Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szijjártó: senki nem jár rosszul az új adórendszerrel

A fair, arányos, a munkát és a családokat támogató új adórendszerrel senki nem jár rosszul - közölte Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Török Zsolt MSZP-szóvivő szombati nyilatkozatára reagált így.

Török Zsolt telefonos sajtótájékoztatóján azt mondta, mintegy 300 ezer dolgozó jár rosszul a kormány új személyi jövedelemadójával; akár évi 60 ezer forinttal kevesebbet vihet haza egy középkeresetű, míg Orbán Viktor miniszterelnöknek és kormánya tagjainak akár 500 ezer forinttal több marad havonta a borítékban.

A szocialista politikus szerint a gyermektelen középkeresetű emberek átlagosan havonta 5.000 forinttal keresnek kevesebbet a jövő évben.

"Török Zsolt újra hazudik, hiszen a fair, arányos, a munkát és a családokat támogató új adórendszerrel senki nem jár rosszul" - írta közleményében Szijjártó Péter, aki szerint ugyanakkor ez az adórendszer megteremti Magyarország számára a gazdasági növekedés, a családok számára pedig a gyarapodás lehetőségét.

Olvasóink írták

97 hozzászólás
 • 97. sopisrobit 2011. június 08. 18:54
  „Olvasva a hozzászólásokat egyre erősödik a szomorúság a lelkemben, és erősödik a gondolat, hogy nemzetünk kipusztulásra van ítélve. Nyúzzák a kisembereket politikusaink, miközben nem hajlandóak tudomásul venni hogy a fehérgalléros bűnözés még mindig virágzik. ( pl.:miképp lehet az adóhivatalt, s a többi állami, s magáncéget őrző embereknek, a banki dolgozóknak, a fizetésük felét zsebből zsebe tenni?)
  Nemzetünk vagyonát továbbra is engedik a kalapos pajeszos bankároknak uralni, és az Indiából a világot elárasztó másképp élőket, (értsd: ingyenélőket) támogatják.
  A második világháború után apáink, nagyapáink kín keservesen újraépítették azt, ami megmaradt Trianon után. Ebből már szinte semmi sincs. Szétloptak mindent. Ráadásul nyalják a Franciák, és a nyugat seggét, akik az egész Trianoni szélhámosságot köszönhetjük.
  Szóval szép lassan fogyatkozunk, beolvadunk, és végül elfogyunk. Köszönjük régi, és mai nagyjaink!”
 • 96. .viki27. 2011. február 23. 14:39
  „Kedves anti komcsi!
  Ne akarjál hasba akasztani a hülyeségeddel 6 gyereket neveltem el felnőttek, akkor most nekem mennyi jár abból amit ez a hazug banda ígérget, ráadásul26 év egy helyen letöltött munkaviszony után csoportos létszám leépítésbe estem.Általatok nagyon szeretett kormányunk által aki azt ígérte megvédik a munkahelyeket.Ezeknek már akkor sem hinnék ha kecske lelegelte a sírjukról a gazt. Mert csak azt érdemlik. Mélyen szégyellem magam ,hogy győri vagyok a Petike hazudozásai és pofátlansága miatt.Életében nem dolgozott ahhoz képest eléggé komoly vagyont gyűjtögetett.Megtagadja a múltját nagyapja nagyon rendes ember volt Komáromban a MÁV nál függetlenített párt titkár volt.Gondolom nem erre tanította az unokáját,hogy hazudozzon az ennek a szerencsétlen országnak nagyon komoly fizetésért.Mi lenne ha ő is annyiból élne mint az átlag Magyar.”
 • 95. coment 2010. november 21. 22:25
  „Én, mint munkavállaló egy vállalkozó vagyok, aki kiviszi termékét - munkaerejét - a munkaerőpiacra. Ezt nekem nap mint nap újra kell termelnem: ennem, innom, laknom kell valahol stb. Ez a vállalkozásom KIADÁSI oldala. A BEVÉTELI oldal a munkabér, amit havonta megkapok.
  Egy vállalkozás a PROFIT után adózik. A profit úgy keletkezik, hogy a bevételi oldalból levonjuk a kiadásokat.
  Kérném tisztelettel: a kiadásaimat sajnos nem fedezi a bevételi oldal. Miért van az, hogy nekem nem lehet leírni a kiadási oldalt? Miért van az, hogy nekem a teljes árbevételem után kell adóznom?
  Ha valaki tízszer annyit keres, mint én, attól még nem lesz tízszer annyi a munkaereje újratermeléséhez szükséges kiadása. Több a profitja, ami után elvárhatóan adóznia kellene. Ezzel szemben pont azt a többlelet nem adóztatja meg a FIDESZ az egy kulccsal ami profit. Lesznek megtakarításai, állampapírokat vesz, részvényeket vásárol, ingatlanokat, értékes képeket stb.
  Ez pedig igazságtalan. Rabszolga termelő társadalom van kibontakozóban.
  És ennek még nincs vége. És nem is lesz jó vége.
  Folyt köv....”
 • 94. Stickers 2010. november 21. 20:11
  „Patriot, a 37-es kérdésedre egy kérdés: hol van az a 24%-os nyugdíjjárulék, amit a cégek fizetnek meg az állam felé? Hova osztottátok és loptátok szét?

