatkozatai megvitatására. Slota megerősítette: pártja támogatja azt a kezdeményezést.

A szlovák pártelnök szerint katasztrófát jelentene, ha a Szlovákiára eső 13 EP-mandátumból az MKP szerezne meg hármat-négyet. "Az SNS mindig főleg azon igyekezett, hogy szolgáljon nemzetének és a szlovák államnak" - húzta alá ezzel kapcsolatban Slota, ismét megjegyezvén, hogy az MKP Budapest érdekeinek kiszolgálója.

"Az SNS már jó egy évtizede arra figyelmezteti a közvéleményt, hogy az MKP és annak elődei a kezdetektől fogva Dél-Szlovákia politikai autonómiáját és népszavazás kiírását akarták Szlovák Köztársaság déli területeinek elszakításáról" - mondta.

"Az MKP nem kíván Slota kijelentéseivel foglalkozni" - közölte a magyar párt szóvivője, Dunajsky Éva.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. Túrabakancs 2009. június 03. 08:30
  „Nahááát!
  Azoknak az országnak a népei és politikusai utálnak minket, vagy ahogy fogalmaztál undorral
  tekintenek ránk, akik valamilyen formában lelkiismeretfurdalást éreznek irányunkba! Az ottani
  magyarokat elnyomják, /el akarják nyomni/ a területüket pedig a mi hazánkból sajátították ki.
  Innentől kezdve nem szabad hogy éredekeljen minket az ő ellenszenvük, csupán azt nem szabad
  megengedni, hogy ezek a párbeszédek elfajuljanak, hiszen akkor tényleg az ottani magyarság
  fogja elszenvedni a politikai acsarkodás miatt kialakult káros helyzetet. Nem behódolva, de kellően
  ki kell fejezni feléjük az igazságot, és hogy mi bánt minket.”
 • 56. Nahááát 2009. június 02. 21:59
  „http://index.hu/kulfold/2009/06/02/a_csehek_es_a_nemetek_is_aggodnak_orban_miatt/