  Aki a pénztártagok pénzére pályázik, annak mindnek egyik kezéről lassan levágnám az ujjait perecről perecre. Szerintem rengeteg csonkított emberke lenne itt, akinek nehezen menne a gépelés.”
 • 93. Stickers 2010. november 21. 20:08
  „és megint egy okos gyöngyszem, akinél még mindig a teljes sötétség ...”
 • 92. antikomcsi 2010. november 21. 20:05
  „"És ha ezt ismét a "családi adózás" csapdájába terelik, ekkor a nem cigány fizikai munkással szúrnak ki. Mert az ő jövedelme alapján sosem tudja az évi 200 ezret visszaigényelni,"
  A családi adózás lényege nem az adókedvezmény hanem, hogy bizonyos jövedelemig nem adózik aki gyereket vállal. Ez 3 gyereknél 400ezer. Ami két átlag bruttó 200ezer Ft-os fizetésnél azt jelenti, hogy az apuka és az anyuka is 0% SZJA-t fizet, mert a kedvezmény összevonható. Ez elég gáláns rendszer.

  "Csak ugye akkor már borul a 3%-os hiányra tervezett költségvetés. "
  Ezzel kezdték. Megpróbálták kijjebb tolni a hiányt, de a globáltőke azt mondta nono, ezt nem finanszírozzuk. És mivel nyakig ülünk az adósságban, minden nap azért kell hitelt felvennünk, hogy többek közt az elmúlt 8 év hiteleit törlesszük, ezért nem volt más lehetőség mint tartani a hiányt. Ez volt a magyar emberek érdeke, kben elszállna a forint. Viszont az elmúlt 20 évvel szakítva nem csak velünk fizettetik meg ( ld. vizitdíj, ingatlanadó ), hanem csak részben velünk, a multik, a bankok különadóján keresztül odabasztunk a nemzetközi nagytőkének is. :)) Ezt teljes egészben nem tudják ránk hárítani szerencsére.”
 • 91. Komissar 2010. november 21. 18:02
  „Hát ezek után...
  <moderálva>
  Akkor fuss neki még egyszer, talán megérted.

  ´(és ilyenkor mindegy mennyit kap +-ban a zsebbe, )´
  Ilyen is csak magyar munkáltatónál fordul elő, mert a multi bár kizsigereli, ezáltal magasabb bért is fizet.

  ´A gyereket nem csak megcsinálni kell, mint cgányéknál, hanem nevelni is, meg biztos talajt adni alá.´
  A segélyt az önkormányzatnál igényelhetik, (2006 óta a vidék narancsos lett, most meg a főváros is) míg a családi pótlék állami "járandóság". És ha ezt ismét a "családi adózás" csapdájába terelik, ekkor a nem cigány fizikai munkással szúrnak ki. Mert az ő jövedelme alapján sosem tudja az évi 200 ezret visszaigényelni, amit ezek a szélhámosok próbálnak bemagyarázni.

  ´Drasztikus béremelést meg csak állami alkalmazottaknak adhat...´
  Itt is tévedsz, a minimálbér megállapítása és elfogadása az ő hatáskörükbe tartozik. Mikor drasztikust írtam kizárólag a minimálbérre gondoltam.
  És olyan szintű emelésre, hogy a jelenleg érvényes összeg elé egy darab egyest írva éppen úgy törvényesen emelhetnék, mint ahogy azt megtették a különadóval. Csak ugye akkor már borul a 3%-os hiányra tervezett költségvetés.
  De hát ilyen lépések bizonyítják, hogy ezek sem a magyar nép kormánya. Mert ha az lenne, nem 4,5% minimálbéremelésen gondolkodnának.”
 • 90. Lone_wolf.. 2010. november 21. 16:43
  „http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/milliokkal-tobbet-keresnek-az-uj-adorendszerrel-a-felsovezetok-333501
  kiemelném az egyik hozzászólásból ezt:
  Ha az alacsony bérű embereket támogatná erősebben az adórendszer, akkor sokkal több ember járna jobban, mint "erőfeszítései indokolnának"
  Tehát az alacsony keresetűek erőfeszítései nem megfelelőek! Gratula a szkeptikus néven író ........”
 • 89. görbebögre 2010. november 21. 16:28
  „Az a baj hogy sok böszme ember azt hiszi hogy a minimálbéresek zsebből kapják a + pénzt!”
 • 88. antikomcsi 2010. november 21. 15:42
  „blaze
  Nem azt mondtam az a megváltás sőt, de neki adócsökkentés nem tud segíteni, ha minimálbért keres.
  Kben a minimálbért egyszer már duplázták, igen a Viktor 50ezerre, sírt is a sok baloldali szakszervezet, hogy hány munkahely fog miatta megszűnni.

  Komissar
  A kormány ha bevezet egy családi adózást az ezerszer jobb mintha nem lenne, csak tolnák a gyerek után a segélyt. Pont ezáltal nem lesz megélhetés a cigánygyerekgyártás.