  Köszönöm Kedves Orbán Viktor! Olyan jó érzés, hogy fél Európa ismét undorral tekint ránk...”
 • 55. xo16zy 2009. június 02. 20:52
  „<moderálva off>”
 • 54. gjozsi88 2009. június 02. 17:00
  „46-ra!
  lacim6!
  A kérdés továbbra is az-bővítem a gyengébbek kedvéért-,hogy BÁRMILYEN szomszédokkal kapcsolatos kérdésben,benne a kisebbségi kérdés is, hogy fog egy leendő fidesz kormány tárgyalni egy olyan emberrel, akit bunkózott!
  Talán az a magyarok igaz érdeke, hogy senki ne álljon szóba velünk, mert akkor jó úton járunk!
  Az oroszok felé a Viktor többször tett barátságtalan lépést és az orosz dakota nem felejt, majd eljön az idő, aztán lesz gáz..., legalább is gáz ár!”
 • 53. MTT 2009. június 02. 16:51
  „Orbán kijelentése minősít minket, magyarokat, és ez nem biztos, hogy olyan nagyszerű dolog a világ szemében. Óvatosan a szavakkal.”
 • 52. jockey 2009. június 02. 16:09
  „Slota valóban bunkó, csak azt nem értem, miért kell ezen vitatkozni. Van itt olyan, aki szerint nem az????????????”
 • 51. Túrabakancs 2009. június 02. 14:23
  „Lehet hogy a politikai nyelvben furcsa a "bunkó" szó, de Szijjártó helyesen cselekedett amikor ezt
  kimondta! Eddig azért néztek le minket a környező országok népei mert alamuszik, és punnyadtak
  voltunk, eljött az ideje hogy ezen változztasson az itthoni politika. Az iskolában is a gyengébbekre
  szállnak rá a többiek, sajnos az életben is ugyanez játszódik le, csak egy kicsit összetettebb a dolog.
  Ki kell álljunk az igazunkért mert eltaposnak bennünket!”
 • 50. GeryD 2009. június 02. 11:28
  „Sziasztok!!!
  Sajnálattal olvasom, hogy egy külföldi politikus miatt egymásnak ugrotok( magyarok)!Én is magyar vagyok, de nem értem inkább miért nem fogunk össze?!Kinek az érdeke , hogy ne legyen egy normális és nyugodt ország, amelyik nem huzz szét?!!Amugy szerintem mindenkinek van egy kis igaza!!PL Szijjártó téynleg elég "erős" egyéniség ( most ne kezdjétek ha lehet, hogy elég enyhén fejeztem ki magam hisz nem ez a lényeg), de azt szerintem mindneki tudja, hogy milyen ez a szlovák"ember, politikus".....jó pár éve csak fikázza a magyar népet , meg olyan kijelentéseket tesz ( pl hogy lekéne rohanni tankokkal pestet, meg egy korcs nép vagyunk stb...aki nem hiszi kérdezzen megy egy szlovákiában élő MAGYARt, nekem legalább is sokan elismerték , hogy milyen)!!!AMugy meg ott sem szeretik!!Szoval lehet csesztetni most Szijjártót mert kimondott egy szót azaz bunkónak nevezte, de a másik fél mióta mond durvább dolgokat?!Az senkit nem zavart?nem zavarta a magyar érzetét, mikor egy több mint 1000éves népet leszól, miközbe még 100éves nép sincs, de a történelmet átirták és ugy tanitják kinnt?
  Inkább már bocsi, de van valaki aki vissza szólt neki, mert az elnökünk az utobbi években csak kussolni tudott, ha magyarokat bántották (szinte bárhol)!!!
  Szerintem össze kéne fogni és nem egymást csesztetni...+az, hogy meg mint szólnak a körülöttünk lévök meg az EU-ban...ki nem sz.rja le!!!Ök csak mostanában azt látják mekkora egy rasszista nép vagyunk meg miket meg nem csinálunk, pedig jo pár országban az egész országot felgyujtják még se öket szidják..na mind1!!!
  Aki nem ért egyet velem szive joga!Én igy gondolom..és szerintem most pártatlanul szoltam hozzá!!
  Amugy meg ha megnézzük a 2 világháborút...kibukta a legnagyobbat???Szerintem a top 5 ben vagyunk ha nem az elsö helyen!!Hol volt olyan hogy az ország 2/3át elvették még akkor is ha vesztett oldaln álltunk???Mindneki csak minket bánt, miközben mi szivtuk a legnagyobbat!!!De ezt senkit nem érdekel, akkor mi miért törödjünk és foglalkozuunk, hogy mi a véleményük..már bocsi?!Persze kell a jó hírnév az országnak, d emilyen áron!!!AMugy pedig azt már az elmult években ugy is elk.rták!!!
  Amugy lenne egy kérdésem a hozzáértökhöz ( és most nem bántásbol irtam)..Vki nekem azt mondta h trinanoni szerzödésbe az volt hogy 50 év után visszakapjuk területeink nagy részét( mint sok más ország)kérdezem ennek van valóság alapja???vagy igaz ez vagy csak sajnos a magyarság beszélt az illetöből???csak mert az az 50 év letelt ha igaz és még se mi csináljuk a feszültséget!!Választ és a felvilágositást elöre is köszönöm!!Üdv Mindnekinek”
 • 49. viryg 2009. június 01. 22:18
  „43-as!
  politikai bukfenc az igaz. de slota százszor csúnyábbakat mondott ránk folyton ócsárol minket és ez már a szlovákok körében sem arat osztatlan sikert. slota már a saját népe körében is hitelét veszti ezért nem érdemes leállni vele osztozkodni. De sajnos a szlovákok már azt hiszik hogy akár a magyarok fejére is lehet szarni úgyis hagyják, akár közéjük is lőhetnek meg sem mukkannak. Nem tudom meddig marad még hatalmon a Fico Slota páros de szerintem a következő választást elbukják és ha új kormány kerül hatalomra talán nem így áll a magyar kérdéshez. Slota úgyis beledöglik lassan a túlzásba vitt alkoholfogyasztásba. Csak ő szítja a feszültségeket szerintem ha nem gerjesztenék mesterségesen nem lenne ilyen feszült a viszony a két ország között. Én őszintén remélem helyreáll a béke és vége lesz a szlovák magyar ellentéteknek, és lehet értelmesen tárgyalni. Ennyi”
 • 48. lacim6 2009. június 01. 22:15
  „43. gjozsi88 Milyen fontosak lettek neked hirtelen a szlovákiai magyarok.”
 • 47. tibi-a 2009. június 01. 21:21
  „38,-aska.

  Volt egy ismerősöm/egyébként a gyerekek szokása, nem félni/ mindig azt mondta nem félek, csak amikor olyan helyzet adódott, beszart a gatyájába, akinemfél alapon!
  Nagyot fogtok csalódni, úgy-hogy csak félj!”
 • 46. okostojas007 2009. június 01. 21:18
  „a lakosság 10 %-a elveszti.........
  de az itt bunkozó négyzetméterei szépen növekednek válság ide vagy oda ....
  győrben 370 + pesten 80 + dunakeszin 170
  jól fizetik a bunkózást ha ennyi összejön belőle...........”
 • 45. gyugyu1 2009. június 01. 21:17
  „Azt tudjuk,Slotáról,hogy milyen , de szerintem az a politikus a " BUNKÓ" aki igy nyilatkozik egy másik állam politikusáról !!! Ez a szargyártópeti gyerek a pökhendiségével többet árt a fidesznek mint a többi összes tagja ! / plussz a tompika !!/
  Ez a nyikhaj minősit másokat a 12 kilójával addig mig jól pofán nem vágják !!! Ha Orbán nem zavarja a fészkes fenébe nagyon sok szavazatot fog vesziteni evégett a sulytalan szájtépő macskajancsi miatt !! Kétlábbal irányraállitani !!”
 • 44. mir 2009. június 01. 20:20
  „34.
  "az MSZP Jobbik pártja megint két nappal a választások elott fogja provokálni a Szlovákokat,"

  Ugye tisztában vagy vele hogy helyi szinten a fideszesek és fidelitaszosok összepacsiznak a jobbikkal?”
 • 43. gjozsi88 2009. június 01. 19:46
  „42-re!
  Tőled is azt kérdezem, hogy a leendő fidesz kormány, hogy fog tárgyalni a szlovákiai magyarok érdekében a most lebunkozott Slotával?
  A nem beszélés a Slotának jó, ugyanis nekünk kell tárgyalásokat kezdeményezni, neki nem érdeke!
  Ez egy hatalmas diplomáciai bukfenc a fidesz részéről!!!”
 • 42. viryg 2009. június 01. 19:32
  „Slota évek óta szidja a magyarokat. A magyar oldal hallgatott, lapított mint szar a fűben. Most legalább valaki visszaszólt ennek a .... Én sem szeretem a Szíjjártót fideszes meg mszpés sem vagyok de most az egyszer nagyon is igaza volt Slota egy bunkó, meg még ..... is. Keveri a szart két olyan nép között akik amúgy sem szívlelik egymást.”
 • 41. Primax 2009. június 01. 18:38
  „akinemfél #38-nak :
  Akkor legyünk pontosak :
  1.) Nem "a lakosságnak kevesebb, mint 10%-a", henem a megkérdezettek cca. 10- %a...
  2.) Nem "a 90%-a soha nem akarta", hanem :
  Választási eredmények 2006. ( szavazatok száma ):
  - 2.336.705 fő ( MSZP ), ez 43,20 % és
  - 351.612 fő ( SZDSZ ), ez 6,50 %
  Ők akartak, hogy ez legyen...
  Ez összesen : 49, 70 % ! ! !
  Nem 10%, amint látható...
  3.)
  - 2.272.729 fő ( FIDESZ ), ez 42,03 % és
  - 272.831 fő ( MDF ), ez 5,04 %
  Ez összesen : 47,07 %.
  Ők nem akarták, hogy ez legyen....
  Az arány tehát 49, 7 - 47,07 %, szinte fele-fele. ( Szoros volt, nagyon. )
  Nem pedig 10% - 90 %....
  Vigyázzunk a számokkal, nem szabad velük össze-vissza dobálózni.
  A számok nem hazudnak, ezek tények.
  Más, amit hinni szeretne az ember és más a valóság....mégha FIDESZ-es körökben szeretik is - néha -összekeverni a dolgokat, akkor is...”
 • 40. gjozsi88 2009. június 01. 17:39
  „akinemfél!
  A lakosság 10% a elveszíti az otthonát!
  Arról az otthonról beszélsz, ami még nem az övé, mert a banknak még nem fizette ki?
  A témához annyit,hogy a leendő fidesz kormány azzal a Slotával kell az ő országukban élő magyar kisebbség érdekeit képviselnő tárgyalásokat folytatni, akit most lebunkóz! Szerinted, hogy fognak szóba állni velük kinnt?
  Tudom erőfitogtatással!
  A NATO valamely gyakorló szakaszával taposstatnak el bennünket!
  Hajrá magyarok! Mindent bele!”
 • 39. 13.István 2009. június 01. 17:39
  „Mégis kinek az érdeke ,hogy minél kevesbb magyar képviselő legyen az EP. ben????
  És Benes dekrétumai miről szónak?? Nagyokosok!!!”
 • 38. akinemfél 2009. június 01. 17:25
  „En ismerek olyan országot,ahol a lakosságnak kevesebb mint 10 %-a támogatja a kormánypárt hatalmon maradását,vagyis tobb mint 90 % soha nem akarta azt amit a kormánypárt akar. A kormánypárt hazugsággal és így választási csalással jutott hatalomra. Akik ez ellen az utcán mernek tiltakozni,azokat a rendorség SUN kiáltással korbeveszi és letartoztatja. A sajto hallgat,gondolom nem onszántábol. A lakosság életszínvonala rohamosan csokken. Várhatoan osszel a lakosság 10 %-a osszel elveszíti otthonát. A félelem csendje uralja az országot. - Hogy hívják ezt az országot ? Tessék mondani,ez is diktatura,vagy ez a demokrácia ?
  Beszéljunk inkább Slotárol,ugye Kisalfold ?”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldről is behajthatók lesznek a bírságok

A kezdeményezésben nyolc közép- kelet európai ország vesz részt. Eddig ezeket a bírságokat szinte lehetetlen volt behajtani, ezért a sofőrök sokkal kevésbé vették figyelembe a szabályokat. Tovább olvasom