  "Aki fizikai munkát végez minimálbéren van bejelentve. (és ilyenkor mindegy mennyit kap +ban a zsebbe"
  Pont az ilyen jövedelmeket próbálja a kormány az új adórendszerrel kifehéríteni, hogy ne nyugdíjnál koppanjon mki. Drasztikus béremelést meg csak állami alkalmazottaknak adhat a kormány másnak nem és most amikor 3% alatti hiányt kényszerítenek ránk még multikülönadókkal sem megy, mivel 8 évig elkúrták.”
 • 87. Komissar 2010. november 21. 14:59
  „antikomcsi 2010.11.21. 14:08
  te úgymond szuperbruttóban vagy totál hülye.
  Aki fizikai munkát végez minimálbéren van bejelentve. (és ilyenkor mindegy mennyit kap +ban a zsebbe, de a jelenlegi boríték tartalma alapján számolják ki a jövőbeni nyugdíjat)
  És itt fontos, hogy fizikai, meg hogy munkát végez.
  Mert ilyenkor sem fog a dolgozó magyar még + gyereket bevállalni, csak mert ilyen dilettáns kurmány ösztönöz erre.
  A gyereket nem csak megcsinálni kell, mint cgányéknál, hanem nevelni is, meg biztos talajt adni alá.
  Ebből a jövedelemből kiindulva senki sem fog úgy gondolkodni mint te, hogy kell egy 3. is.
  Viszont jelen kurmányunk nem fog drasztikus béremelést végrehajtani.
  Tehát mindaz amit eddig írtam innentől totál feleslegessé vált.
  Ébresztő április 11 óta ítéletidő van, hogy meddig az csak a hozzád hasonló birkákon múlik.
  Tudod akik bedőltek egy program nélküli pártnak.”
 • 86. blaze 2010. november 21. 14:43
  „antikomcsi
  Péterünk is ezt a demagóg szöveget nyomja. A minimálbért is mindig ilyenek emlegetik, mintha az lenne a megváltás! Szerintem meg szégyen, hogy emberek teljes munkaidőben annyit keresnek! Azt nem emelni kellene, hanem minimum duplázni a mai árszínvonal mellett!”
 • 85. antikomcsi 2010. november 21. 14:21
  „adalfold
  Attól még hogy vastag betűvel írod hülyeség. Se diktatúra se oligarcha kiszolgálás.
  Én nem vagyok se felső 10000 se oligarcha mégis jól járok, pedig hó végére mindig elfogy a pénzem és kölcsön kell kérnem fizetésig, hogy a hitelemet határidőre befizessem.
  A szegényeken meg az adórendszer nem tud segíteni, csak minimálbéremelés és munkahelyteremtés!!”
 • 84. IV.Béla 2010. november 21. 14:20
  „77. antikomcsi!
  Így van, nem kellenek hozzá szakértők, és a legtöbb embernek még feltűnik, hogy a 10 nagyobb az 5-nél, és nem fordítva. Bár Péter cár nagyon próbálja bebizonyítani az ellentettjét.”
 • 83. adalfold 2010. november 21. 14:15
  „SZIJJÁRTÓ NEM HAZUDIK!
  ezzel aztán tényleg senki nem jár rosszabbul. Vagy mi van ha mégis? Pont a legszegényebbek ,akik gyereket még nem tudnak vállalni....

  ORBÁN VIKTOR HAZUG. HAZUDOTT. BÖSZME.
  Ez az adórendszer ugyanis az OLIGARCHÁKÉ. EZ A KORMÁNY AZ OLIGARCHÁK KORMÁNYA. a milliárdos csalóknak jövő évtől kishíján fele annyit kell fizetniük az államnak.

  ÍGY NEM LESZ MAGYAR JÖVŐ.
  KONZERVÁLJUK A FELSŐ TÍZEZRET ÉS SZŰKÍTJÜK A DEMOKRÁCIÁT.
  DIKTATÚRA FELÉ TARTUNK, S NEM TÁRSADALMI-GAZDASÁGI VÉRFRISSÍTÉS FELÉ.
  HOL VAN MÁR A NÉPSZUVERENITÁS???
  ÚJ BABILON ÉPÜL:”
 • 82. antikomcsi 2010. november 21. 14:08
  „tricse
  Hát ez xar ügy....Neked csak drasztikus minimálbéremelés segítene.”
 • 81. tricse 2010. november 21. 14:03
  „Van 3 gyerekem igen! Az egyik 27 a másik 19---ők már nem számítanak bele! Van még egy 14 éves! És a fizetésem nettó 58000 Ft! De jövő hónaptól ez se lesz!:( Folyamatosan jól járok évtizedek óta!:(”
 • 80. antikomcsi 2010. november 21. 13:52
  „sorok_közt
  OK, 18 év alatti gyereke van. Tehát nálad a gyerek nem számít bele. A fizud változása meg a bruttódtól függ függni: kb -5ezer és +több ezer között vhol.”
 • 79. sorok_közt 2010. november 21. 13:27
  „78!
  Mint a 73-ban leírtam, két gyerekem van . Nekem is nőni fog a fizetésem az adóváltozások folytán?”
 • 78. antikomcsi 2010. november 21. 13:14
  „tricse
  Akinek gyereke van bértől függetlenül jól jár. A bizonyíték meg majd a januári bérpapírod lesz.”
97 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a férfit, aki ellopott egy mentőautót a fővárosban

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki péntek délután ellopta a Samaritanus Mentőszolgálat egyik… Tovább olvasom